. Cześć.
 . Cześć.31 Lipca, do Naszego domku wprowadziły się 2 szczurki. Jest to "prezent" urodzinowy dla mojej 4ro letniej córci ( oczywiście ja się nimi zajmuję). Teraz jeszcze się oswajają
 ale z dnia na dzień widać postępy. W naszym domu oswajanie wygląda tak: KATEGORYCZNY zakaz wtykania paluchów w kratę, każde karmienie przez otwarte drzwi a kiedy mam chwilę siadam na szafce obok klatki i otwieram drzwi. Szczurki w ten sposób już nauczyły się że ja nie gryzę i można po mnie połazić bez konsekwencji
 ale z dnia na dzień widać postępy. W naszym domu oswajanie wygląda tak: KATEGORYCZNY zakaz wtykania paluchów w kratę, każde karmienie przez otwarte drzwi a kiedy mam chwilę siadam na szafce obok klatki i otwieram drzwi. Szczurki w ten sposób już nauczyły się że ja nie gryzę i można po mnie połazić bez konsekwencji  .
.Docelowo miały być dwie samiczki, ale się niestety nie wyszło. Ciemny (prawie czarny) to Adaś, a jasna to Różyczka (córcia nazywała).
Problemem jest jeszcze branie na ręce (nie są chętne), ale jak wczoraj Adaś próbował zwiać z łóżka to i wejście na ręce było dobrym rozwiązaniem
 ... Szczególnie że już raz uciec mu się udało i teraz baardzoo ciekaw jest podłogi. Samiczka jest bardziej nieśmiała. Żadne z nich nie przejawia agresji (po za wetkniętym palcem w kraty, co z resztą już chyba minęło).
 ... Szczególnie że już raz uciec mu się udało i teraz baardzoo ciekaw jest podłogi. Samiczka jest bardziej nieśmiała. Żadne z nich nie przejawia agresji (po za wetkniętym palcem w kraty, co z resztą już chyba minęło).Fotki robione na wczorajszym "wypadzie z klatki".

– gwałtowna reakcja, jest o tyle uzasadniona, że jak jednak zdecydujesz się, by pobyć z nam dłużej- sama się przekonasz, jak wiele jest szczurków, które nie mogą znaleźć kochającego domu, jest ich tyle... człowiek, kiedy naogląda się krzywdy sprowadzanej na stworzenia przez lekkomyślność- robi się nerwowy
 – gwałtowna reakcja, jest o tyle uzasadniona, że jak jednak zdecydujesz się, by pobyć z nam dłużej- sama się przekonasz, jak wiele jest szczurków, które nie mogą znaleźć kochającego domu, jest ich tyle... człowiek, kiedy naogląda się krzywdy sprowadzanej na stworzenia przez lekkomyślność- robi się nerwowy  ....)
 ....) Choćby dlatego, mam nadzieję, że zechcecie jednak zostać z nami, bo któreż Forum może się czymś takim pochwalić?
   Choćby dlatego, mam nadzieję, że zechcecie jednak zostać z nami, bo któreż Forum może się czymś takim pochwalić?