[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Cyklotymia

Re: [klatka] wybór klatki

Post autor: Cyklotymia »

gietkafredka pisze:w opisie masz: "Odstęp pomiędzy prętami: 25mm" czyli 2,5cm czyli jak male szczury to szykuj sie na drutowanie :)
Nie wiem gdzie mam oczy, czytałam opis trzy razy... :D :D :D
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Znalazłam lepszą, cena podobna, a jest większa i ma normalne odstępy, więc siatkowanie mnie ominie - http://allegro.pl/item1191098643_klatka ... bonus.html tadam :D 1,2 cm to chyba tylko tycizny by przeszły, a nie spaśne, dorodne chłopaki, jakich będę miała :D
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Ja tą kupiłam ;] mam nadzieję że jutro dojdzie :)
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
bandziorekalus

Post autor: bandziorekalus »

Hej :] Ja kupiłam klatkę wymiary: 78 x 70 cm x 40 cm za 50 zł na Allegro z wysyłka w zestawie miała miseczki metalowe z elementem do powieszania poidełko kulkowe i jedną półeczkę.. Zapłaciłam za nią 50 zł z wysyłką. Zdjęcia możecie zobaczyć w poście ZDJĘCIA KLATEK ... Jeszcze nie mam szczurasa;) Klatka oczywiście używana DOBRA DLA 2 LOKATORÓW? WYMIARY..
IGNAŚ
Obrazek
Blanny

Post autor: Blanny »

Rozmiar tej klatki jest odpowiedni dla dwóch lokatorów. Oczywiście widziałam zdjęcia w temacie ze zdjęciami. Super, że jest między nami kolejna osoba, która przygotowuje się do wzięcia szczurków odpowiednio, czyta, przyjmuje porady, etc. :) Aż miło się patrzy. :)

Swoją drogą 50 zł za tą klatkę to naprawdę niezła okazja była. 8)
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
jacekzyga

wybór klatki

Post autor: jacekzyga »

http://www.zoohandel24h.pl/produkt-77-228 co myślicie o tej klatce?? xD
Awatar użytkownika
noovaa

To nie lepiej dołożyć 20zł i wziąć tą: http://allegro.pl/item1191098643_klatka ... bonus.html ? :>

Dziś przyszła ta do mnie. Rozpakuje po pracy i powiem jak wrażenia :D
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
noovaa

Wrażenia z nowej klatki są jakieś takie... mieszane. Klatka duża, obszerna, niby fajna. Niestety zaczepy mocujące klatkę do kuwety są za duże, a sprzedawca upiera się że "może wystarczy lekko podgiąć" - wystarczy, ale całkowicie zmienić ich kształt. A jak tylko Adaś w niej zamieszkał, wyszłam na godzinę a ten, spierniczył :/ .. małej klatki nie otwierał. Już dogięłam zatrzask drzwiczek i zobaczymy czy dalej mu się udawać będzie. Na szczęście też już go znalazłam ;P

Przypominam, że chodzi o klatkę: z tej aukcji
Obrazek
Blanny

Mam prawie taką samą klatkę, jest tylko większa o 10 cm w każdą stronę. Z zaczepami jest to samo. Po prostu sobie wiszą.. Dobrze, że klatka nie jest lekka, bo by spokojnie ją zdjęli i wyszli.
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
sasza&masza
Numer GG: 9176574

Post autor: sasza&masza »

W zeszłym tygodniu dostalam tą klatkę :http://allegro.pl/super-klatka-dla-szcz ... 05531.html lecz jak juz ją dostałam to miała kilka plusolw, np że jest bardzo stabilna ,uchwyty bardzo dobrze trzymają.
Jesli w kuwecie jest szczurek na samym dole nie możesz sie do niego dostać.. I Pięterka. Dopiero jak zamówiłam to przeczytałam że one nie mogą mieć pieterek, bo będą szczurki miały odciski? i łapki mogą zwichnąć chyba. A tych pięterek się nie da wyjąć bo są bardzo mocno przyczepione I stad pytanie czy ta klatka bd duuzo lepsza ?http://allegro.pl/item1170248220_klatka ... bonus.html czy zostać już przy tej?
Bo czytalam tu na forum że coś z tą 'nową'klatką jest nie tak. Mam 2 szczurki, lecz może przybędzie nowa lokatorka jeszcze;)
Dog&cat: Vega i Zuza
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
Awatar użytkownika
sasza&masza

Do: noovaa Zrobiłabyś i wstawiła zdjęcie swojej klatki , bo chyba też ją kupie, a chce zobaczyć czy dobra, czy sie nie rozpadnie i jak wygląda tak u kogoś;)
Blanny

sasza, ta klatka od PYKO na pewno będzie lepsza niż Twoja.. Jak sama zauważyłaś w Twojej klatce ciężko wyjąć szczurka z pięterek lub kuwety. A co, jeśli zobaczysz, że nóżka mu wpadła i nie może wyjąć? Nie pomożesz mu. Albo będziesz musiała szybko go wyjąć, bo będziesz jechała do weterynarza czy coś.. A on akurat będzie w kuwecie albo innym piętrze. Będziesz musiała siedzieć i go wywabiać. Poza tym, skoro pięterka są niewyjmowalne i trudno się do nich dostać - ciężko będzie ją urządzić. Nie powiesisz hamaka dużego, a na te półki bez drzwiczek praktycznie nic nie wstawisz.

Co do klatki nooovej. Skoro przymierzasz się na taką klatkę, proponuję Ci dorzucić trochę kasy i kupić taką, jak mam ja. Jest troszkę większa, ale: na górze klatki nie ma małych drzwiczek, ale takie duuuuże, prawie na całą wielkość 'dachu'. :D Super się ją mebluje, wsadza ręce. Niestety jest droższa od tej, którą ma nooova, więc być może nie będziesz chciała takiej klatki.
Tu masz linki:
goła z domkiem: http://allegro.pl/zestaw-klatka-dla-szy ... 22805.html
z hamakiem i piaskownicą dla szynszyl (ja swoją sprzedałam za 50 zł :D ): http://allegro.pl/zestaw-klatka-dla-szy ... 41617.html
Spójrz tylko na te drzwi u góry! Niesamowita sprawa, serio. Jak mocowałam koszyki, nie musiałam rozbierać klatki. Otworzyłam dach i tyle. 8)
Gdybyś się zdecydowała na pierwszą opcję, to i tak polecam dokupić ten hamak. Mocowanie łatwe, bo ma karabińczyki (czy jak to się nazywa). Jest to JEDYNY hamak, którego moje szczury W OGÓLE nie gryzą. A dodam, że Nero zeżarł wszystko, co się dało. Zżera sznury od mostków (teraz mam drutem stalowym powiązane), zjada plastikowe koszyki, zjadł wszystkich zatrzaski plastikowe (teraz umocowałam drutem stalowym koszyki). A hamaka nie rusza! I to żaden szczur! Wszystkie poprzednie zostały zjedzone. Nie wiem, czemu tego nie ruszają, ale jestem z tego powodu mega szczęśliwa. :D
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
sasza&masza

A no fajna klateczka;) Tyle , że ja ledwo teraz dałam rade na tą za 130 nazbierać;p Wiec ją kupię...
Bo ostatnio słabo stoję finansowo, a że mam 15 lat i w wakacje zarobilam 500zł, a 600 już wydałam na zwierzaki jak wzielam stówke z portfela ;p Bo a to odrobaczanie, wścieklizna, i przeciw chorobom szczepienia u kota i psa to ok. 150zł. a to wczoraj na szczurasy 45. Ostatnio karma dla psa 15 kg za 150zł. i mogę tak dalej wyliczać.
Ale dla nich wszystko;* Dziękuje za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

powiem wam tak ze pyko ma srednie te klatki a jesli chodzi o kuwety to jak bedzie gryzacy/gryzace szczurki to opanują tą kuwete w 15minut. ta kuweta jest grubosci kartki papieru.
Obrazek
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

a moje nie gryza nic i jestem zadowolona z tych klatek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”