[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
klimejszyn
Kontakt:

Re: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: klimejszyn »

nie, wjeżdżam z ręką do środka :P
jak mam generalne sprzątanie, z myciem prętów przed domem, to wtedy rozkładam. tak raz na miesiąc.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

Dzięki... to ja też podociskam ;D będę musiała jakiś sposób jednak znaleźć na czyszczenie...
Obrazek
bemyself

Post autor: bemyself »

nikt nie podpowie co chlopakom zmienic:(?
ADHD z ogonem i jajcami :)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

bemyself pisze:nikt nie podpowie co chlopakom zmienic:(?
przecież klatkę masz bardzo fajną ;)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Blanny

Post autor: Blanny »

A co Ty tam chcesz chłopakom zmieniać, dziewczyno? Klatka wygląda jak ze szczurzego snu. 8)
Można by ewentualnie przymocować w środku jakąś gałąź brzozy czy jabłonki - do chodzenia i obgryzania. Ewentualnie jakiś sznur gruby poziomo do chodzenia. Ale ogólnie rzecz biorąc, to klatka świetnie urządzona i możesz być pewna, że ogony są Ci wdzięczne całymi serduszkami. ;D
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
bemyself

milo to slyszec, bo po zerowych komentarzach zaczelam sie juz stresowac.

sznur byl. gdzies sie tam chyba na jednej fotce na tarasie jeszcze paleta, ale brak zainteresowania wiec wyjelam. a galaz jest w lewym gornym rogu patrzac od przodu klaty.

i o dziwo Pysiek Dulci woli spac w rurze niz na hamakach pelnej masci albo na wykladzinie:D
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

ja prócz szczurzej klatki posiadam 120-tkę w której mieszka królik. Po letnim kryzysie królik przestał sikać, gdzie popadnie i na dobrą sprawę może wrócić do zagródki. Pomyślałam o połączeniu szczurzej klatki z króliczą, jednak ta królika posiada pręty z odstępem 2.8 cm. Moje ogonki są jeszcze małe i bez trudu przechodzą między prętami. Nie miałam do czynienia jeszcze ze szczurzymi dziewczynkami stąd moje pytanie: czy możliwe jest wykorzystanie tej króliczej klatki, kiedy dziewczyny dorosną?? Czy są szanse, ze nie będą same wychodziły z tej klatki??
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

powinnaś ją osiatkować, bo gdzie szczurza głowa tam reszta, myślę że nawet moi chłopcy by zwiali przez te 3cm :0 a mali nie sa bo waża jeden 700+gram a drugi 600+ :)
Awatar użytkownika
mikanek

no to będę szukała siatki :D póki co szczurza klatka mała nie jest, tylko się boję, że jak im pomontuję hamaki i koszyki to zrobi się ciasnoo :(

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Szczury lubią jak jest ciasno! Im ciasniej tym przyjemniej :D Zauwaz, ile szczura potrafi się z miescic jednym ciasnym tuneliku :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
kao

Post autor: kao »

Właśnie, właśnie, dobre zagospodarowanie przestrzeni jest najważniejsze :)
Awatar użytkownika
mikanek

Czyli zostawić klatkę 70x40?? Na razie mają koszyczek, drugi taki wiklinowy, kuwetkę ...ale jadą już do nas tunel z materiału, hamaczek, kula/norka z siana, a i uszyłam im norkę z materiału. Serio nie muszą mieć miejsca do wybiegania się?? Dziewczyny koło godziny a pewnie i dłuzej są wypuszczane co wieczór ale tylko na łóżko...Chociaż wczoraj odwiedziły klatkę królika i zostawiły mu w kuwecie małe co nie co ;D

bemyself

ciekawiej im bedzie jak beda biegac po calym pokoju, wtedy nabieraja tempaaa :D

konary i galezie to swietna sprawa, polecam tez rury. u mnie rura to hicior. ma trzy metry i male ja uwielbiaja. nie jest to moze super trwale bo w koncu to wentylacyjna, ale da sie ja swietnie powyginac i nie jest droga:)
Awatar użytkownika
mikanek

No właśnie wczoraj puszczałam je w pokoju, gdzie stoi klatka królika (oczywiscie na ten czas królik został eksmitowany) i nie chciały zejść na podłogę :D Poruszały się tylko moje nogi-klatka królicza ;) Ale mam nadal pytanie czy ta klatka 70x40 starczy im do życia??

bemyself

podaj pelne wymiary;) ja wychodze z zalozenia ze im wieksza tym lepsza;) i chcialabym woliere, ale wieksza niz ta 150 cm :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”