Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
IHime

Re: Majaki Nocne

Post autor: IHime »

manianera pisze:Jak wspaniale, że futrzaki zmieniły taktykę i walki poszły w niepamięć! Zdjęcia domkowe przeurocze, a mina Cookie faktycznie bezcenna :)!
Też się cieszę, ale już raz miały okres wyciszenia i teraz się boję, że znowu im coś odbije. Mimo wszystko, na razie ich nie rozdzielam.
Pozostałe fotki domkowe, tym razem Gadziunia, Beziuta i Cookie:
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

:D http://yfrog.com/5mdscn9705j - Ależ ona się do mnie podsuwa! Jeszcze kto pomyśli , że jesteśmy razem..! ::)
;D http://yfrog.com/afdscn9706aj - Masz ci los – jeszcze jedna! I na co to może wyglądać ?! :P
http://yfrog.com/nddscn9701j wśród szczurkowych fotek takie właśnie – szczurze przytulaski , to moje ulubione! :)
http://yfrog.com/7fdscn9696ij choćby bródkę położyć , byleby razem… słodkie! :-*
Mizianko dla Majaków :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Rozpływ totalny, takie słodkie te foty... :D
IHime

No i zapeszyłam! Nie zdążyłam nawet napisać, że Gadusia zwichnęła łapę, a już Cookie chora na całego. :(
Nie mam pojęcia, co Gadusia zrobiła, ani nawet czy w klatce czy na wybiegu. Tego dnia miały przez większą część dnia otwarte i wychodziły bez mojej kontroli. Zauważyłam, że coś jest nie tak, kiedy zgarniałam dziewczyny na noc. Łapka spuchnięta i podkulona. Na szczęście okazało się, że wszystko jest na miejscu i trzeba tylko poczekać, aż się zagoi. I rzeczywiście, po trzech dniach nie było już śladu.
A dzisiaj znowu byłam u weta, tym razem z Cookie. Wczoraj zaczęła posmarkiwać, dzisiaj chrumka na całego, do tego zauważyłam, że posikuje krwią! No i ma: szmery w oskrzelach i zapalenie pęcherza, na szczęście na razie nie jakieś straszne, bo zareagowałam szybko. Dostała antybiotyk na wynos, ale i tak będziemy często zaglądać do weta, bo trzeba jej wyciskać ropę, a przecież ta cho*era prędzej mi rękę odgryzie, niż pozwoli się dręczyć. Co jak co, ale jej to nawet zastrzyku nie zrobię. A wiem, bo próbowałam. Ale małż jest i tak ze mnie dumny, bo Cookie dzisiaj u weta nawet przy nieprzyjemnych zabiegach mnie nie ugryzła.

Na pocieszenie przyszły dzisiaj zamówione cztery tarasy Ferplastu - drewniane półeczki coraz dotkliwiej przypominały, że już czas ich się pozbyć. Na razie cieszę się tylko trzema tarasami, bo czwarty przyszedł pęknięty. No, ale reklamacja przyjęta bez problemu, więc mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę już mieć wszystkie.
Rozpędziłam się z urządzaniem na nowo klatki i dorzuciłam na górę mojej dwukuwetowej willi klatkę, w której na początku mieszkały labisie. Trochę śmiesznie to wygląda i na razie jest pusta, ale ogonkom chyba się podoba. Zdążyłam już zapomnieć, że Beziuta lubiła piłować kratki. W dwukuwetowej są odstępy 7mm, więc nie mogła, a teraz siedzi na górze i uparcie piłuje. ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Oj to Kukiszon biedny, zdrówka mu życzymy :*

a w klatce najlepszy mały biały nietoperek zawieszony u góry, gdzie to takie ozdoby można znaleźć ? ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

I jak się teraz czuje Cookie, lepiej troszkę? Co dostała na ten pęcherz?
Niech się ogonki trzymają cieplutko i zdrowieją, przesyłam mizianko! :-*
klatka fajna , dobrze mają :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
IHime

Alken, nietopery chyba się same produkują, szczególnie jak za długo zwlekam z wypuszczeniem towarzystwa z klatki. Ale w tej kwestii i tak najlepsza jest Morelcia: potrafi całą klatkę przewędrować wisząc głową w dół.

Unipaks, Kukineczka lepiej, śmiga dzisiaj jak fryga. Dostała Baytril+coś przeciwzapalnego+przeciwkrwotoczne. No i niezwykle przyjemne przemywanie cewki. :'(
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

co do Morelki to chyba rodzinne bo Karmelek miała w zwyczaju chodzić po suficie klatki albo kręcić piruety w rogu ::)
nie wiem jak Morelka ale Karmelek także wgryzała się namiętnie w kraty co już nie było takie zabawne :P
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Cieszę się , że jest lepiej! :)
A czym robisz to przemywanie? I co dostała przeciwkrwotocznie , jeśli mogę zapytać? Jakimiś ziołami czy specjalnym specyfikiem?
Trzymajcie się zdrowo w ten słoneczny czas! :-*
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Biedny Cookiś, mam nadzieję, że już z górki i zaraz koniec chorowania i uciążliwego leczenia.
Za mną wiecznie chodzi co będzie, jak (tfu, tfu, tfuuuuuu) kiedyś nasza Neve będzie potrzebowała pomocy weta - mam wizję nie tylko dziurawych dłoni, ale i białasa na pograniczu zawału...
Dużo zdrówka dla wszystkich futrzaczków!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
IHime

Co do leków, nie jestem pewna. Miałam dzisiaj u weta dopytać, ale byłam zakręcona, z moją paskudką i jeszcze psem, że wypadło mi z głowy. Przeciwzapalny to Tolfine, do przemywania coś co wygląda jak roztwór nadmanganianu, nie wiem jak się nazywało to przeciwkrwotoczne.
Po dzisiejszej kontroli: z pęcherzem już lepiej, można skończyć przemywanie, za to chrumczy jeszcze gorzej, więc jesteśmy znowu na enro+doxy. :-\
Cookie była u weta w takim szoku, że pozwoliła się głaskać nie tylko mnie (transporter to jedyne miejsce, gdzie na to pozwala), ale i pani praktykantce. ;D
Ech, jeszcze trochę i zamieszkam w lecznicy.

Good news: mąż siedzi i jęczy "Żona, załatw nam jakiegoś miziaka na przyszły rok". No i oby miziaczki przyszły... w październiku/listopadzie. ;)
Awatar użytkownika
unipaks

Cookie , Cookie słonko , zdrowiej szybciutko , niech ci oddech lekki wróci , coby i twoja pańcia wreszcie odetchnęła - kciukamy za poprawę ! :) ale przyzwolenie na głaskanie niech nie mija! :D
bemyself

Post autor: bemyself »

oby sie wykurowalo wsysko. a jak wykuruje, to zapraszam na kawkę i ciacho a ciury na gerberka :)
ADHD z ogonem i jajcami :)
Awatar użytkownika
Dulcissima

Post autor: Dulcissima »

Co tam u Majaków słychać? Dawno nie było od Was wieści.. Jak tam ciurulle? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”