Maluchy Uli - Fuzzy ?`

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Emcia

Maluchy Uli - Fuzzy ?`

Post autor: Emcia »

Witam!
Ok. 2ch tygodni temu kupiłam od pewnej pani szczurkę - Ulę.
Kompletnie nic nie zauważyłam po niej, że może być w ciąży.
Jedyne co mnie zastanawiało to dziwne zachowanie - robiła gniazdo i troche bała się innych dziewczyn.
Po paru dniach się polubiły, ale i tak wolała sama spać w swoim kąciku.
Wczoraj usłyszałam piski z klatki podeszłam i zobaczyłam, że to Ula tak popiskuje i ma obok siebie malutką "kluskę".
Nie przyszło by nawet mi na myśl, że może być w ciąży tym bardziej, że już jest u mnie jakiś czas.
Od razu oddzieliłam resztę moich dziewczyn.
Nie wiem dokładnie ile jest maluchów, ale troche się pod nią "mrowi".
Zapomniałam dodać, że Ulka jest fuzzem, więc być może niedługo do adopcji będą łyse maluchy...
Napiszę od razu, że kupiłam ją od Pani, która ma w domu szczurki i miała ją zatrzymać dla siebie, ale mi ją odsprzedała.
Wiem, że nie powinno się kupować szczurów od kogoś tylko z hodowli i pewnie każdy mi to napisze, ale już nic nie zrobie z tym... Mam nauczkę na przyszłość :/ Jedyny plus jest taki, że urodziła u mnie i nic złego z maluchami się nie stanie, będę starała się znaleść najlepsze domy i jak najlepiej o nie dbać...
Teraz mam nadzieję że z maluchami będzie wszystko OK i będą zdrowe.
Obrazek
Anusia, Mszyca, Mellania,
Bambosz, Ełbeł
Ula i 7Maluchów, Majka, Enter, Rajan, Edgar, Ciuncha, Margolcia, Beton, Emcia, Sonia, Ignaś, Ziuta, Aułek,Barbi, Szajba, Ryjka,Wiksa, Babuszka,Buka[*][/b]
Cyklotymia

Re: Maluchy Uli - Fuzzy ?`

Post autor: Cyklotymia »

Jeśli będzie jakiś łysy facet to się pewnie skuszę, bo się strasznie na łysole ślinię... :)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

Cyklotymia pisze:Jeśli będzie jakiś łysy facet to się pewnie skuszę, bo się strasznie na łysole ślinię... :)
Ja podobnie tylko na samiczkę. :D Mama się zgodziła! SUKCES! ;D Zgłaszam się na fuzzową dziewczynkę... ;)
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

zapytaj tej osoby, od której masz szczurkę, z jakimi samcami była trzymana - wtedy jako tako będzie wiadomo, co może "z tego wyjśc"
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Emcia

Z tego co wiem to były łyse i kudłate, więc skoro była aż tak nie uważna, to pewnie nawet nie wiedziała by który mógł by być tatusiem, bo zapewniała mnie że ona jest tylko z samiczkami i miała kontakt z fuzzami jak i z futrzakami...
Obrazek
Bambosz, Ełbeł
Ula i 7Maluchów, Majka, Enter, Rajan, Edgar, Ciuncha, Margolcia, Beton, Emcia, Sonia, Ignaś, Ziuta, Aułek,Barbi, Szajba, Ryjka,Wiksa, Babuszka,Buka[*][/b]
Awatar użytkownika
Emcia

Jak już bede wiedzieć konkretnie ile ich jest, to wtedy napisze w dziale adopcyjnym. Znając mnie do pewnie jakieś maluchy u mnie zostaną, boję się tylko, żebym nie zaszczurzyła się już do reszty i nie zostawiła wszystkich :D
Obrazek
Bambosz, Ełbeł
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Ahh, jakby był fuzzowy chłopaczek.. ::)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Emcia

Dziękuję za zainteresowanie :)
Sama jestem ogromnie ciekawa "co z tego wyjdzie" :P
Już nie mogę się doczekać pierwszego otworzenia oczek, pierwszego wzięcia na ręce :D
Pokochałam już te maluchy... I czuję się jak babcia :D
Obrazek
Bambosz, Ełbeł
Awatar użytkownika
Kiszony

Post autor: Kiszony »

O tak fuzzowy chłopaczek ahh... ;)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Emcia pisze: żebym nie zaszczurzyła się już do reszty i nie zostawiła wszystkich :D
Ja się nie zgadzam! :D
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
Emcia

Korzystając z okazji, że mamusia poszła się najeść troche podejrzałam i wiem już że maluchów jest minimum 5 ;)
Obrazek
Bambosz, Ełbeł
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

I jeden mój! :D A jak mamusia? Dzielna?
A skąd jesteś? ;D
Blanny

Post autor: Blanny »

No cóż, nauczka na przyszłość. :)
Mam nadzieję, że mamusia świetnie sobie poradzi i odchowa całą gromadkę. Oby brzuszki klusek były pełne!
No i gratulacje, babciu. 8)

Swoją drogą, taki fuzzikowy chłopiec w domu.. :D
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Babli

Post autor: Babli »

A wiesz kto może być ojcem? ;) Jakiś inny szczur, który był w akwa?

Fuzz żeby się ujawnić potrzebuje drugiego szczura z tym genem, z tego co pamiętam.
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Babli pisze:A wiesz kto może być ojcem? ;) Jakiś inny szczur, który był w akwa?

Fuzz żeby się ujawnić potrzebuje drugiego szczura z tym genem, z tego co pamiętam.
Emcia pisze:Z tego co wiem to były łyse i kudłate, więc skoro była aż tak nie uważna, to pewnie nawet nie wiedziała by który mógł by być tatusiem, bo zapewniała mnie że ona jest tylko z samiczkami i miała kontakt z fuzzami jak i z futrzakami...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”