Boskie Szczury Odludkowe :D<3

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Re: Boskie Szczury Odludkowe :D<3

Post autor: Chyna »

W miniaturce wygląda na pocałunek z równoczesnym lekkim boksowaniem.

Nowa sztuka walki? ^-^

Obrazek
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
odludka

Post autor: odludka »

Tak bo one właśnie tak mają...to jest walka o poidło i to bardzo śmiesznie wygląda... :D
A tak w ogóle to PIKU jest już u mnie, jest taki kochany... mam pewne podejrzenia dlaczego był bezpłodny...otóż....chyba jest kastratem...a raczej na 95%..wrzucę zdjęcia później to może ktoś fachowym okiem oceni ;D
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

Ooooo taaaak... fotki :D chcemy fotki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
odludka

no więc krótko....Piku całą noc kichał...i prychał, ja nie spałam..bałam się że się wykończy..obstawiałam zapalenie płuc....po wizycie u weta okazało się że dziś był ostatni dzwonek...jutro mogłoby być już gorzej :(
Dostał trzy zastrzyki i antybiotyk..ale jest już lepiej...co prawda kicha dalej, ale to chyba normalne ???
aaa i nie jest kastratem niemniej jednak nie może mieć dzieci na 99% ...ma zanik jąder na wskutek jakiejś niewyleczonej infekcji...tak obstawiała pani weterynarz...
To wszystko nie jest fajne :( ale jesteśmy dobrej myśli, bo szczuras jest naprawdę wspaniały.
Awatar użytkownika
odludka

Teraz wydaje mi się, że wszystkie są chore :(
Dobrze że dostały witaminy na wzmocnienie...żebyście widzieli jak mój pokój teraz wygląda...trzy klatki każda w innym kącie...matko...a miejsca do przejścia już prawie niema.
Piku dostał dziś jogurt bananowy, jakby się trochę ożywił ale martwi mnie nadal to kichanie...dziś jeszcze druga dawka antybiotyku i mam nadzieję że jutro już będzie hasał , albo chociaż przestanie kichać.
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Trzymam kciuki, oby szybko im przeszło, tak nagle się pochorowały :-\
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
odludka

Reszta chyba nie jest chora....to moje przewrażliwienie raczej :-\
Piku ma się coraz lepiej, juz nawet widziałam jak sobie hasał po klatce :D
Chciałam wam wkleić zdjęcia...a tu lipa...nie wiem co jest ale nie czyta mi czytnika....zaraz będę sprawdzać kable bo coś czuje że to sprawka małego bąka Lulki... :P
Awatar użytkownika
odludka

Pikula jednak dalej chory :(
Idziemy znowu do weta dziś. Wczoraj dostał ostatnią dawkę antybiotyku, ale kicha bardzo nieładnie...smutno mi bo chciałam żeby był u mnie szczęśliwy :'(
Awatar użytkownika
odludka

No więc byliśmy dziś znowu u weta!
Płuca czyste, więc koniec z antybiotykiem :D Martwi mnie tylko to kichanie :(
Całe stadko dostaje witaminki na wzmocnienie. A Dla Piku kupiłam specjalną karmę beaphar care+. Cena z kosmosu ale czego się nie zrobi dla szczurasa w potrzebie. Najwyżej ja zrobię sobie dietkę ;D
Zastanawiam się jeszcze nad jakimiś witaminkami ale nie wiem na co się zdecydować. Doradzicie coś?
Miały granulki z vitakraftu ale dziś mi się skończyły i nie wiem czy im kupić te same czy np. te z witaminką C?
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

odludka pisze:Płuca czyste, więc koniec z antybiotykiem Martwi mnie tylko to kichanie
może alergia?
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
IHime

Post autor: IHime »

odludka pisze:No więc byliśmy dziś znowu u weta!
Płuca czyste, więc koniec z antybiotykiem :D Martwi mnie tylko to kichanie :(
Całe stadko dostaje witaminki na wzmocnienie. A Dla Piku kupiłam specjalną karmę beaphar care+. Cena z kosmosu ale czego się nie zrobi dla szczurasa w potrzebie. Najwyżej ja zrobię sobie dietkę ;D
Zastanawiam się jeszcze nad jakimiś witaminkami ale nie wiem na co się zdecydować. Doradzicie coś?
Miały granulki z vitakraftu ale dziś mi się skończyły i nie wiem czy im kupić te same czy np. te z witaminką C?
Vit.C u szczurów mija się z celem. Najlepiej chyba sprawdza się Vibovit bobas - niedrogi, a skład sensowny. No i ogonki szaleją za nim. :)
Awatar użytkownika
odludka

Jessica pisze:może alergia?
no właśnie..tylko na co? Pikula całe życie był na trocinach, jak przyjechał do mnie był na granulacie, obecnie jest na ręczniczkach papierowych. Zmieniłam mu bo myślałam, że może na granulat jest uczulony, ale kicha dalej. :-\ Oprócz tego zachowuje się chyba normalnie, trudno mi stwierdzić bo mam go od tygodnia. Dużo śpi, ale może mu potrzeba, jest w końcu starszym szczurem.
IHime pisze:Vit.C u szczurów mija się z celem. Najlepiej chyba sprawdza się Vibovit bobas - niedrogi, a skład sensowny. No i ogonki szaleją za nim. :)
Dzięki!!
Zapomniałam, że gdzieś czytałam o tej witaminie C, że się nie nadaje. A po vibovit idę...jak tylko skończę pracę.. :D
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

A to kichanie nie ma związku z suchym powietrzem w pokoju? (Kaloryfer).
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
odludka

nie no chyba nie ma, jeszcze nie grzeją u nas...:D
Dramat z łączeniem.....Pannica nie chce bezpłodnego samcola i gryzie na całego, przy okazji i mnie... :(
Myślałam jeszcze żeby chłopaków połączyć najpierw z Piku, ale boje się, bo to co Kamikadze wyprawia przy klatce Piku jest masakryczne...z jednej strony śmieszne bo to imię to chyba bardziej niż na 100% trafione-- jak tylko wyczuje że Piku wylazł ze swojego domku i łazi po klatce zaraz biegnie i z całych sił taranuje ją, rzuca się na pręty ze wściekłym fuczeniem, a ogon to mu się zwija jak wąż :o i łapkami za wszelką cenę chce dziabnąć . Wiem że to śmiesznie wygląda ale takie nie jest. Jestem w kropce. Cholera.
Awatar użytkownika
odludka

Właśnie idę do weta. Kamikadze ma wielką ranę i nie wiem skąd a Piku znowu piszczy i charczy.... ??? :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”