Moja Frytka,Beata i Farbka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Axen97

Re: Moja Frytka i Beata

Post autor: Axen97 »

zdecydowanie wolą dodatkowe jedzenie
No moje też. :)

PS
:--Win7 to zło.Niech żyje niebieski PC!--
Paul,nie obrażaj mojego systemu :P .
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

noovaa pisze:
im 3 łyżki na pół dnia nie wystarczy... :P
Gdyby jadły pożywne, syte i odpowiednie jedzenie, to łyżka mogłaby starczyć.
Tak , wtedy łyzka spokojnie wystarczy. Tylko musi być własnie pozywne i zdrowe. Wtedy szczurki też są zdrowe. Axen, po takim jedzenieu jak dostają teraz mogą miec potem kłopoty z nadwagą , moga mieć cukrzycę , mieć chora wątrobę . Brzmi niefajnie, prawda ? A jescze niefajniej, że wtedy trzeba jezdzić do bardzo dobrych weterynarzy i codziennie dawać leki.
Więc nasze rady naprawdę warto potraktować powaznie, nikt nie ma na celu dręczyć młodych uzytkowników.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Axen97

Post autor: Axen97 »

Wiem,ale mama nie zgodziła się narazie na zakup timy...ja w sumie nie wiem,co ja im mam dać do jedzenia.Jest jeszcze troche karmy,dostały jeszcze wiórki przenne i suszone warzywa,ale co będzie jutro...?
Musze sie przyznać,że Beata tej nocy mnie strasznie wkur****.Wychodziła przez dziury w klatce,bigła na parapet,na kaloryfer i na moje łóżko.Ja nie mam nic przeciwko,żeby tam biegała w nocy,ale ona wchodzi na półke,a z półki na biurko,gdzie jest masa niebezpiecznych rzeczy dla niej,np.wkłady od długopisów.Pół nocy nie spałem,i polegała na wkładaniu Beaty do klatki.Dzisiaj rano stół został złożony i dziewczyny już nie mają takiej przestrzeni :-\ .Szkoda mi strasznie Frytki,bo ona jest niewinna,a bardzo lubiła biegać po parapecie :-X .
Bitwy troche ustępują,a czasami sam się w nie włączam i uspokajam je,lub którąś popycham lekko na plecki,a przy bitwach one się dają,bo jedna myśli,że to druga zrobiła.
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Masz problem... szczur w nocy powinien być zamknięty w odpowiedniej klatce... nie ona Cie "wku....." ... bo to jest Twoja wina że odpowiedniej klatki nie ma.
Szczurów nie karm w ogóle.. mama oszczędzi, a Tobie za jakiś czas problem wyłażenia z klatki się skończy.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Post autor: zuzka-buzka »

Blanny pisze:alken, no co Ty. Według zuzki to przecież wspaniała jakościowo 'karma', ta jego mieszanka. ::)
Jeju... ::) Nic Ci nie zrobiłam! posądzasz mnie o głupoty, powiedział, że karmi je dobrą mieszanką. A może wg Ciebie chomikówka dla 5 szczurów jest super? Miło ci?

A Ty noovaa, spokojniej. Musimy się wszyscy nauczyć spokoju. :P Przecież sama trzymałaś samca z samicą i nie dałaś sobie powiedzieć, że to źle. Dopiero później, po wypowiedzi kilku osób umówiłaś się na kastrację.
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Blanny

Post autor: Blanny »

A czy ja gdziekolwiek napisałam, że chomikówka jest dobra dla 5 szczurów? Nie.
A Ty wyraźnie napisałaś, że karmi je 'DOBRĄ mieszanką' i żebyśmy się go nie czepiali. No to właśnie widać, jaka świetna ta mieszanka. Zanim coś napiszesz i za kogoś poświadczysz, to może chociaż go zapytaj o szczegóły, a nie się mądrzysz i okazuje się koniec końców, że się mylisz.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
noovaa

Przecież jestem spokojna :)
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Axen97 pisze:...ja w sumie nie wiem,co ja im mam dać do jedzenia.Jest jeszcze troche karmy,dostały jeszcze wiórki przenne i suszone warzywa,ale co będzie jutro...?
Dziecko oddaj te biedne zwierzęta komuś odpowiedzialnemu....komuś kto da im odpowiednią opiekę, karmę, klatkę, wybiegi, weta...a Ciebie nikt nie będzie
wkur****
:-\
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Ax musisz zabezpieczyć klatkę. Może na nie spaść coś ciężkiego... I co będzie? mogą pogryźć kable i może pokopać je prąd. A dobra karma jest ważną podstawą diety. :-\

Hej, zejdź ze mnie.
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Spokój to podstawa. ;) Nauczyliście mnie tego. Axowi po prostu wszystko ciężko wchodzi do głowy... :-\ Trzeba powtarzać spokojnie i stanowczo.

Ale Ax, jeśli nie jesteś w stanie im zapewnić dobrej klatki i żarcia, może lepiej będzie, jak je oddasz?
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
noovaa

Oczywiście że nie będzie lepiej.. bo one są urocze i są skazane na złe życie przez swój urok.
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Ax, niestety chyba będziesz musiał to zrobić. Bo co to w ogóle za gadanina że nie mama ci nie pozwala na timę? w ogóle tego nie rozumiem. :o
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Post autor: Chyna »

noovaa pisze: Szczurów nie karm w ogóle.. mama oszczędzi, a Tobie za jakiś czas problem wyłażenia z klatki się skończy.
noovaa pisze:Przecież jestem spokojna :)
"Kocham" Cię. :D
zuzka-buzka pisze: Ale Ax, jeśli nie jesteś w stanie im zapewnić dobrej klatki i żarcia, może lepiej będzie, jak je oddasz?
Jestem za. Zanim zwierzę zleci z parapetu, nadzieje się na coś ostrego, zostanie przygniecione przez śpiącego Alexa, wciśnie się gdzieś w jakąś szparę i nie będzie w stanie wyjść albo przegryzie kabel od włączonego tv/kompa/lampy.

Chyba, że Alex zrozumie w czym błąd i zmieni to, co powinien zmienić - trzymam za Ciebie kciuki.
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Ja się pytam, co to znaczy, ze mama nie pozwala kupić Timy. Może powiedz jeszcze, że w ogóle nie pozwala ci ich karmić?
Z tego co przeczytałem o jedzeniu jakie im podajesz, wygląda na to, że właśnie tak jest.
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Post autor: Chyna »

Sorry, nie Alex tylko Axen, sorki.
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Zablokowany

Wróć do „Nasi pupile”