Oni <3 // Разом нас багато. нас не подолати !!!

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
IHime

Re: Oni <3

Post autor: IHime »

Mucha321 pisze:Tanzan zaczyna mi ufać. Ma własne mieszkanie (tj. cavie15), które musiałam postawić wysoko i na dodatek otoczyć plastikową osłonką, bo Tanzan widząc i czując inne samce demoluje wszystko. Szkoda, że nie mam wolnego pomieszczenia. Łazienkę okupuje stado Ivana.
Tanzan, to trudny szczur. Boi się wszystkiego. Wystarczy, że usłyszy odgłos drzwi i od razu zwiewa do domku. Nigdy mnie nie ugryzł i zdarza się, że potrafi spokojnie usiedzieć na kolanach ale to trwa dosłownie chwilkę, bo zwykle ucieka i się chowa. Jest niezwykle ostrożny ale otwiera się przede mną. :) Kiedyś widząc zbliżającą się rękę po prostu uciekał a teraz sam podchodzi do ręki i zabiera smakołyk. Powoli i uważnie ale podchodzi. Jest wybredny, bo sporo żarcia zostawia w misce. A może za dużo mu daje.. :| ;D
Poskramianie? Nie muszę Go poskramiać, bo On nie wykazuje agresji w stosunku do mnie. :) Siadam z nim na łóżko i pozwalam mu wspinać się po mnie ale muszę się nie ruszać, bo on zwiewa przy niewielkim ruchu.
Jakoś teraz na przełomie października/listopada skończy rok. Nie wiem dokładnie. susurrement pisała mi w kwietniu, że to 5-cio/6-cio miesięczny szczur.
Z tym poskramianiem tak mi się napisało tylko, może dlatego, że BN mają tak niezależnego ducha. ;) Wiele zdań mogłabym skopiować i powiedzieć, że to o mojej Coookie. Też boi się wszystkiego, jest strasznie wybredna i na byle dźwięk zwiewa, gdzie pieprz rośnie. Zdarzało jej się ugryźć, ale tylko w panice, nigdy ze złości. Doszłam z oswajaniem do momentu, kiedy sama podejdzie i weźmie jedzonko z ręki, wspina się po mnie, ale panikuje, kiedy tylko się ruszę i nie pozwala się dotknąć. I od kilku miesięcy "ściana", ani kroku do przodu. Uznałam, że muszę tolerować jej wybór, ale teraz się to zemściło - ma guza, którego zauważyłabym wcześniej, gdyby pozwalała się dotknąć. Sorki za ten elaborat, ale skończyły mi się pomysły i miałam nadzieję, że Ty jakieś będziesz miała.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ale z tego co wiem to są dwa rodzaje BN, agresywne do szczurów i agresywne do ludzi. Tanzan jest chyba z tych pierwszych (mieszka sam) a Cookie- do ludzi. to raczej inna bajka.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Ja nie wiem. Myślałam, że wszystkie BN są aspołeczne. Tanzan na początku mieszkał ze stadem ale trwało to zaledwie chwilę. Tydzień, może dłużej. Później się tak rozszalał, że ściana w pokoju spływała mi krwią. Dobrze, że szybko zainterweniowałam i że żadnemu miśkowi nie przegryzł tętnicy. W życiu nie widziałam tak agresywnego szczura. Podniosłam Tanzana za ogon, bo nie miałam wyjścia a On w ostatniej chwili, wisząc, zdążył wbić zęby w mordkę Ivana tak, że rudzielec stracił orientację i spadł na półkę niżej. :/

Tosz :) Tylko mi się wydaje, że on ma na główce sportową 1?
Obrazek
Lou (od Lou Reed) :P
Obrazek

zdjęcia by believe_86

Przyjadą oboje, bo Lou niestety nie może zostać u Beliv.
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

śliczni są :)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Muszko jakie małe cuda!
i ta "1" na główce ::)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Jessica pisze:i ta "1" na główce ::)
widzisz? widzisz? widzisz? :D Uff.. myślałam, że mam urojenia, bo kibicuje Kubicy i te "1" są wszędzie. :-\

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Tosz to mały Robert Kubica :P
ciekawe czy będzie tak samo szybki 8)
(ja też oglądam F1 )
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Jessica pisze: ciekawe czy będzie tak samo szybki 8)
Mam nadzieję, że nie. ??? ::)

Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

No kurcze,ja też widzę jedynkę!!! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Svale

Post autor: Svale »

haha, jedyna jak nic! szczur numer jeden, po prostu :) piękności...
merch

Post autor: merch »

1 jak nic ;P , co to za dzieci?

muszko wykastruj BN, szkoda zeby sie meczyl. A nabuzowany samiec chwycony za ogon jest jeszcze bardzij zdeterminowany - nic w tym dziwnego poczytaj o zachowaniach agonistycznych sa u nas wklejone.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

merch, Tanzan został wykastrowany w marcu. Drugi raz mu jajek nie utnę, bo nie ma.

Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Rusek nie żyje. Nacieszyliśmy się zdrowiem.. nie ma co. :(

Wiecie, co zrobiła moja mama? Ugotowała moim chłopakom kisiel malinowy i powiedziała, że to na pocieszenie, bo na pewno tęsknią za przyjacielem..

Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Mam ich! Mam ich! ;D

Azi, dziękuję za transport. Znowu. Piwo się należy. ;) Jeszcze za Oxi'ego się nie odwdzięczyłam.
Veerenko, dziękuję za odebranie moich urwisów (kolejny raz zresztą) i DT do dzisiaj. Do końca życia nie wypłacę Ci się za to wszystko. :-*

Gnojki się porozkładały na siedzeniu w autobusie. :D

KingaKl

Post autor: KingaKl »

Jejciu jaka wspaniała "1" :-* :-* :-*
I oba takie maluszki tylko całować :-* :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”