Alice i Jura

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

jande

Alice i Jura

Post autor: jande »

Pisze na forum po raz pierwszy, niestety w niemilych okolicznosciach. Od poczatku pazdziernika jestem razem z moja dziewczyna w Genewie. Dokladnie miesiac temu kupilismy w sklepie zoologocznym dwie sliczne szczurki. Byly zdrowe, rosly w oczach.

Wczoraj wrocilismy do mieszkania ok 22 i jak o 22.30 wyjelismy je z klatki zobaczylismy, ze Alice zupelnie sie nie rusza, jest wiotka i leci jej krew z noska, a Jura plytko i szybko oddycha. Po kilku minutach Jura przestala oddychac i rowniez poleciala jej krew z pyszczka.

Nie mamy pojecia co sie stalo. Szczurki nie zyja, a przed wyjsciem z domu (2 godziny wczesniej) byly zdrowe jak ryby. W mieszkaniu jest cicho, uwazam ze nikt tam nie mogl wejsc. Nie sadze ze mogly dostac sie do trutki (chodzily tylko po lozku), a poza tym nie wolno tu wykladac trutek w mieszkaniach. Jadly to samo co zawsze: mieszanke dla szczurow, wazywka, orzeszki i jogurt. Jedyne co przychodzi mi do glowy, to ze apartament byl czyszony jakims srodkiem chemicznym, ktore szczurki gdzies zlizaly.

Czy komus z Was przychodzi do glowy, co moglo sie stac z naszymi maluchami?

Ps. pozdrowienia dla wszystkich uprzejmych uzytkownikow, ktorzy ograniczaja sie jedynie do pytania czy ktos umie uzywac wyszukiwarki.

Janek
Awatar użytkownika
alken

Re: Alice i Jura

Post autor: alken »

cięzko powiedzieć, mogły mieć jakąś wadę genetyczną (np. chore serce), mogliście nie zauważyć jakichś objawów (ale to mniej prawdopodobne)

a macie jakieś rosliny w pokoju?
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
jande

Post autor: jande »

Uwazasz, ze wada genetyczna mogla zabic 2 szczury praktycznie w tym samym czasie (odstep max godziny)? A roslin w apartamencie wtedy nie mielismy.

Czy uwazasz, ze jest mozliwe zeby zlizaly jakis srodek chemiczny, ktory nie wywolalby wczesniej zadnych obiawow?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

[*][*]
możliwe , że obie zjadły coś , co miało tak silne działanie...
bardzo mi przykro :(
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

[*][*]
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”