Pisze na forum po raz pierwszy, niestety w niemilych okolicznosciach. Od poczatku pazdziernika jestem razem z moja dziewczyna w Genewie. Dokladnie miesiac temu kupilismy w sklepie zoologocznym dwie sliczne szczurki. Byly zdrowe, rosly w oczach.
Wczoraj wrocilismy do mieszkania ok 22 i jak o 22.30 wyjelismy je z klatki zobaczylismy, ze Alice zupelnie sie nie rusza, jest wiotka i leci jej krew z noska, a Jura plytko i szybko oddycha. Po kilku minutach Jura przestala oddychac i rowniez poleciala jej krew z pyszczka.
Nie mamy pojecia co sie stalo. Szczurki nie zyja, a przed wyjsciem z domu (2 godziny wczesniej) byly zdrowe jak ryby. W mieszkaniu jest cicho, uwazam ze nikt tam nie mogl wejsc. Nie sadze ze mogly dostac sie do trutki (chodzily tylko po lozku), a poza tym nie wolno tu wykladac trutek w mieszkaniach. Jadly to samo co zawsze: mieszanke dla szczurow, wazywka, orzeszki i jogurt. Jedyne co przychodzi mi do glowy, to ze apartament byl czyszony jakims srodkiem chemicznym, ktore szczurki gdzies zlizaly.
Czy komus z Was przychodzi do glowy, co moglo sie stac z naszymi maluchami?
Ps. pozdrowienia dla wszystkich uprzejmych uzytkownikow, ktorzy ograniczaja sie jedynie do pytania czy ktos umie uzywac wyszukiwarki.
Janek
Alice i Jura
Moderator: Junior Moderator
Re: Alice i Jura
cięzko powiedzieć, mogły mieć jakąś wadę genetyczną (np. chore serce), mogliście nie zauważyć jakichś objawów (ale to mniej prawdopodobne)
a macie jakieś rosliny w pokoju?
a macie jakieś rosliny w pokoju?
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Uwazasz, ze wada genetyczna mogla zabic 2 szczury praktycznie w tym samym czasie (odstep max godziny)? A roslin w apartamencie wtedy nie mielismy.
Czy uwazasz, ze jest mozliwe zeby zlizaly jakis srodek chemiczny, ktory nie wywolalby wczesniej zadnych obiawow?
Czy uwazasz, ze jest mozliwe zeby zlizaly jakis srodek chemiczny, ktory nie wywolalby wczesniej zadnych obiawow?
[*][*]
możliwe , że obie zjadły coś , co miało tak silne działanie...
bardzo mi przykro
możliwe , że obie zjadły coś , co miało tak silne działanie...
bardzo mi przykro

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
-
- Kontakt:
[*][*]
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..