Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: Paul_Julian »

Wreszcie zgrałem fotki. Jest ich bardzo dużo , więc chyba jakoś podzielę na kilka postów, albo coś.

Kropek i bałagan ziarenkowy na dole :Obrazek
Kredka+Soran Obrazek
Florka w hamaczku Obrazek
Soran z jeżyną Obrazek
I reszta teamu Obrazek
Soran albo Nicponia i ciasteczko owsiane Obrazek

Z ukrytej kamery ....
Obrazek Obrazek

Florka Obrazek
Atak na kaszkę, w kartonie jest Soran z odra[anym nosem, obok Kredka, z przodu Kropek Obrazek

Soran z brokułem, na nastepnym z Kredką Obrazek Obrazek

Spaaać , cała piątka Obrazek

Nicponia Obrazek

Rudy kuper Kredki Obrazek

Słonecznik im tak smakował, ze nawet tyłków nie ruszyli ze szmatek Obrazek

Chora Florka :( Obrazek

A tu już po operacji, z dłuuugim szwem, jeszcze wtedy bardzo dobrze sie czuła Obrazek Obrazek

W chorobówce Obrazek

Ostatni herbatniczek :( Więcej już nie zjadła :( Obrazek

Chorutek :( Obrazek
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Kredka w koszyku, dość rzadko tam siedzi. Kto podmienił moją grafitowa dziewczynke ?
Obrazek

W kartonie Obrazek

Soran wygladający z hamaczka Obrazek

Ostatnie fotki Nicponii :( Moje mądre uszki Obrazek Obrazek

Soran z podrapanym nosem Obrazek

Przerwa na reklamę ! Haro ( nie moja kicia) Obrazek

Rat gang ! Obrazek

Kredka z ulubionym czerwnym chrupeczkiem Obrazek
Myju myju Obrazek
I z orzeszkiem Obrazek Obrazek

Soran. Na drugiej fotce wcina krewetkę. Przeważnie jedzonko trzyma w jednej łapceObrazek Obrazek
I też z orzeszkiem Obrazek

Któryś z orzeszkiem Obrazek

A to chyba tez Soran albo Kredka Obrazek

Idź sobie, chcemy spać Obrazek Obrazek
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

I ostatni (trzeci post fotkowy) Hamaki, domek od Nietoperrka !
Dziękujemy ! :-*
Soran wygryzł dziurę w ściance domku, a dziś odkryłem dlaczego. Otóż da sie tamtedy wejść w podłogę , a tam jest niebieska gąbka! NIgdy bym tego nie odkrył, ale Kredka wzięla gąbkę "na wynos" i zaczęła podgryzać.

Na hamaczku Obrazek Obrazek Obrazek

I w środku domku Obrazek

Na dachu domku też fajnie Obrazek Obrazek

Bonusy !
Obrazek Obrazek Obrazek
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Łaaa, jak świetnie wyglądają w różowym! Pasuje do nich! :D

Chyba też musimy sobie sprawić różowe hamaczki.. ;)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
borówka

Post autor: borówka »

Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Słodziaki. Jak patrzę na Kredkę to jakbym moją Batmankę widziała. :-*
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Czuję się jakbym oglądała stare fotografie, cóż za czarno-białość :) http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-13.jpg
Dobrze, że chociaż troszkę ruszone z miseczki, mało mamy radości przy chorych ogonkach ale to zawsze wzbudza we mnie radość http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-22.jpg
Ach, różowy raj http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-45.jpg
Jakie fantastyczne radary! :) :) http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-23.jpg
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
ol.

Post autor: ol. »

http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-13.jpg - jakie harmonijne zbiorowisko, wszystkiego tam w sam raz: szczurów, bieli i czerni, szczęścia ...

a to http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-16.jpg jest przezabawne - wyglądaą jak kloszardzi, ale czują się na pewno jak magnaci na włościach :D

Ze wzruszeniem obejrzałam pamiątki po nieobecnych; każdy ogon który odszedł, to trochę nasz ogon, tak niewiele się różnią wyglądem, prawie wcale, zabierają je te same podstępne choroby, przeprowadziwszy przez ból, ich i nasz :( Ale były z nami a my z nimi, chyba tylko tej myśli się można uczepić, na przekór bezsensowi

szczurzy gangu http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-30.jpg, http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... 010-50.jpg - już tylko bądź zdrowy, a nikt cię nie ruszy :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Masz rację, ol. , wszystkie są takie trochę wspólne. Człowiek sie martwi, a jak zna sposób , który moze pomóc innemu to zaraz sie dzieli informacją.

A to kloszardowe zdjęcie jest niezle, tym bardziej, że to było przed sprzątaniem, więc totalny śmietnik (to jest pod półeczką, gdzie śpią ). Ale po prostu nei mogłem, jak sobie siedzieli w ciepłych "smieciach" i żaden nawet zadka nie ruszył.

Z newsów troszke zapomnianych. Przedwczoraj w nocy jakaś bójka, po dwóch seriach pisków wstałem, patrzę, a tu Soran ma odgryziony dolny kciuk :-X Kropek oczywiście .... Soran nie daje sobie w kasze dmuchać, pewnie się na plecki nie połozył, albo sie pokłócili.
W każdym razie potem Kropek siedział taki smutny na hamaczku, potem sobie spali razem grzecznie pzrytuleni.
No i jak tu nie wierzyć w to, ze zwierzakom nie robi sie przykro z jakichś powodów?
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Ech, Kredka znowu gwizdze ....
Dotychczas dostawały :
10 dni : enro 5mg/kg + Doxy 2.5mg/kg 2x dziennie

Na ratguide http://ratguide.com/health/bacteria/myc ... smosis.php jest :
Enro 15 mg/kg + Doxy 5 mg/kg przez 10 do 30 dni

Pod koniec tygodnia idziemy do weta na rtg i zobaczymy. Jak nie będzie poprawy to może całe stado wtedy dam na taka wyzszą dawkę i wtedy już na jakieś 20 dni.
Albo na samo doxy. Ale wtedy całe stadko, Zdrowego kropka też (chociaż jego moze na mniejsza dawke). Zdarza mu sie chrumknąć "płuckowo" od czasu do czasu w chwili stresu i to mi sie nie podoba.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Paul_Julian pisze: wstałem, patrzę, a tu Soran ma odgryziony dolny kciuk :-X Kropek oczywiście ....
W każdym razie potem Kropek siedział taki smutny na hamaczku, potem sobie spali razem grzecznie pzrytuleni.
No i jak tu nie wierzyć w to, ze zwierzakom nie robi sie przykro z jakichś powodów?
No to pięknie. Pewnie była bitwa na fakerki i Kropek w amoku odgryzł nie tego palucha, który go wkurzył ;)
Bardzo krwawił?

Ja tam wierzę w wyższe uczucia tych maluchów. Chociażby- opieka nad chorym w stadzie. Albo- przynoszenie smakołyków koledze. :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Krwawił mocno, jak to paluch :/ Ale na Soranku na szczęscie wszystko sie szybciutko goi. Jak miał rozerwaną skórę na karku, to juz na drugi dzień był tylko strupek, teraz nawet blizny nie mogę znaleźć. A rana na kilka cm.

Kikutek paluszka jest spuchnięty :( On już fakulca ma odgryzionego. Jeszcze jak bym w DT u Dominiki, to któryś z ogonów podszedł i dziabnął przez kratki. Albo Soran podszedł i dostał dziaba. Tu jest jeszce spuchnięte ( ta dalsza łapka) http://s169.photobucket.com/albums/u233 ... resize.jpg
Cieszace jest to, ze mimo swojej cięzkiej przeszłości i wielkiego strachu przykleja sie do mnie, je z lyzeczki , czasem nawet na ramieniu. Ale wszystko w wielkim pospiechu, nerwowo. czasem nawet kupę zrobi na pólce (dziś znalazłem przy miseczce z jedzeniem). Wtedy wiadomo, ze albo tam zasnął i był zbyt zestresowany i nie chciał pójść do kibelka. Bo normalnie to chodzi grzecznie na siku :)
Strasznie śmieszny jest, ma takie małe paciorkowate ślepka.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Biedny mały kikutek... :-\ Szkoda,że szczurki nie maja takiej zdolności do regeneracji,jak np.ogony jaszczurkowe! ;)
A nowa kolekcja mebelków bardzo ładnie prezentuje się z takimi modelami! ;D I w tym różu faktycznie im do twarzy! 8)
Oby długo posłużyły i dupki im grzały! :D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”