Rabarbarowy 7-mio składnikowy kompocik

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
IHime

Re: Rabarbarowy 7-mio składnikowy kompocik

Post autor: IHime »

Smutno u Was, ale cóż... przeżywanie straty jest nieodłącznym elementem miłości, nie? One odchodząc kradną kawałek duszy, ale i zostawiają kawałek swojej. Trzymaj się. :-*
A Gryzek ma posłuchać ciotki Hime i żyć jeszcze długo, długo i żeby głupi guzek nie dawał się we znaki!

Co do Kwikoliny, może utucz ją tak bardzo, żeby nie mogla uciekać i musiała przezwyciężyć swój strach przed szczurami? ;) Może ona się zamienia w prosiaczka?
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Hej sr-ola co u Was? Jak Gryzek?
Nos do góry!
Przesyłamy mnóstwo pozytywnej energii!!!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Dziękuję, właśnie tacy ostatnio staramy się być- pełni energii :) Choć ciągle mi jej brak, żeby porobić troszkę fotek. Dziewuchy (i chłop) na wybiegu wolą się schować w kanapę i kopać nowe nory (ostatnie już, więcej gąbki do wygryzienia nie ma ;) ). No ale nie dziwię się- też wolę te cieplejsze pory roku.

Cóż Gryzek.. Dylemat stary jak świat- ciąć i ryzykować czy zostawić i obserwować? Zdecydowałam u weta, że nie tniemy- przynajmniej na razie. Gryzek to takie moje małe cudeńko kochane, pełne chęci do życia, przytulania, miziania, budowania norek; tylko w wersji babcinej, bo dużo śpi, powoli się rusza, kiepsko się wspina i generalnie jest już dużo mniej sprawna. W związku z czym wystraszyłam się, że jeśli się nie obudzi to nie będę umiała sobie wybaczyć, że odebrałam jej te ostatnie, szczęśliwe chwile życia. (piszę ostatnie bo jednak ma ponad dwa lata i nie jest młodą laską, która wytrzyma każde znieczulenie :( )

No i macam codziennie tego jej guza, który nie powiększa się od zeszłego tygodnia i pocieszam się, że może wcale jeszcze nie trzeba..

Boję się bo nie czułam wsparcia od weta- wiadomo, pewności nie może mi dać a trzeba mu przyznać, że zawsze jest ze mną szczery. Ale jakby powiedział, że wiele szczurków przeżywa i jest nadzieja to może bym się zdecydowała.. a tak..

powiedział, że gdyby to był pies z guzem i zdecydowalibyśmy nie ciąć uznałby to za zaniedbanie. A skoro jest to szczurek, który żyje tak krótko- być może aktem łaski będzie pozostawienie mu szansy na przeżycie z guzem- bo przecież są ogonki, które funkcjonują z guzem bez większych przeszkód.

Tak poza tym- tfu tfu- wszystko super :) Maluchy nabrały troszkę w dupkach, co mnie bardzo cieszy :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
denewa

I słusznie, że nie tniecie Gryzka sr-ola, gdybym była w Twojej sytuacji też bym nie cięła
Pozdrawiamy!
Specjalnie głaski dla Gryzka ;)
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Niech guz nie rosnie i pozwoli Gryzaczkowi cieszyć się małymi radościami szcxzurzego życia bez operacji, jeśli taka decyzja jest rozwiązaniem dla niej optymalnym :)
Przesyłamy mizianko :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

Decyzja dobra, bo podjęta przede wszystkim z myślą o szczurci. Jeśli będzie trzeba ją skorygować - będziecie wiedzieć.
Ja świąteczne moce dopraszam o powstrzymanie guzka i otoczenie Gryzka szczególnym płaszczem ochronnym,
a także o zdrowie dla Was wszystkich :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Czekamy wieści - co u Was? Mam nadzieję, że guzek się wstrzymał z ekspansją ( nie macaj go codziennie, tylko raz na kilka dni, żeby realnie móc odczuć ewentualne zmiany - oby w kierunku zmniejszania się !)
Z Nowym Rokiem życzymy zwierzaczkom zdrówka, zwłaszcza Gryzkowi :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

I jak?I jak???Bo tu niektórzy przytupują już z niecierpliwości... :-\
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
sr-ola

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie :-*
Z radością chyba mogę już napisać, że decyzja dotycząca Gryzka była dobra (tfu, tfu). Guzek się nie zmniejszył ale też i nie rozrasta się wcale (przynajmniej ja nie zauważam; masz rację unipaks z tym częstym macaniem).

Ogonki całkowicie już zdominowały naszą kanapę- nie tylko siadamy już w dziurę zamiast gąbki, tunele powstały także w oparciu :D

Zauważyłam wogóle, że ostatnio w momencie, gdy u nas wszystko dzieje się dobrze- udzielam się wszędzie indziej tylko nie tu. Jednak gdy coś zaczyna się dziać wracam jak córka marnotrawna i szukam pocieszenia w swoim temacie. ;) No więc przełamuję przyzwyczajenia..

Tej zimy nie dotknął nas nawet najmniejszy katarek, chrząknięcie, nic co zawsze niepokoi nasze maleństwa o tej porze roku. Zmagamy się jedynie wciąż z grzybicą Siwej a moja kochana Agrafka.. cóż.. ma 2 latka i 4 miesiące.. to widać..
Rabarbar, Nietoperrkowy kastracik, zbrązowiał na pleckach i dupce i przestał wreszcie bić się z Agrafką o pozycję w stadzie. Ciii, nie mówcie innym ale jednak to nie on nosi w królestwie koronę ;) Mimo, że większy i silniejszy miejsca ustępuje seniorce rodu. Czasem tylko jeszcze dosiada najmłodsze modelki z miotu S- Soomi i Serenadę ;) Starszyzny się nie tyka ;D

Kwikolina wciąż sama w swym pojedyńczym pałacu.

No i biję się wciąż mocno z GMR-em bo w ciągu najbliższych 2-3-4 lat czekają nas zmiany dot. zamieszkania i rozmawiamy tak półszeptem o- przynajmniej chwilowym- wygaszeniu stadka.Ale zawsze z ogromnym żalem.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
denewa

Agrafka piękny wiek :D
sr-ola pisze:Z radością chyba mogę już napisać, że decyzja dotycząca Gryzka była dobra (tfu, tfu). Guzek się nie zmniejszył ale też i nie rozrasta się wcale
U Polara guzek pod brodą zanikł całkowicie :D

Świetnie, że u Was dobre wieści i zdrówko!!!! A może jakieś foteczki na tę okoliczność?? 8)
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Dobrze czytać dobre wieści!!!
Kochana Agrafka niech już nie straszy więcej!A gryzkowi,to tylko pogratulować wieku!Nie jeden szczur zazdrości...Pamiętam,jak u mnie była - taka ostrożna,powściągliwa,ale po kilkunastu minutach moich głasków,zasnęła pod ręką... :D
A Rabarbar...no cóż,on tylko jak miał jajka nosił spodnie,później zamienił na mini spódniczkę i wmawiał wszystkim,że nie jest dziewczynką,tylko szkotem... ::) Ale nie oszukujmy się,żadna kobieta nie będzie poważnie traktowała faceta,co mu jaja obcięli... ;)Więc wodzem nigdy nie będzie,co jedynie może od czasu do czasu zbałamucić młode,naiwne dziewczynki ! ;D

Pozazdrościć tylko,że
sr-ola pisze: Tej zimy nie dotknął nas nawet najmniejszy katarek, chrząknięcie, nic co zawsze niepokoi nasze maleństwa o tej porze roku.
My walczymy z kichami i prychami,niebieściaczek już po raz drugi na antybiotykach... :-\
sr-ola pisze:
Kwikolina wciąż sama w swym pojedyńczym pałacu.
To weź jej tam choć zawieś tego szczura od dziewczyn,to będą dwa szczury ;D I nie będzie sama!
sr-ola pisze:No i biję się wciąż mocno z GMR-em bo w ciągu najbliższych 2-3-4 lat czekają nas zmiany dot. zamieszkania i rozmawiamy tak półszeptem o- przynajmniej chwilowym- wygaszeniu stadka.Ale zawsze z ogromnym żalem.
:-[
To choć może pluszakowe wersje każdego ogonka na pamiątkę Ci zrobię? ;) Wsadzisz do klatki,karmić nie trzeba,sprzątać tez,żyją dłuuuugoooo,no i nikt na smród się nie skarży,nie ważne gdzie i u kogo mieszkasz! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

sr-ola pisze: Ogonki całkowicie już zdominowały naszą kanapę- nie tylko siadamy już w dziurę zamiast gąbki, tunele powstały także w oparciu :D
:D :D
sr-ola pisze:Tej zimy nie dotknął nas nawet najmniejszy katarek, chrząknięcie, nic co zawsze niepokoi nasze maleństwa o tej porze roku.
bardzo dobrze,niech tak zostanie :-*
sr-ola pisze:No i biję się wciąż mocno z GMR-em bo w ciągu najbliższych 2-3-4 lat czekają nas zmiany dot. zamieszkania i rozmawiamy tak półszeptem o- przynajmniej chwilowym- wygaszeniu stadka.Ale zawsze z ogromnym żalem.
:'( :'(
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Super wieści! Oby Wasze szczęscie udzielało się innym, oby tak dalej! ;D
Awatar użytkownika
denewa

Co u Was słychać? Jak dziewczynki?
I co z tymi foteczkami? :)
Awatar użytkownika
sr-ola

A więc dobrze, wzięłam się za siebie i powrzucałam w końcu kilka zdjęć :)

Mój Kochaniutki Gryzek, staruszka, powyżej 2 lat 3 miesięcy
Obrazek

Tu widać jak bardzo urósł mu już guz.. Wczesniej zdecydowałam, że ze względu na wiek nie operujemy, szczególnie, że guz nie rósł. Teraz przyszedł czas..
Obrazek
Jedno z niewielu zdjęć szczurka- błyskawicy, więc przyjrzyjcie się dobrze i zapamiętajcie na długo :) Soomi :)
Obrazek

"Mi też zrób zdjęcie, mi też! Jestem równie słodki i mam ogonek"
Obrazek

Siostra Soomi- Serenada z miotu S; całkowite przeciwieństwo, spokojna, miziasta kluseczka
Obrazek

Moja zazdrośnica, jeden z powodów większości nieudanych zdjęć. Wpycha się w kadr jak profesjonalistka! :) Obrazek Obrazek

Królestwo niebieskie w kanapie
Obrazek Obrazek

"Nie zapomnij tez o mnie!" :)
Obrazek

Poznajcie nową ślicznotkę, przyjechała do nas od samego Nietoperrra :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”