Ty dziki niszczycielu paskudnikowy!Jak mogłeś!...Mam cię znielubić???Sheeruun pisze:Dzikus zjadł całkowicie Nietoperowy domek. Nie zostało z niego wiele - musiałem wyrzucić
Sheruunowe Potwory
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
-
Nietoperrr...
- Kontakt:
Re: Sheruunowe Potwory
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Wgl zauważyłem, że on we wszystkim robi sobie norę. I ze wszystkiego. W domku wygryzł sobie dziurę w "kapeluszu" i tam wlazł. Ile ja się go naszukałem! Myślałem, ze jakimś cudem wylazł przez kraty, ale potem dokładnie obmacałem dokładnie domek i znalazłem go tam, zakopanego w wacie
Po kilku dniach rozpruł go totalnie, musiałbym właściwie uszyć go na nowo, żeby naprawić
Tak samo z papieru i szmatek. Wije sobie gniazdko i się tam chowa.
Tak samo z papieru i szmatek. Wije sobie gniazdko i się tam chowa.
Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Diabeł - gdzieś tam..
Wentz, widzę, żeś nicka zmieniła
U nas? Oj, nerwy, nerwy, ciągłe nerwy. Nie mam za bardzo czasu wchodzić na forum, dlatego rzadko się udzielam..
Zacznę od tego, co mnie denerwuje niemiłosiernie. Kupy, wszędzie są kupy, a raczej fajne błotko siuśkowo-kupkowe..
Chłopcy zrobili sobie z klatki jeden wielki kibel i robią wszędzie. W kuwetach śpią, a bobki są wszędzie. Najgorzej w koszykach, stamtąd wyrzucają gazety, szmatki, cokolwiek im tam dam i chodzą jak do kibla. Próbowałem ustawiania w tamtym miejscu kuwet, na darmo.. Mam już dość smrodu, niechęci patrzenia na klatę i ogonów w ogóle.
Co nie zmienia faktu, ze ich kocham.
Teraz z rzeczy, które mnie martwią.
Misiek, z grubej kluski zmienił się w chudzielca. Jest stary, ślepy, coraz więcej łysych placków, i do tego chudnie. Zachowuje się normalnie, ale nie wygląda. W miejscu tłuszczu zostały fałdy skóry. Nie jest aż tak chudy, żeby można było wyczuć kości, ale zmienił się nie do poznania.
I Siergiej. Temu to naprawdę nie wiem co jest... Chudziutki to on zawsze był, więc nie ma się czym martwić. Ale łysieje. Niby jest całkiem młody, ma około rok i 3 miesiące.. A na brzuchu, od jajek zaczynając, to ma prawie całkiem łyso. Na głowie też parę placków i na całym ciele. Do tego od jakiegoś tygodnia non stop robi okropnie rzadką kupę i codziennie muszę go kąpać, bo jest cały upaćkany..
Martwię się o nich strasznie..
A dzikus? Ośmielił się trochę, całą noc biega po klatce jak oszalały i gryzie pręty. Samotnik z niego chyba będzie, niestety, żyje raczej w zgodzie z resztą stada, ale stroni od nich. Nie pójdzie do miski, kiedy będzie tam inny szczur i nie położy się z resztą. Wyjątkiem są dumbolce, z którymi czasem chwilę poleży na górze, ale tak to nie. A, i ostatnio mnie pogryzł, jak uciekł
Zwiał mi z klatki i musiałem go łapać, za mały jeszcze jest na nienadzorowane wycieczki po pokoju, za dużo miejsc w które by się wcisnął. No i zostałem pogryziony
Bywa.
To chyba tyle u nas. Postaram się w najbliższym czasie nadrobić zaległości forumowe, bo nie mam pojęcia co sie u was, ludzie i szczury, dzieje!
U nas? Oj, nerwy, nerwy, ciągłe nerwy. Nie mam za bardzo czasu wchodzić na forum, dlatego rzadko się udzielam..
Zacznę od tego, co mnie denerwuje niemiłosiernie. Kupy, wszędzie są kupy, a raczej fajne błotko siuśkowo-kupkowe..
Co nie zmienia faktu, ze ich kocham.
Teraz z rzeczy, które mnie martwią.
Misiek, z grubej kluski zmienił się w chudzielca. Jest stary, ślepy, coraz więcej łysych placków, i do tego chudnie. Zachowuje się normalnie, ale nie wygląda. W miejscu tłuszczu zostały fałdy skóry. Nie jest aż tak chudy, żeby można było wyczuć kości, ale zmienił się nie do poznania.
I Siergiej. Temu to naprawdę nie wiem co jest... Chudziutki to on zawsze był, więc nie ma się czym martwić. Ale łysieje. Niby jest całkiem młody, ma około rok i 3 miesiące.. A na brzuchu, od jajek zaczynając, to ma prawie całkiem łyso. Na głowie też parę placków i na całym ciele. Do tego od jakiegoś tygodnia non stop robi okropnie rzadką kupę i codziennie muszę go kąpać, bo jest cały upaćkany..
Martwię się o nich strasznie..
A dzikus? Ośmielił się trochę, całą noc biega po klatce jak oszalały i gryzie pręty. Samotnik z niego chyba będzie, niestety, żyje raczej w zgodzie z resztą stada, ale stroni od nich. Nie pójdzie do miski, kiedy będzie tam inny szczur i nie położy się z resztą. Wyjątkiem są dumbolce, z którymi czasem chwilę poleży na górze, ale tak to nie. A, i ostatnio mnie pogryzł, jak uciekł
To chyba tyle u nas. Postaram się w najbliższym czasie nadrobić zaległości forumowe, bo nie mam pojęcia co sie u was, ludzie i szczury, dzieje!
Stworzenie bezszczurowe.
Diabeł - gdzieś tam..
Diabeł - gdzieś tam..
Noooo, dawno na forum nie byłeśSheeruun pisze:Wentz, widzę, żeś nicka zmieniła
Znam Twój ból! Moje laski zrobiły sobie kuwetę na półce Ferplasta i w domku - tam sikają, kupkają i się w tym tarzają... Dosłownie się tarzają, śmierdzą jakby do szamba wpadłySheeruun pisze:Zacznę od tego, co mnie denerwuje niemiłosiernie. Kupy, wszędzie są kupy, a raczej fajne błotko siuśkowo-kupkowe..Chłopcy zrobili sobie z klatki jeden wielki kibel i robią wszędzie. W kuwetach śpią, a bobki są wszędzie. Najgorzej w koszykach, stamtąd wyrzucają gazety, szmatki, cokolwiek im tam dam i chodzą jak do kibla. Próbowałem ustawiania w tamtym miejscu kuwet, na darmo.. Mam już dość smrodu, niechęci patrzenia na klatę i ogonów w ogóle.
Co nie zmienia faktu, ze ich kocham.![]()
Byłeś z Miśkiem i Siergiejem u weta? Może warto byłoby się wybrać?
Może u Siergieja to uczulenie na jakieś chemikalia?
Nieśmiało zapytam: czy możemy liczyć na jakieś fotki?
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
- Paul_Julian
- Kontakt:
Martwimy sie ! Siergieja i Miska bierz do weta jesli jeszcze nie byłes, a na biegunke daj lakcid. Dobrze by było zrobić chłopakom rtg/usg, bo to może być od złej pracy któregoś z narządów.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Wybieram się w najbliższym czasie, do końca tygodnia na pewno. W tej chwili mam dychę przy sobie a za tyle to raczej mnie nie przyjmą
Fotki.. może potem coś zrobię i wrzucę
W tej chwili zabieram się do sprzątania (oh noes..), może znowu poprzestawiam coś w klatce i będzie choć chwilowy porządek 
Fotki.. może potem coś zrobię i wrzucę
Stworzenie bezszczurowe.
Diabeł - gdzieś tam..
Diabeł - gdzieś tam..
Najgorzej, że gdzie nie zajdę i spytam o rtg/usg to zszokowani weci kiwają przecząco głową "dla szczura? nieee.". Zwykle jak idę, to z samodzielnie (z pomocą forumDobrze by było zrobić chłopakom rtg/usg, bo to może być od złej pracy któregoś z narządów.
Stworzenie bezszczurowe.
Diabeł - gdzieś tam..
Diabeł - gdzieś tam..
- Paul_Julian
- Kontakt:
Może ktos się tam wybiera, albo Ty mozesz podjechac gdzies dalej ? 
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
trzymamy kciuki za chłopców 
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
- tahtimittari
- Kontakt:
Oj problem z załatwianiem się w koszyczki to u mnie ten sam.. pojemniki z gnojowicą się robią, ile bym nie sprzątała to jest to samo. Polecam wysypać takim pochłaniaczem zapachu do kocich kuwet - nieco to niweluje.
Mam nadzieję, że znajdziesz jakiegoś dobrego weta, pisz co powiedział !
Trzymam kciuki.
Wymiziaj swoje istotki ode mnie
Mam nadzieję, że znajdziesz jakiegoś dobrego weta, pisz co powiedział !
Trzymam kciuki.
Wymiziaj swoje istotki ode mnie
Siergiejowi się poprawiło i nie było powodu, by iść do weterynarza
Problem z koszykiem załatwiłem, zawieszając nad nim kuwetę - chłopcy są wręcz zachwyceni i wszystkie boby lądują, o dziwo, w kuwecie, a koszyk mają zadaszony, przez co wieczorami jest tam tłok, bo każdy się pcha

Zdjęcia obiecałem, więc są, z małym opóźnieniem
Jakość słaba, bo z telefonu, ostatnio jak coś zobaczę, to łapię za telefon, szybciej niż aparat, choć jakość nie zachwyca

Na początek Ciel, który miał karcer na półce. Czy kara to była dla niego, nie wiem, w każdym bądź razie rzucał się na wykąpanego Siergieja i musiałem go zabrać z klatki na czas aż się labik wysuszy i wymyje. A jaki nastroszony Ciel był! Mnie też chciał gryźć, ale uspokoiłem go przewaleniem na plecy

Szufa podgryzajacy ciacho. Ten szczur mnie rozbraja
Taki nieporadny strasznie jest, ciągle się wywraca, pada na plecy jak staje na łapki i próbuje węszyc, albo jak usiądzie, chodzi do góry nogami po górze klatki (po chwili oczywiście spada..
), ciągle chce miziania i nie potrafi pulsować oczami ani zgrzytać, zamiast tego cały czas oblizuje pyszczek, okazując tym zadowolenie
Jest po prostu uroczy i nie da się go nie kochać!

Dorek i Cielak, a na drugim zdjęciu Vincent, z tyłu widać śpiącego Miśka w jednej rurze i dzikuska w drugiej.

Mała dzicz u mnie w kieszeni. Bluza była do prania, tak zasikana, że aż spodnie też musiałem wyprać
Bywa..

Kolejne śpiochy..

Jeszcze raz dzikus - wspominałem już, że został nazwany Ahmonem (czyta się Amon
)? Ale każdy i tak woła na niego mały, dzikus, albo dzika menda

Trochę Sonii, która pod koniec lutego skończy 7 lat! Będziemy obchodzić urodziny

A na koniec zdziwiony pyszczek Japka z przed chwili
Problem z koszykiem załatwiłem, zawieszając nad nim kuwetę - chłopcy są wręcz zachwyceni i wszystkie boby lądują, o dziwo, w kuwecie, a koszyk mają zadaszony, przez co wieczorami jest tam tłok, bo każdy się pcha

Zdjęcia obiecałem, więc są, z małym opóźnieniem

Na początek Ciel, który miał karcer na półce. Czy kara to była dla niego, nie wiem, w każdym bądź razie rzucał się na wykąpanego Siergieja i musiałem go zabrać z klatki na czas aż się labik wysuszy i wymyje. A jaki nastroszony Ciel był! Mnie też chciał gryźć, ale uspokoiłem go przewaleniem na plecy

Szufa podgryzajacy ciacho. Ten szczur mnie rozbraja

Dorek i Cielak, a na drugim zdjęciu Vincent, z tyłu widać śpiącego Miśka w jednej rurze i dzikuska w drugiej.

Mała dzicz u mnie w kieszeni. Bluza była do prania, tak zasikana, że aż spodnie też musiałem wyprać

Kolejne śpiochy..

Jeszcze raz dzikus - wspominałem już, że został nazwany Ahmonem (czyta się Amon

Trochę Sonii, która pod koniec lutego skończy 7 lat! Będziemy obchodzić urodziny

A na koniec zdziwiony pyszczek Japka z przed chwili
Stworzenie bezszczurowe.
Diabeł - gdzieś tam..
Diabeł - gdzieś tam..
Stworzenie bezszczurowe.
Diabeł - gdzieś tam..
Diabeł - gdzieś tam..
są piękni! wszyscy bez wyjątku!
głaski dla wszystkich Potworków
głaski dla wszystkich Potworków
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje