Moje maleństwa

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
valhalla

Re: Moje maleństwa

Post autor: valhalla »

Nie no, zakochana jestem w tych Twoich panach... wszyscy są cudni, chociaż przez wzgląd na mojego Frodusia najbardziej podoba mi się Tycik ;) ale i Dumbol cudny i wreszcie Tie się bardziej pokazał! A haszczur spał, że go nie widać? :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

Tie rośnie jak na drożdżach. rany jaki był malutki jak do mnie przyjechał, a dzisiaj już kawał cielska ;P

Hasz to największy dzikus z całej mojej gromady muszę przyznać i pewnie będę musiała nad nim popracować trochę, ale daamy raadę :P. On tylko podlatywał i wyrywał mi mięsko z ręki i zaraz zwykał za poduszkę :). udało mi się zrobić mu jedno zdjęcie, ale wyszło rozmazane strasznie, więc nie wstawiłam..

a teraz UWAGA UWAGA: do poniedziałku DAJĘ SOBIE SAMA BANA, bo mam egzaminy, a będąc na forum kompletnie nic się nie uczę, więc postanowiłam się zbanować i poświęcić bardziej nauce jednak :)
valhalla

Hah, z tym banem na czas sesji to rozumiem, fora potrafią odganiać od nauki... ;) Nie martw się, przyjdzie taki czas, że zostanie Ci tylko jeden egzamin na studiach... i wtedy całkiem zapomnisz, co to nauka :P

Tie widzę trochę jak mój Czmyś - przyjechał jako mały szczurek, a teraz się robi wielki. Jakieś szczurze tuczniki nam się trafiły :P
Ale fajnie, że się ośmielił i trochę więcej go widać, bo do tej pory mało go było widać, a takie ma fajne umaszczenie.
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

taaa.. no i z banem długo nie wytrzymałam :P
już wczoraj byłam z powrotem :D

Dzisiaj moje lenie jak zwykle puszczone na wybieg po łóżku, jak zwykle pobiegały aż ze 20min i poszły spać. kocham ich ;P!
dzisiaj było też wlk wydarzenie, bo puściłam całą czwórkę po raz pierwszy na podłogę. a właściwie to najpierw latały po suficie klatki, a potem Tycik i Hasz zlazły na podłogę, po jakimś czasie Tie, a Dumbol pierodoło-boi-dudek bał się zejść. nawet moje ręce podstawione go nie zachęcały jakkolwiek. w końcu go zdjęłam i postawiłam na podłogę, to wcale nie chciał schodzić z moich kolan.. ciapa jedna ;P
w końcu się udało i panowie polatali trochę. tak sobie biegali i biegali i w pewnym momencie ŁUP. Haszczak wpadł do pudła po zamówieniu z zoologa. Tam w środku były siatki puste, ale zostawiłam go tam, bo stwierdziłam, że sam wyjdzie. Jednak tylko łomotanie było słychać, poszłam go wyjąć, a on w MEGA panice. nie mogłam go wyjąć z pudełka, bo się chował po kątach i zwiewał przed moją ręką. Narobił tyle hałasu, że TIe i Dumbol długo spod łóżka nie wychodzili. a Haszkowi mało serce z piersi ze strachu nie wyskoczyło. Wsadziłam go pod bluzę i miziałam i gadałam do niego, aż w końcu troche się uspokoił i wlazł mi do rękawa, skąd go wcale wyciągnąć potem nie mogłam.
Biedaczyna.
Wszystkie 4 już w klatce śpią, a ja właśnie zrobiłam pranie ich śmierdzących szmatek. Szczochy jedne mogłyby przestać lać pod siebie w końcu. Choć trochę przynajmniej..
Dzisiaj dostały mniam mniam jedzenie. płatki kukurydziane, potrawkę mięsną, jogurt naturalny, ziemniaki z jajkiem i bułkę. lepiej ode mnie jedzą ;)
Newbie

Post autor: Newbie »

ha, widzisz, moje to ciekawskie bestie są :P
miałam Ci tu wypracowanie walnąć, ale też w sumie zaśmiecać Ci nie będę :P
Obrazek
ilona1

Post autor: ilona1 »

Trzymam kciuki za egzaminy :)
Pozdrawiam Twoich chłopców, a zwłaszcza dzikuska Hasza :-* Trochę mi szkoda biedaka, bo widzę, że masz z nim nie mało problemów :-\
Ale wierzę w niego ::) i mam tylko nadzieję, że w czasie sesji nie zeżre Ci jakichś notatek lub kolejnego kabla od laptopa :D
Przesyłam kopniaka na szczęście ;)
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

A oto jak się uczę [zerowo!]
Kolejna porcja fotek. Na początek sam post urodzinowy :)

Obrazek Tycik. ur 20.10.2010 [sama sobie ustaliłam kiedy ;), kupiony 20.11.2010
Obrazek Mały. ur ??, kupiony 13.12.2010, zmarł 22.12.2010 [*]
Obrazek Tie. ur 02.12.2010, u mnie od 30.12.2010
Obrazek Dumbol. ur 23.11.2010, u mnie od 30.12.2010
Obrazek Hasz. ur 18.11.2010, u mnie od 06.01.2011
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Zabawa z Dream Catcher'em, który przetrwał może 20 min, bo potem dorwał się do niego Hasz..
ObrazekObrazekObrazek
Bdb wydane 12 zł :P [Sputnik XL cały czas okupowany jest przez kogoś :)]
Obrazek
Nowy członek w stadzie prosto z IKEI [zainteresowanie nim było jednak mocno średnie :( ;)]
Obrazek
Sesja z serii "szaleństwa" na łóżku:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
A na sam koniec: pozowanie Hasza ;)
Obrazek
ammy88

Post autor: ammy88 »

Ten Twój Haszcz śmieszny jest, a te jego jajeczka mega-fotogeniczne :D
moje małe faceciki: Rico&Mieciu&Toffie&Heniutek
W szczurzym niebie Rayo&Alvaro&Koksik-Gacuś&Felix
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=29187
valhalla

Hasz ma jaja jak berety :D A Tycik to chyba dużo śpi :P
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Każdy z nich dużo śpi. lenie straszne ;P
Tycik nauczył się schodzić sam z łóżka i lata po pokoju. resztę co prawda puszczam co jakiś czas, ale na razie się powstrzymuję, bo nie chcą wyłazić spod łóżka.

Dokładnie przed chwilą Hasz i Tycik mieli niezłą awanturę. Ulala. Ale już leżą koło siebie i wszystko jest ok.
Albo i nie. i kolejna kłótnia.
Haszczyk zaczyna sobie pozwalać, ale Tycik go ustawia do poziomu ;)
Awatar użytkownika
sasza&masza
Numer GG: 9176574

Post autor: sasza&masza »

Tie mój cudaśny i dumbol jakie duże.
Iskierka Siostra Tie własnie siedzi mi pod włosami,, a siostra dumbola Juna biega po łóżku;p
piękne są;)
Dog&cat: Vega i Zuza
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Tie rośnie jak na drożdżach. Niesamowite jak duży się zrobił tak szybko!
ale gdzie on tam do siedzenia mi na ramieniu.. ani jeden ani drugi nie mają na to czasu :(. ;)
Dumbol duży był jak przyjechał, teraz to więcej wszerz rośnie ;P
Newbie

Post autor: Newbie »

moja "mała" Pepsi też straszliwie urosła, wczoraj przeglądałam stare fotki to aż się zdziwiłam że to już taka zmiana :P

i nie martw się, moje też spaślaki się robią, tylko Fanta jedyna laseczka trzyma figurę :P
Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Właśnie przejrzałam foty, które wstawiałam dzisiaj i kurde Tycik śpi na każdej. LOL
on moze na narkolepsję cierpi ;)

btw. Tycik był u lekarza na 2 zastrzykach, bo kichał strasznie. Teraz też kicha w sumie i jutro idziemy na kolejną porcję zastrzyków. Biedaczyna dostał 2 z rzędu, bolało go jak nie wiem, wlazł mi pod bluzę i pod puchową kurtkę i go wyjąć nie mogłam. wet mi musiał pomagać tak się przestraszył.. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”