Święta Trójca: Aya, Mishka & Tajfun

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kinia87

Re: AYA & MISHKA :) moje dziewuchy!

Post autor: kinia87 »

dlatego tak podjadaja, bo jak one tylko miske z warzywami widza, to jest szal ;)
przepisze to, co jest na polskiej naklejce napisane...
Farmer's to wyściółka wykonana tylko z warzyw i delikatnie granulowanej słomy, spełniająca naturalne wymagania gryzoni. Nie zawiera dodatków chemicznych, nie kurzy się, jest wydajna w użyciu. Znakomita zdolność wiązania zapachów dzięki wykorzystaniu naturalnych włókien fibrynowych. Naturalny, z możliwością ponownego wypełniania surowy materiał. W 100% biologicznie przetwarzalny.

Jak dla mnie na razie rewelacja, cudnie naturalnie pachnie, ogony są zachwycone (aż właśnie podżerają;) i na szczęście na chwilę obecną brak reakcji alergicznej... jeszcze trochę mi czasem psikną, ale to po prostu musi z nich zejść... Oczywiście po granulkach skaczą, podkopują. Po namoczeniu robi się z tego taka sucha ściółka ze słomy ;) nie ma żadnego piachu, jak to było przy chipsi ultra, szału z tym dostawałam. I lepiej wiąże zapachy, zdecydowanie. No i nie pyli! nic a nic :) co do wydajności, ammy88 sprawdziła, od listopada ma jedna pakę przy 2 ogonach, więc opłaca się zdecydowanie. Paka 4kg -ok 17zł.
O ile nie pojawi się alergia na pewno będę kupować :) :) :)

A tymczasem moja Ajucha zaczyna jaśnieć, wygląda w chwili obecnej jak bandyta :D pobity bandyta :D heh ;) główka tylko siwa została i kuperek a tak to plamy szaro kremowe. Na główce poza białym trójkącikiem pojawiła się kolejna biała plamka... jaśniejemy, jaśniejemy :) moja siamka kochana :)
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno >:D Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Awatar użytkownika
kinia87

filmik z wczoraj, efekt 2-tygodniowego pobytu u mnie i postepow w oswajaniu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=f9MVs0nKXNg
jakosc niezbyt niestety, bo krecone z telefonu...
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno >:D Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Taki wesoły filmik, a taka dołująca muzyka ;D

Śliczne maluchy, świetnie Ci idzie oswajanie :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
kinia87

oj no ;) mam sentyment do my immortal :D
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Przepiekne dziewczyny :D Strzel im jakieś wyraźne fotki, to się jeszcze pozachwycam ;)
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Awatar użytkownika
kinia87

caly czas sie boje uzyc lampy blyskowej :D ale nie zawaham sie jej uzyc w najblizszym czasie ;D
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

A odnośnie tej ściółki, to spytałam pania weterynarz, czy słomiana ściółka po zjedzeniu może być szkodliwa (sama dla alergików polecała słomianą), to powiedziała, że nie dość, że nie zaszkodzi, to jeszcze poprawi trawienie, także super ;D
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Awatar użytkownika
kinia87

no to suuuuper! wlasnie moje pochrupuja :P pierdoly jedne ;)
dzieki lovekrove :*
sheila.

Post autor: sheila. »

ojejciu .... jakie piękności .. ::)
tylko ah i eh i oh ;D
no i : zdjęcia , zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia tych pięknych łobuziar :-*
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
kinia87

Ok ok ;) obiecuje zrobic sesyjke moim dziewuchom ;]
Aya wyglada juz jak prawdziwy bandyta przez to, ze jasnieje :D wyglada, jakby miala okulary :D takie biale okragle plamy wkolo oczu a reszta ciemna heh :)
Awatar użytkownika
Niamey

Post autor: Niamey »

Jaśniejące syjamy to bardzo zabawny widok :) Cieszę się, że dziewuszki sprawiają Ci tyle radości :D
sheila.

Obiecanki , cacanki ;D
gdzie ta sesyjka ??? ::)
czekam , czekam :P
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
kinia87

ech.. sesyjke to ja mam na uczelni... i jeszcze promotorzy poganiaja mnie z pisaniem prac mgr...
no ale udalo mi sie pstryknac kilka fotek w ostatnim czasie
Niestety znow z telefonu, bo nie moge znalezc ladowarki do akumulatorkow od aparatu :-\

dziewuchom troche sie uroslo juz ;)
na poczatek Mishka... kolory cholernie przeklamane, ale uwielbiam te 2 ujecia ;)
Obrazek
Obrazek

domek, za który robił odwrócony koszyk kompletnie się nie sprawdził, bo dziewuchy sypiały w tunelu i koszyku na górze, więc został podobnie jak ten na drugim pietrze przymocowany do scianki;) zadowolenie nie mialo granic;)))

wspolne jedzonko po bieganinie na lozku ;)
Obrazek

Ayucha! moje rubinowe oczyska! juz jest praktycznie cala jasniutka... z wyjatkiem pyska, na ktorym ma 3 kolory (biały, siwy i kremowy) ;))))
Obrazek

kolejna edycja mam talent nalezy do Ayi... ;)
Obrazek

Aya - jedno z moich ulubionych ;) spioch w koszyku ;)
Obrazek

jeszcze raz Mishka
Obrazek

i na koniec Mishka w hamaku! po raz pierwszy!
Obrazek

zauwazylam, ze hamak wisi jak worek i nie bardzo im to ulozenie odpowiada... no wiec pozmienialam i od razu zostal wykorzystany:P
sheila.

śliczne masz te dziewuchy ! ;D
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

piękne są :*
kinia87 pisze:kolejna edycja mam talent nalezy do Ayi... ;)
:D będziemy na nią głosować 8)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”