Opioidowe nałogi

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Sysa

Re: Opioidowe nałogi

Post autor: Sysa »

Bieszczady są najpiekniejsze! ;D
ol.

Post autor: ol. »

Ależ ci zazdroszczę "rozbijania się po swiecie"
Widoki z Alp - WIELKIE ^-^
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Witam Was serdecznie. Kawałek czasu mnie nie było, znów nadrabiam zaległości. Na czas wypadu w Bieszczady szczury podrzuciłam mamie (pierwszy raz miała okazję się nimi zajmować :P ) i nie potrafiła się z nimi rozstać. Chłopaki też widać, że ją polubiły. Źle nie miały - ciągle wybieg, a i widzę brzusie podtuczone, to kaszka, to gerberek, to warzywka.. ;D Ale z radością dały wymiziac swoje cieplutkie brzusie gdy wróciłam ^-^
Teraz się trochę martwię.. 2 dni temu miałam straszną sytuację - wywaliło rurę od pieca i od wody, nie dość, że zalało całe mieszkanie w tempie błyskawicznym, co tu się działo to istny koszmar.. to jeszcze dym :-\ musiałam wszystko natychmiast wietrzyć, tak więc przeciąg zrobił się w całym domu, mam nadzieję, że chłopców mi nie zawiało. Póki co żadnego kichania nie zaobserwowałam (tylko u siebie..). Mam nadzieję, że będzie ok ::) trzymajcie kciuki.
Awatar użytkownika
aleksa

Post autor: aleksa »

;):):)

Trzymamy w kciuki :) a Ty się moja droga zacznij kurować skoro juz kichasz ;)
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

A narzuciłaś coś na klatkę, jakiś koc czy narzutę? Miejmy nadzieję, że nic im nie zaszkodziło; zawsze możesz na wszelki wypadek podać przez kilka dni scano albo betaglukan czy echinacea, albo choćby bioaron lub rutinoscorbin, żeby je wzmocnić :)
Mizianko dla nich i uściski dla wspaniałej Mamy :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

oj, ale nieprzyjemna historia :-[
chłopcy trzymajcie się ! niech widok Was zdrowych pańci da łatwiej chorobę zwalczyć :)
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Nie mogłam ich od razu zakryć, bo dym był wszędzie, by się biedaki podusiły chyba jakbym im odcięła dopływ powietrza do klatki. Ale szybko zostały zamknięte w pokoju, jak wietrzyłam resztę mieszkania. Bioaron był i na szczęście żadnych skutków tego wydarzenia nie ma, chłopaki w pełni sił są :) doglądani, osłuchani - wszystko dobrze. I mi też po dwóch dniach przeszło, jeszcze zdążyłam po górkach pohasać.
Obiecuję w najbliższym czasie jakieś zdjęcia zrobić moim panom - mało miałam czasu na cokolwiek przez to zamieszanie, a tu jeszcze jeden, drugi wyjazd.. Ale chyba powoli się ze wszystkiego odkopuję :P (zbliża się sesja, trzeba w końcu siąść na tyłku ;) )
Awatar użytkownika
unipaks

Dobrze, że incydent nikomu nie przyniósł niczego złego! :)
Trzymajcie się zdrowo, życzymy miłych chwil razem już bez żadnych takich niespodzianek!
Buziaczki! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Staram się poświęcać teraz moim kruszynkom jak najwięcej czasu, odpłacam im się za czas, w którym za mną tęsknili podczas ciągłych podróży. W Alpach jak byłam śnił mi się Ven z zaropiałymi oczkami, chory.. Na szczęście to była tylko wyobraźnia durna. Ale solidnie się wystraszyłam :-\
Sekator zaczął gustować w dawaniu mi całusów - kiedy się odsuwam, to chwyta mi wargę łapką i przyciąga - aż boli, kiedy wbija swoje ostre pazurki. Ale to takie urocze :D Ven kuli się na ramieniu, od czasu do czasu delikatnie trąca główką.. On jest taki drobny w porównaniu do pozostałych chłopców..I dalej na każde niespodziewane spotkanie z innym szczurem reaguje niemiłosiernym piskiem. Fentanyl jak to on - rozpłaszczy się gdzieś pod ubraniem lub kocem i leży. Czasem tylko podejdzie i podskubie, by zwrócić na siebie uwagę.
Cieszę się, że ich mam, w ostatnim czasie jakoś strasznie osamotniona się czuję, a oni są wspaniałym towarzystwem. Chciałoby się aż ich wziąć do wyra w taką smutną noc...

A w ambulatorium ambulatorium na uczelni.
Siedzę w socjalnym, wychodzę - przyszła dziewczyna z ojcem (chyba?) i szczurkiem. Taki czarno-biały kapturek. Zapalenie płuc miał. Może to ktoś od nas z forum? W każdym razie życzę istotce powrotu do zdrowia :-*

I sytuacja, która mnie straszliwie wkurzyła. Przyszedł gość z amstaffem. Problemy z prostatą miał, rozwiązałabym zwykła kastracja. A gość go chciał uśpić. Oczywiście nie wyraziliśmy zgody, nie zrobimy tego bez wskazania. Próbowaliśmy przekonać, że może wyleczyć, że to przecież członek rodziny.. A jeśli nie to schronisko, znaleźć nowy dom - cokolwiek (w pewnej chwili już się łamałam, żeby go do siebie zabrać). I nic nie dociera :-\ Gość wyszedł i powiedział, że znajdzie weterynarza, który to zrobi. Szlag mnie trafia w takiej sytuacji. Nic nie można pomóc, zrobić z tym też nic.. Po co takim ludziom zwierzęta? Ręce opadają.. Nie mam siły do tej roboty.
Awatar użytkownika
unipaks

W tym fachu bardzo potrzeba ludzi takich jak Ty, nie ustawaj :) A z ludźmi pokroju tego faceta lub podobnie myślącymi spotykamy się także w innych sytuacjach, w najprzeróżniejszych miejscach - jest to niestety nie do uniknięcia ::)
Na początku tego tygodnia doktor Tomasz wyszedł z gabinetu ze słodkim psiakiem w ramionach i rozpytywał pacjentów o domek dla podrzutka; w koncu stwierdził, że trudno, ale niech się psisko nie martwi , i tak znajdą mu domek :)
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Znalazłam adapter do micro SD i oto, co kryło się na komórce - Sekator kiedy był maluśki jeszcze :D
Obrazek tak podróżował ze mną na kliniki i spędzał też większość czasu ;)
Obrazek tu go sąsiad zapoznaje z Alfredem - czyli czachą, którą kiedyś na torach znalazłam,a była mi pomocna w nauce anatomii ...
Obrazek gdzie ja wlazłeeem?
Obrazek w sweterku najlepiej

a i Ven się przyplątałObrazek
Obrazek :) widać kto najbardziej lubi piórka

Ostatnio jakoś smętnie u mnie.
Chłopaki mają tyle dobrze, że sesja się zbliża, więc więcej siedzę w domu, co skutkuje tym, że cały czas sobie hasają ze mną ;) Ven dzielnie wspiera we wszystkich trudnych chwilach przytulając się do szyi i miziając od czasu do czasu wąsikiem. Sekator podbiegnie i da buziaka.. A Fenek - cóż, ma swój świat pod kocykiem jak zwykle ::)
Awatar użytkownika
unipaks

http://img822.imageshack.us/i/20101010132.jpg/ widać, jaki nastroszony :D
http://img146.imageshack.us/i/20101128164.jpg/ słodziaczek ... :-*
http://img40.imageshack.us/i/20101009126.jpg/ najbezpieczniej z noskiem w kocyku :D
Cieszcie się tym czasem dla siebie; swoją drogą jak się ma takiesłodkie wsparcie, to sesja nie może być niezaliczona! :)
Buziaki dla Was! :-* :-*
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Trochę zdjęć z dzisiaj:

chłopcy z kwiatkiem :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek nie wiem czemu, ale to zdjęcie kojarzy mi się z jakimś tasiemcem.. wisi u nas w ambulatorium, ma całkiem podobną minę ;D
Obrazek cysterna na 4 nogach :P
Obrazek gdzie mi z tym aparatem jak jem?
Ven i makaron :D aż mi się przypomina jak to w Bieszczadach wszamaliśmy paczkę makaronu w gniazdkach na surowo ::)
Obrazek Obrazek
Obrazek jak chomik
Obrazek w brązowym powinna być jeszcze kaszka? czemu nie ma więcej? dawaj, ale to już! a w zielonym hmm.. może.. może by tak piwo?xD
Obrazek
Obrazek
Taka z niego chudzinka.. dwa pozostałe chłopaki ładne, tłuściutkie a Ven jakiś mizerny. Nie chce się podtuczyć za nic.
Swoją drogą to zagustowali chłopcy w ryżu ostatnio, że dość często jadłam to im też trochę gotowałam, rzucają się na niego, jakby to nie wiadomo co było ;)
Awatar użytkownika
unipaks

http://img593.imageshack.us/i/dsc0070k.jpg/ Kotu makaronem w oko?! ;) ;D

tahtimittari pisze:Obrazek w brązowym powinna być jeszcze kaszka? czemu nie ma więcej? dawaj, ale to już! a w zielonym hmm.. może.. może by tak piwo?xD
;D :D ;D
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

są boscy :-*
tahtimittari pisze:w brązowym powinna być jeszcze kaszka? czemu nie ma więcej? dawaj, ale to już! a w zielonym hmm.. może.. może by tak piwo?xD
;D ;D ;D :D :D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”