Ogólnie o Trojaczkach.
Po dwóch miesiącach poszukiwań adopcji (wcześniej pisałam, że mam za sobą kilka nieudanych) zdecydowaliśmy się nabyć szczurki inną drogą. Akurat znaleźliśmy dziewczynę w naszym mieście, która miała najpiękniejsze agoutki pod słońcem.
Maluchy urodziły się 15 grudnia 2010 roku.A już 7 stycznia 2011r. trafiły do nas. :-)
Jak nam je przedstawiano dostaliśmy taki opis:
Sharon - Dumbo Rex Agouti
Emily - Dumbo Satin Agouti
Rocky Balboa - Dumbo Rex Agouti
Oczywiście żaden z maluchów nie przypomina dumbo, ale i tak są najpiękniejsze na świecie! ;-)
Trojaczkowa przeszłość.
O trojaczkach wiemy tylko tyle, że ich rodzice to:
Ojciec - Dumbo Rex Black
Matka - Standard Fuzz
Emily.
Jak Emily Strange, której co prawda nikt w pobliżu fanem nie jest, ale jakoś dziwnie Emi skojarzyła się nam właśnie z tą postacią. Jest szalona i zdecydowanie jest przywódcą. Większość dnia spędza w hamaczku razem z siostrzyczką - Sharon.
Sharon.
Imię dla Sharon wymyślił mój dobry kolega, który był właśnie pochłonięty lekturą `Ja, Ozzy. Autobiografia.` - jeśli ktoś by się jeszcze nie domyślił chodzi o Sharon Osbourne. Jest trochę spokojniejsza niż siostra i bardziej skora do miziania. Przez pierwszy miesiąc zaczęła łysieć i już myśleliśmy, że będziemy mieli fuzzika, ale nagle zaczęła odrastać jej sierść i aktualnie jest pokręcona i gęsta - brak w nas wątpliwości w to, że mamy do czynienia z rexem. :-)
Rocky Balboa.
Chyba nie trzeba tłumaczyć kim dla kina był Robert `Rocky` Balboa - którego jestem wielką fanką (jakby ktoś miał do sprzedania kubek z Rockym ja jestem chętna ponieważ zbieram kubki i chętnie poszerzę swoja kolekcję o taki skarb!;-)). Rocky jest największym fanem Ogona. Powtarza wszystkie czynności za swoim starszym kolegą, podąża za nim wszędzie najczęściej trzymając ząbkami za jego ogon.
Za dużo o maluchach napisać nie możemy bo są u nas dopiero miesiąc (a właściwie, miesiąc minie za dwa dni).
Rocky został kompanem dla Ogonka. A dziewczynki staramy się połączyć z Basią - która nie jest za specjalnie zadowolona z tego.
Ale będziemy ją przekonywać! ;-)
Zdjęcia:

Maluszki razem z pozostałym rodzeństwem.

Sharon.

Emily.

Rocky.