Sklepy zoologiczne w których sprzedają zaciążone samiczki!
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- greenfreak
Re: Sklepy zoologiczne w których sprzedają zaciążone samiczk
Jedno, co się dzieje ze zwierzakami w sklepie, a co innego, co z nimi jeszcze przed tym.
Niedawno pani ze sklepu poskarżyła mi się, że z rozmnażalni jedna samiczka okazała się być już zaciążona i inny pracownik wziął ją do siebie.

Niedawno pani ze sklepu poskarżyła mi się, że z rozmnażalni jedna samiczka okazała się być już zaciążona i inny pracownik wziął ją do siebie.
- szczuruleczka
O o oo, właśnie o to kaman!alken pisze:przykład- zoologiczny w galerii dominikańskiej we wrocławiu
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']

Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
- 
				Magda :)))
Eh byłam dziś w zoologu w Tczewie, sklep Discus dokładnie. No i co widzę... akwarium a w nim wielki samcol, samiczka wokół której jak naliczyłam min. 10 już odchowanych młodych szczurasów. W rogu akwarium spała sobie dorosła samica która też na pewno była zaciążona (sądząc po dużym brzuchu). małe szczurki się w najlepsze bawiły (samiczki i samce) część przyklejona do matki a część skakała po samcu. Inne małe kawarium: też zaciążona jedna samica. Jeszcze inne akwarium: szczurek jakiś chory, zaropiałe oczka, miejscami sierść do łysego wydarta i taki biedny spał sobie w kącie.
Jakaś młoda laska tylko była (za kasą) i powiedziała, że ona się w zwierzęta nie wtrąca, bo to szef tylko decyduje gdzie które siedzą a ona ewentualnie tylko jeść musi im dać i reszta ją nie obchodzi... 

Jakaś młoda laska tylko była (za kasą) i powiedziała, że ona się w zwierzęta nie wtrąca, bo to szef tylko decyduje gdzie które siedzą a ona ewentualnie tylko jeść musi im dać i reszta ją nie obchodzi...

Rany... Ja jestem tu nowa i muszę przyznać, że zanim zaczęłam korzystać z forum też myślałam, że takie zwierzaki jak szczurki kupuje się w sklepie, dlatego nie dziwi mnie, że ktoś swojego pierwszego ma właśnie stamtąd.
Niedawno adoptowałam, dlatego też musiałam sobie wybrać jakiś sklep zoo żeby kupować karmę itd. Najbliżej mnie jest sklep KAKADU w Bonarce CC (jestem z Krakowa). To jest chyba sklep mini-sieciowy w Krakowie i na początku myślałam, że tak jak to w sklepach zoologicznych nikt nie zna się na zwierzakach. Muszę powiedzieć, że ile razy tam byłam i słyszałam rozmowy pracowników z potencjalnymi 'nabywcami', naprawdę widać było, że Ci ludzie znają się na tym co robią i tłumaczą ludziom jak prawidłowo obchodzić się ze zwierzakiem. Klatki ze zwierzętami też są dobrze utrzymane. To nie jest żadna forma reklamy czy coś w tym stylu, po prostu mnie pozytywnie zaskoczyli i chciałam o tym opowiedzieć Sorki, że tak się rozpisałam.
 Sorki, że tak się rozpisałam.

Niedawno adoptowałam, dlatego też musiałam sobie wybrać jakiś sklep zoo żeby kupować karmę itd. Najbliżej mnie jest sklep KAKADU w Bonarce CC (jestem z Krakowa). To jest chyba sklep mini-sieciowy w Krakowie i na początku myślałam, że tak jak to w sklepach zoologicznych nikt nie zna się na zwierzakach. Muszę powiedzieć, że ile razy tam byłam i słyszałam rozmowy pracowników z potencjalnymi 'nabywcami', naprawdę widać było, że Ci ludzie znają się na tym co robią i tłumaczą ludziom jak prawidłowo obchodzić się ze zwierzakiem. Klatki ze zwierzętami też są dobrze utrzymane. To nie jest żadna forma reklamy czy coś w tym stylu, po prostu mnie pozytywnie zaskoczyli i chciałam o tym opowiedzieć
 Sorki, że tak się rozpisałam.
 Sorki, że tak się rozpisałam.Manila & Filomena & Tula & Tasmania

- szczuruleczka
atomówka pisze:Rany... Ja jestem tu nowa i muszę przyznać, że zanim zaczęłam korzystać z forum też myślałam, że takie zwierzaki jak szczurki kupuje się w sklepie, dlatego nie dziwi mnie, że ktoś swojego pierwszego ma właśnie stamtąd.
Niedawno adoptowałam, dlatego też musiałam sobie wybrać jakiś sklep zoo żeby kupować karmę itd. Najbliżej mnie jest sklep KAKADU w Bonarce CC (jestem z Krakowa). To jest chyba sklep mini-sieciowy w Krakowie i na początku myślałam, że tak jak to w sklepach zoologicznych nikt nie zna się na zwierzakach. Muszę powiedzieć, że ile razy tam byłam i słyszałam rozmowy pracowników z potencjalnymi 'nabywcami', naprawdę widać było, że Ci ludzie znają się na tym co robią i tłumaczą ludziom jak prawidłowo obchodzić się ze zwierzakiem. Klatki ze zwierzętami też są dobrze utrzymane. To nie jest żadna forma reklamy czy coś w tym stylu, po prostu mnie pozytywnie zaskoczyli i chciałam o tym opowiedziećSorki, że tak się rozpisałam.
A za co Ty kobito "sorkasz" ?! Przecie to bardzo dobrze, że miałaś chęci coś dłużej napisać!!! Ja też tak myślałam na początku. Klara jest w Warszawskiego KAKADU i też tam kobita mnie namawiała do dwóch samiczek, poleciła mi karmę VL którą jej szczury lubią. Jak pytałam o szczury to mi "wysłali" "specjalistkę" od szczurów i ona wszystko mi powiedziała. Pytała o klatkę, dała żwir a nie "chomikowe" trociny... Więc co jak co, ale są zoologiki w których się chociaż trochę znają i doradzają

Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']

Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
- szczuruleczka
Magda :))) pisze:Eh byłam dziś w zoologu w Tczewie, sklep Discus dokładnie. No i co widzę... akwarium a w nim wielki samcol, samiczka wokół której jak naliczyłam min. 10 już odchowanych młodych szczurasów. W rogu akwarium spała sobie dorosła samica która też na pewno była zaciążona (sądząc po dużym brzuchu). małe szczurki się w najlepsze bawiły (samiczki i samce) część przyklejona do matki a część skakała po samcu. Inne małe kawarium: też zaciążona jedna samica. Jeszcze inne akwarium: szczurek jakiś chory, zaropiałe oczka, miejscami sierść do łysego wydarta i taki biedny spał sobie w kącie.
Masakra. Takich ludzi to do Afganistanu na wojnę i niech walczą, a nie męczą zwierzęta

Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']

Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
No proszę, czyli nie trafiłam do wyjątkowego sklepu. Widocznie ogólnie w tych KAKADU przywiązują uwagę do tego, jakiego mają pracownikaKlara jest w Warszawskiego KAKADU i też tam kobita mnie namawiała do dwóch samiczek, poleciła mi karmę VL którą jej szczury lubią. Jak pytałam o szczury to mi "wysłali" "specjalistkę" od szczurów i ona wszystko mi powiedziała. Pytała o klatkę, dała żwir a nie "chomikowe" trociny... Więc co jak co, ale są zoologiki w których się chociaż trochę znają i doradzają

Manila & Filomena & Tula & Tasmania

Też mam szczury z Kakadu i szczerze mówiąc, nie przeceniałabym tego sklepu zbytnio... Okej, mają tam osoby znające się na szczurach. Okej, mogą dobrze doradzić w sprawie opieki - karmy, ściółki itd. Ale to nie zmienia warunków, w jakich są trzymane zwierzęta (wiem, zapewne nie są zależne od tych pracowników, którzy znają się na szczurach). Malutkie akwarium z masą szczurów w różnym wieku, rzadko zmieniana woda, ściółka nie pierwszej świeżości. Są rozdzielone płciami i tu mam nadzieję, że chociaż to jest robione dobrze, pewnie robi to ta sama osoba która ma pojęcie o szczurach... chociaż jak przyjeżdżają z rozmnażalni 4-5tygodniowe to już się może zdarzyć niespodzianka ;/ To się tyczy wszystkich zwierząt. Króliki są jeszcze bardziej stłoczone. U weta spotkałam kobietę, która kupiła tam malutką chomiczkę (za malutką, by oddzielać od matki, ale w sklepie powiedzieli jej, że ok) i to maleństwo chorowało od małego, chorowało poważnie - całe szczęście trafiło do ludzi, którzy nie szczędzili pieniędzy, żeby je wyleczyć. Mój Czmyś śmierdział po przywiezieniu ze sklepu. Naprawdę brzydko pachniał, pachniał długo niesprzątaną klatką. I tak się cieszę, że nie przywieźli na sobie pasożytów. 
Napisałam tu o wadach, oczywiście ten sklep ma też zalety w stosunku do innych sklepów i macie rację, że są tam przynajmniej ludzie odróżniający szczura od chomika - ale niestety to nadal jest sklep. Nawet gdyby sprzątali częściej i zmieniali wodę jak trzeba, nawet gdyby dano zwierzętom większe klatki, nadal pochodzą one z rozmnażalni. I zapewne część tam wraca bo coś mi się nie chce wierzyć, że przy dostawach 3 razy w tygodniu wszystkie ogony trafiają do kochających opiekunów ;/

Napisałam tu o wadach, oczywiście ten sklep ma też zalety w stosunku do innych sklepów i macie rację, że są tam przynajmniej ludzie odróżniający szczura od chomika - ale niestety to nadal jest sklep. Nawet gdyby sprzątali częściej i zmieniali wodę jak trzeba, nawet gdyby dano zwierzętom większe klatki, nadal pochodzą one z rozmnażalni. I zapewne część tam wraca bo coś mi się nie chce wierzyć, że przy dostawach 3 razy w tygodniu wszystkie ogony trafiają do kochających opiekunów ;/
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie... 
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]

Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Masz rację, zwierzaki na pewno nie mają tam tak dobrze jak w domu, bo to niestety ma być biznes. Tak samo uważam, co do przywożenia zwierząt z rozmnażalni. To nie ulega wątpliwości, jedyne co chciałam powiedzieć to to, że pracują tam chociaż ludzie, którzy starają się pomóc tym zwierzakom 

Manila & Filomena & Tula & Tasmania

Mój pierwszy szczurek był z Kakadu w Arkadii, ucho miał poważnie nadgryzione świerzbem.

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
- szczuruleczka
Ależ valhallo droga - masz świętą rację, ale przynjamniej są takie "lepsze" zoologi - mneijsze zło. 
A co do tego świerzbu - racja, no ale jak te biedaki z rozmnażalni są, to się zarażają, może przywieźli zarażone...
Moje Klara była zdrowa. Tylko straszna z niej alergiczka, jak dam jakiś inny żwir to prycha, kicha i się drapie...
Nigdy już nie kupię zwierzaka z zoologa (chyba że rybki, ale nie planuję xD) choc uważam, że ekspedienci są tak w miarę OK.
Adopcja najlepsza-zwierzaczek znajdzie wreszcie stały domek

A co do tego świerzbu - racja, no ale jak te biedaki z rozmnażalni są, to się zarażają, może przywieźli zarażone...
Moje Klara była zdrowa. Tylko straszna z niej alergiczka, jak dam jakiś inny żwir to prycha, kicha i się drapie...
Nigdy już nie kupię zwierzaka z zoologa (chyba że rybki, ale nie planuję xD) choc uważam, że ekspedienci są tak w miarę OK.
Adopcja najlepsza-zwierzaczek znajdzie wreszcie stały domek

Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']

Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Nie wiem, czy sklepy Kakadu są lepsze - zależy jaki sklep. Ten we Wrocławiu wg mnie jest tragiczny, szczury nierozdzielone, ogólnie cały czas wydaje mi się, że zwierzaki mają tam brudne klatki.
Trochę lepiej jest z tymi z większą powierzchnią, ale i tak źle. Kupiłam Cookiego w Kakadu koło Młyna/Korony i tam też jest nie za ciekawie. Szczurek ze świerzbem, z przebytym zapaleniem płuc, co wyszło po prawie 2 latach, niewykwalifikowana obsługa - zwierzęta niesocjalizowane, szczury wyciągane za niemal czubek ogona.
Wrażenie o zoologicznym zależy od tego, na jaki dzień trafisz. W sklepach pracują różni ludzie, ale częściej można znaleźć specjalistę od zwierząt egzotycznych, niż naszych gryzoni.

Trochę lepiej jest z tymi z większą powierzchnią, ale i tak źle. Kupiłam Cookiego w Kakadu koło Młyna/Korony i tam też jest nie za ciekawie. Szczurek ze świerzbem, z przebytym zapaleniem płuc, co wyszło po prawie 2 latach, niewykwalifikowana obsługa - zwierzęta niesocjalizowane, szczury wyciągane za niemal czubek ogona.
Wrażenie o zoologicznym zależy od tego, na jaki dzień trafisz. W sklepach pracują różni ludzie, ale częściej można znaleźć specjalistę od zwierząt egzotycznych, niż naszych gryzoni.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.

Kakadu we Wrocławiu - chodziło mi o ten w galerii dominikańskiej.

W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

Przeraziliście mnie teraz bo chłopak kupił tam małą jak będzie w ciąży to nie wiem co zrobię nie mam warunków na maluchy 

Manfred  [*] Alfred
 [*] Alfred  [*] Bolesław
 [*] Bolesław  [*] Kayomi
 [*] Kayomi  [*]
 [*]

[*] Alfred
 [*] Alfred  [*] Bolesław
 [*] Bolesław  [*] Kayomi
 [*] Kayomi  [*]
 [*]- Paul_Julian
- Kontakt:
No to dasz ogłoszenie na forum. Na razie obserwuj małą , czy nie tyje wszerz.

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha