Odmiana ;/
Moderator: Junior Moderator
Odmiana ;/
Jeden z moich ogonków ma już ok.6 miesięcy . Zawsze był słodki i pogodny ;d dogadywał się z młodszym i wszystko było okej . (Nawet nie siusiał ze strachu
^) . Jednak od niedawna strasznie się zmienił . Zaczął gryźć mnie kiedy podsuwałam do niego rękę (rzadko i raczej lekko) i w nogi jak zdarzy się że siedzę z nogami przy klatce . Kiedy chce go podnieść zaczyna piszczeć zanim wgl zdążę coś zrobić . Jak już jest u mnie na ręce zaczyna siusiać ;/ . Niedawno przed tym wyjeżdżaliśmy z nimi na parę dni . Podróż trwała 2 godziny i przebiegała spokojnie . Nie wiem czy to jest powodem bo u drugiego szczurka nic się nie zmieniło i to była już druga podróż w ich życiu . PS. chce z nimi wychodzić na dwór i boje się że mogą mi uciec ;PP . polecacie smyczke ? ^ Z góry dzięki za pomoc ;*

Re: Odmiana ;/
Nie polecamy wychodzić z nimi na dwór ... Ze smyczki łatwo wyjdzie, a to że ucieknie, jest bardzo prawdopodobne.
Szczurka zachowanie może być spowodowane osiągnięciem dojrzałości i burzą hormonalną.
Szczurka zachowanie może być spowodowane osiągnięciem dojrzałości i burzą hormonalną.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Re: Odmiana ;/
póki co spróbowałabym go oswajać na nowo, delikatnie, stopniowo i cierpliwie ... Jeśli zrobi się agresywny, niebezpieczny, niepoczytalny ... można by spróbować kastracji.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *