Odmiana ;/

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Lumi

Odmiana ;/

Post autor: Lumi »

Jeden z moich ogonków ma już ok.6 miesięcy . Zawsze był słodki i pogodny ;d dogadywał się z młodszym i wszystko było okej . (Nawet nie siusiał ze strachu ;D ^) . Jednak od niedawna strasznie się zmienił . Zaczął gryźć mnie kiedy podsuwałam do niego rękę (rzadko i raczej lekko) i w nogi jak zdarzy się że siedzę z nogami przy klatce . Kiedy chce go podnieść zaczyna piszczeć zanim wgl zdążę coś zrobić . Jak już jest u mnie na ręce zaczyna siusiać ;/ . Niedawno przed tym wyjeżdżaliśmy z nimi na parę dni . Podróż trwała 2 godziny i przebiegała spokojnie . Nie wiem czy to jest powodem bo u drugiego szczurka nic się nie zmieniło i to była już druga podróż w ich życiu . PS. chce z nimi wychodzić na dwór i boje się że mogą mi uciec ;PP . polecacie smyczke ? ^ Z góry dzięki za pomoc ;*
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Odmiana ;/

Post autor: noovaa »

Nie polecamy wychodzić z nimi na dwór ... Ze smyczki łatwo wyjdzie, a to że ucieknie, jest bardzo prawdopodobne.

Szczurka zachowanie może być spowodowane osiągnięciem dojrzałości i burzą hormonalną.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Lumi

A można jakoś sprawić że znowu bd "normalny" ? ^ czy samo przejdzie ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

póki co spróbowałabym go oswajać na nowo, delikatnie, stopniowo i cierpliwie ... Jeśli zrobi się agresywny, niebezpieczny, niepoczytalny ... można by spróbować kastracji.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Lumi

oke dzięki za odpowiedź :)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”