obrażony :(

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

ber_ry

obra?ony :(

Post autor: ber_ry »

czy mój szczur może sie na mnie obrazić? dzisiaj przed szkołą chciałam zeby mój szczurek sobie troche pobiegał. ale gdy go brałam zeskoczył i uciekł pod lodówke.ja spieszyłam sie do szkoły a tu szczur pod lodówką!!! moja mama zostawała w domu a ona panicznie sie boi ogonków!no to ja ręke pod lodówke , chlaps za ogon i pociągnąłem on bardzo nie chciał wychodzić bo mu sie tam podobało. gdy wkładałem go do klatki to on był jakis obrazony. wszedł do odmku i tam siedział. gdy wróciłem też siedział. chciałam go rozweselić smakołykami ale też siedział. i mam pytabie czy on jest obrażony czy może uszkodziłam mu ogonek?jak go rozweselić?

PS: wiem że takie tematy już były ale mój szczur nie lubi jogurtów a na inne smakołyki które wcześniej bardzo lubił i wychodził to odwraca sie tyłem :?
ja i zetka :D
Dona

Post autor: Dona »

hmmm... możliwe i jedno i drugie, ale jakbyś mu uszkodziła ogonek to chyba by piszczał? sama nie wiem, musisz go dokładnie obejrzeć, po prostu wywab go jakoś z domku... spróbuj kawałkiem serka... ale jeśli nic to nie da, to może (jeśli da się oczywiście) zdejmij daszek domku i go wyjmij?

oczywiście że mógł się obrazić, ale żeby nie wyjść na jedzenie to mi się wydaje dziwne :lol:
maka

Post autor: maka »

mysle,zesie niespodziewal takiego potraktowania i teraz siedzi i nie wie do konca o co chodzi............ :wink:
ale lepiej go wyjmij i obejrzyj..........moze cos mu jest?
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Post autor: AngelsDream »

Rozumiem, że sytuacja wymagała pospiechu, ale ogonek szczurka jest bardzo delikatny - tu nasunelo mi sie pewne porownanie, ale je pominę. :wink:
Kategorycznie nakazuję obejrzenie malucha. :!:
A obrazony moze byc i to bardzo.
Wyjątki i dwa psy.
Dixi

Post autor: Dixi »

Ber_ry...(bo piszesz raz jako chlopak, raz jako dziewczyna w jednym poscie! i nie wiem jak sie zwracac)....nie powinno sie wyciagac ani chwytac za ogon szczura. To jest jego kregoslu, bardzo kruchy, podatny na zlamania, na sciagniecie z niego skory itd. Trzeba bylo pomyslec o innym sposobie wygonienia zwierzaka spod lodowki :)
Obejrzyj dokladnie szczurzy ogon, obmacaj go delikatnie opuszkami palcy, jesli szczur nie bedzie piszczal i nie poczujesz jakiego dziwnego zgrubienia czy przesuniecia sie kosci oraz jesli ogon nie jest np. gdzies zakrzywiony to powinno byc okey.
Pozdrawiam,
Aguśka
maka

Post autor: maka »

i pisz w koncu co dalej..........! :lol:
ber_ry

Post autor: ber_ry »

a więc tak. podeszłam spokojnie do klatki, otworzyłam ją ,zdjęłam daszek z domku i wyciągnęłam zetke. :) (tym razem pilnowałam żeby nie uciekła za lodówe ) przygotowałam jej ulubione smakołyki i dałam. na szczęście zjadła :D .obejrzałam ogonek, podotykałam i jak narazie jest wszystko dobrze z ogonkiem tylko nie wiem jak z nią samą :P ale już nigdy ją za ogon nie bede łapać!

jestem dziewczyną 8) ale chyba jakaś głupia jestem że napisałam jako chłopak :oops:
ja i zetka :D
Zielucha&...

Post autor: Zielucha&... »

Szczurek moze się obrazic ;-) mój jak mu zabrałam np. moją kanapkę którą mi z talerza ściagnął to nie chciał nawet zeby go pogl askać tylko sie tyłkiem odwracał ;-) albo może ma zły dzień ;-0
Ty jesteś mój narkotyk lecz raczej ciężki...
Monia

Post autor: Monia »

Miszel tez sie na mnie obraziła.... strasznie sie czułam bo co podchodziłam do klatki to sie odwracała tą małą słodziutką pupenieczką :D ale jak jej podstawilam pod nos kawałek parówki to jakos zapomniała o fochach :lol: :lol: :lol:
Maksym

:shock:

Post autor: Maksym »

O Dżizys!!! Nidy szczurka nie ciągnij za ogonek!!! Ja mam z tym złe przegody bo też na samym początku gdy mi uciekł szarpałem za ogon :oops: ciągnięciem za ogon możesz mu uszkodzić kręgosłup a jeśli cosik by mu się stało z ogonkiem to może nawet umżeć!!! Widze ,zę od niedawna masz szczurka (chyba) ale by się z nim bardziej oswoić trzymaj go cały czas przy sobie! Po szkole bierz go do kieszonki (byle była w miare luźna a nie np.: w Jeansach ciasnota...) i noś cały czas! A! I uważaj na kupy :shock: Heh...Pozdrawiam!
Maksym

:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :|
Maksym

:D :)
:o :shock:
8) :lol:
:P :oops:
:evil: :twisted:
:wink: :!:
:idea: :arrow:

................::::::::::::::::::::::::::: NoOdZiŁo mI sIę ::::::::::::::::::::::::::::...................
Maksym

Obrazek <<<<< Ona jest fajna =D=P=)xD
Maksym

Obrazek A to jedno z dzieł Beksińskiego który umarł [*]
Maksym

Obrazek <<<< O Dżizys!!! Schrupał bym ją!!! :twisted: