Święta Trójca: Aya, Mishka & Tajfun

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kinia87

Re: AYA & MISHKA :) moje dziewuchy!

Post autor: kinia87 »

nie moge sie na nie napatrzyc ;) szczegolnie kiedy spia :)
zrobilam pierwszy montazyk dotychczasowych zdjec ;)
oto efekt http://www.youtube.com/watch?v=7hdLarZBLY4
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno >:D Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Awatar użytkownika
kinia87

porcja kolejnych zdjęć, część niepublikowanych i trochę aktualnych ;)

nie ma to jak cały hamak dla mnie :)
Obrazek

i cały koszyk dla mnie ;)
Obrazek

no kurde, musiałaś tu przyjść? ;)
Obrazek

rozejm ;)
Obrazek

takich 3 jak nas 2 to nie ma ani 1 ;)
Obrazek

bliźniaczki syjamskie ;)
Obrazek

miłość do Froopa za Panią ;))))
Obrazek

Obrazek

przesuń to dupsko i zostaw mi trochę co? ;)
Obrazek

MIshka ;)
Obrazek

Aya w sputniku!
Obrazek

mina Ayi (po lewej) bezcenna :D jedynki wbite w polar :D hehe
Obrazek

lunatyk? :D
Obrazek
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno >:D Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Awatar użytkownika
kinia87

no nie... co tu taka cisza? dziewczyny chca byc podziwiane :D
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

http://img713.imageshack.us/img713/7564/zdjcie0960h.jpg - to zdjęcie mnie rozwaliło ;D

http://img20.imageshack.us/img20/7951/zdjcie0825a.jpg - jaka kuleczka, uwielbiam szczurki śpiące tak "na ryjku" :D

A ten sputnik na Twoich zdjęciach wydaje się całkiem duży, do tej pory myślałam, że jest dużo mniejszy. Może też się skuszę ;) Ciekawe, czy moje babolce by go polubiły.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
kinia87

wiesz co, moje dziewuchy maja niecale 4 mce... wiec to jeszcze nie dorosle panny .. ale hm szczerze mowiac, na zdjeciu ten sputnik jakis mi wyszedl przestronny, ale mi sie wydaje, ze jak one jeszcze troche urosna to beda sie ledwo miescic;] bo juz maja problem z przekreceniem i sie przepychaja ;)
Awatar użytkownika
kinia87

zauważyłam, że mam niezwykle gościnne i dobrze wychowane szczury:D jak tylko usłyszą czyjś głos w pokoju, od razu przerwyają zabawę na wybiegu i pędem biegną na klatkę (najbliższy punkt, w którym mogą sie zobaczyć z nową osobą) i lecą się przywitać :)))) a właściwie pędzą po miziańsko ;))))

kilka nowych fotek :)
nie wiem jak to się stało, że Mishka wygląda tu jak bez ogona :D lol

Obrazek

Aya oczywiście buszuje ;)

Obrazek

miłość od pierwszego wejrzenia... szkoda, że się na konkurs na luty nie załapała :P
Obrazek

zatańczysz ze mną jeszcze raz.. i to nie ostatni ;)))
Obrazek

sputnik rulezzzz ;]

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kinia87

cisza tu straszna widze :D
ale ja mam wiadomosci najnowsze... :D otoz.. niebawem zladuje u mnie haszczak! oczywiscie samiczka :) do kompletu moich dziewuch :) czekalam nerwowo na telefon od znajomej, ktora odbijala szczurasy, majace isc na skarmienie... no i sie udalo! ufff :)
malutka zladuje u mnie w weekend, bo odbijanie bylo w łodzi, a kumpela do bdg zawita dopiero na zjazd w weekend... jakos wytrzymam chyba ;)
a tymczasem, moi mili, prezentuje wszystkim nowego czlonka naszej zalogi, na razie bezimienna.... panna husky :) ! pierwsze jej zdjecie, wykonane przez moja znajoma :) duma mnie rozpiera :D

Obrazek

ale najgorsze (laczenie) przede mna... czego panicznie sie boje... mam nadzieje, ze nie bedzie zle...i Aya i Mishka szybko zaakceptuja nowa kolezanke :) podziwiac prosze ! :) :) :)
Awatar użytkownika
kinia87

nikt nie podziwia mojej pieknotki? :(
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Wstawiłaś jedno zdjęcie i myślisz, że co? :D Czekam na więcej w weekend, ale ostrzegam, że husky to jedno z moich ulubionych znaczeń, więc się nie dopominaj o pochwały, będą będą - wygląda jak mały miś :) Jakieś typy co do imienia już masz czy czekasz, aż się poznacie? ;)

Mam nadzieję, że łączenie będzie bezproblemowe, w końcu to dzieciaki jeszcze :) Wymiziaj dziewczynki!
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Awatar użytkownika
kinia87

no wlasnie oglosilam konkurs na forum na imie dla tego mojego malego misia :) na razie srednio mam koncepcje, zobacze jak jego charakterek, to moze przyjdzie latwiej :)))) jutro pewnie fotek pstrykac nie bede, bo bede zbyt zestresowana laczeniem ;) ale pojutrze jak ochlone trzasne sesyjke :)))))
trzymac kciuki prosze za bezproblemowe laczenie, bo mam meeega stracha...
Awatar użytkownika
kinia87

no wiec tak... ;]
mala jest u mnie od wczoraj. Jest przekochana i miziasta, zasypia mi na rekach ;] wczoraj sobie uciela drzemke w trakcie zapoznania na neutralu z dziewczynami ;)))) a tak poza tym to maly buszmen jest ;] wszedzie jej pelno, jest bardzo odwazna i ciekawska :) no i zostalo wybrane imie... TAJFUN ;] chociaz moj powiedzial, ze dla niego to i tak jest Ciapek i koniec :) no coz:P oficjalnie Tajfun :))))
Niestety laczenie nie poszlo po mojej mysli... byc moze zbytnio panikuje, nie wiem...moze chcialam zbyt szybko...
no wiec od poczatku...
Najpierw spotkanie na neutralu (łóżko żadnej nieznane). No i byłam zachwycona, zero oznak agresji, wzajemne obwachiwanie, mala biegala za dziewczynami, ujezdzala je nawet;) przechodzila pod nimi, zaczepiala... Dziewczyny nie atakowaly, ale tez wybitnej przyjazni nie okazywaly. Mishka chyba ja troche poiskala nawet, Aya troche neutralnie ja traktowala. Po ok. 25 min. zdecydowalam sie wrzucic je do wspolnej klatki... Aya zachowywala sie ok, tylko wachala mala, nic jej nie robila... niestety Mishka po ok. 15 sekundach zaatakowala... Mala przerazliwie piszczala, oddzielilam (bo nie wiedzialam, czy to dziab byl czy co). Obejrzalam, byla cala, no to sprobowalam raz jeszcze... to samo.. znowu przerazliwy pisk, wiec znowu wyjelam.. mala miala w kilku miejscach mokre futerko.. myslalam, ze krew, ale nie.. tylko slina Mishki... dalam Mishke z mala na neutral - wszystko bylo ok. Wiec sprobowalam na wspolny wybieg.. tu niestety mishka tez zaatakowala. Wiec stwierdzilam, ze nie ma sensu (pewnie blad, ze tak zrobilam) ale mala piszczy tak przerazliwie, ze chyba peklo by mi serce, jakbym ja zostawila i poczekala na rozwoj wydarzen... nie wiem co to bedzie dzisiaj na laczeniu :(
wstawilam mala do osobnej klatki... po 2h sprobowalam znowu... najpierw neutral, potem na wybieg. Aya kompletnie nic jej nie robi, jak weszla mishka to mala wzielam na kolana. Mishka podeszla zaczela nerwowo ja wachac i jakby lapac (nie widzialam dobrze z gory) wiec podnioslam mishke do gory a ona zebami ja za siersc trzymala, wiec praktycznie podnioslam obie... Mala wtedy jednak nie piszczala, Mishka ja puscila. Ale stwierdzilam, ze moze znowu bedzie chciala jej cos zrobic, wiec juz na ten dzien kompletnie dalam spokoj. Matko, ile to mnie stresu kosztowalo :( nie wiem, co ja dzisiaj zrobie... chyba zamkne mojego narzeczonego z ogonami w pokoju, niech on sie tym zajmie, bo ja predzej na zawal zejde niz je polacze... a ten moj maluch to jest taki mikrus... Ale za to jaki ma apetyt ;)
Zdecydowalam sie tez na przemeblowanie klatki. Wyjelam jedyne pozostale w klatce pieterko, pokryte pleksi, bo niestety cuchnelo nieziemsko. Jak rozebralismy z moim to byl taki odor od tej pleksi - nie polecam nikomu! Podcieklo od spodu przy otworze, tak, ze nie bylo tego widac i dawalo czadu... wiec nie ma juz zadnego pieterka, same hamaczki, koszyki, sputnik, drabinka i poleczka-tarasik. Jest przestrzenniej i nie smierdzi :P dziewuchy nowe przemeblowanie opanowaly doslownie w minute... chyba sie podoba :)
no to najpierw zdjecia Tajfuna :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a teraz zdjęcia przemeblowanej klatki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to na razie klatka Tajfuna...

Obrazek

i Tajfun na koniec :P

Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

a ja mam takie pyt: jak masz 2 dziewuchy to po co im aż 2 poidła?
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Laseczka jest śliczna. A żywioł z niej, bo dzieciak jeszcze :D... Ale imię ładne :).

Czekam na wieści z łączenia ... i życzę Ci, żebyś na jego czas ogłuchła :D
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
kinia87

oj to sa najlepsze zyczenia, jakich na chwile obecna potrzebuje...
z kazdym piskiem bede chciala mala oddzielic... to jest taka kruszyna...
no nic, bede zdawac raport jak dzisiaj... musze jednak poczekac na mojego, jak z uczelni przyjedzie, bo sama nie dam rady ;)
Awatar użytkownika
kinia87

klauduska, jak beda 3 to sie przydadza ;))
a tak właściwie... to nie wiem w sumie ;) żeby się nie tłukły ;) ale woda schodzi codziennie z jednego i drugiego.. normalnie chlejusy ;] a potem leja jak opetane :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”