Szukałam ale nic nie znalazłam... Wiecei co to może być?
Moderator: Junior Moderator
Re: Szukałam ale nic nie znalazłam... Wiecei co to może być?
Kolor siuśków może być spowodowany zjedzeniem czegoś barwiącego: burak, marchewka ....

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Marchewki jadły zawsze sporo i nic takiego nie miało miejsca. Zresztą wczoraj akurat nie jadły nic oprócz suchej karmy,ogórka i jabłka. Zastanawiam się czy to nie od tych witamin które mają ale biorą je trzeci dzień i wcześniej też się tak nie działo. Dzisiaj po nocy klatka zasikana na maxa,a wody z poidełka praktycznie nie ubyło...
Cyklotymia pisała gdzieś, że można kupic taki test na obecnośc krwi w moczu. tylko trzeba by znależc ten temat:)
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
- Paul_Julian
- Kontakt:
Każdy wet ma paski do badań. Mozna kupić takie paski do badania moczu dla zwierząt, ale chyba kosztują min. 60zł za 100 pasków.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=173&t=29327
Rano mogą być pomarańczowe siki, bo chyba się zbiera z nocy. Kolor może tez być z chrupek. Ale coś na pewno nasikają u weta i mozna sprawdzić.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=173&t=29327
Rano mogą być pomarańczowe siki, bo chyba się zbiera z nocy. Kolor może tez być z chrupek. Ale coś na pewno nasikają u weta i mozna sprawdzić.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Moje maluchy dostały Baytril . Maja to przyjmować przez 5 dni,a później na kontrolę. Sprawdzała czy w moczu jest krew ale na szczęście nie ma. To prawdopodobnie zabarwienie od tamtych witamin. Zamiast Lakcidu kazała im dawać jogurt naturalny. Uznała,że nie ma potrzeby pakować w nie kolejnej dawki chemii.
jak dla mnie lakcid to nie chemia, a ma więcej bakterii lacidofilnych. nie wiem, z resztą, czy zjedzą nie słodki jogurt naturalny. jeśli już, to może actimele?
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
Jedzą bez problemu. Od zawsze im daję i jedzą ze smakiem. Smakowych się nie tkną,preferują zdrowa żywność 

Dawaj ten lakcid, to nie żadna chemia , pomoże zachować ogonkowi florę bakteryjną we właściwej równowadze - antybiotykoterapia dokonuje tam zniszczeń na dużą nieraz skalę, potem szczurki mogą mieć problemy z namnażającymi się grzybami, drożdżakami, paciorkowcami oraz innymi paskudztwami.
Kciukam za szczuraska!
Kciukam za szczuraska!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Jogurt absolutnie nie wystarczy, a Lakcidu nie musisz się bać, bo on z całą pewnością nie zaszkodzi, a podczas antybiotykoterapii jest konieczny. Kiedyś czytałam, że w jednej ampułce Lakcidu jest tyle bakterii co w 2 litrach jogurtu, więc sama widzisz... Nie warto ryzykować.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Ok ale jaką dawkę Lakcidy dawać? Sama zaczęłam się and tym zastanawiać bo moje biegunkę mają z tego jogurtu chyba,a wody sie nie chcą chwycić za bardzo... Piją ledwo co.
- Paul_Julian
- Kontakt:
Jak mają biegunke to niedobrze. Ale lakcid powinien pomóc na biegunkę .
Jak masz węgiel w domu, to ukrusz kawalek i daj im to zjesc. Jest slodki , i mogą go zjesc nawet wiecej niż okruch. Mozesz nawet wymieszać np. z ociupinką nutelli.
Ja swoim kupuję lakcid w ampułkach - kosztuje 10 zl za 10 ampułek. Innego nie chcą pić, a ten jest slodkawy. Taką ampułkę napełniasz do mneij wiecej 1/2 - 2/3 wodą i dajesz szczurkom. Mozesz dać poł ampułki na raz , albo np. 1/3 ampułki.
Lakcid dajemy 1-2 godziny po antybiotyku.
Mialem tez lakcid w saszetkach i wtedy w połowie lyzeczki wody rozrabiałem porządną szczyptę proszku.
Aha, jak nie chcą pić wody, dawaj im mokre warzywa - jablko, pomidory, ogórka. Mozna by im dać vibovitu do wody, ale skoro dostaly już witaminy w zastrzyku, to nie mogą dostac zadnych takich witamin dodatkowo. Mozesz dać trochę miodu do wody, podobno działa.
Jak masz węgiel w domu, to ukrusz kawalek i daj im to zjesc. Jest slodki , i mogą go zjesc nawet wiecej niż okruch. Mozesz nawet wymieszać np. z ociupinką nutelli.
Ja swoim kupuję lakcid w ampułkach - kosztuje 10 zl za 10 ampułek. Innego nie chcą pić, a ten jest slodkawy. Taką ampułkę napełniasz do mneij wiecej 1/2 - 2/3 wodą i dajesz szczurkom. Mozesz dać poł ampułki na raz , albo np. 1/3 ampułki.
Lakcid dajemy 1-2 godziny po antybiotyku.
Mialem tez lakcid w saszetkach i wtedy w połowie lyzeczki wody rozrabiałem porządną szczyptę proszku.
Aha, jak nie chcą pić wody, dawaj im mokre warzywa - jablko, pomidory, ogórka. Mozna by im dać vibovitu do wody, ale skoro dostaly już witaminy w zastrzyku, to nie mogą dostac zadnych takich witamin dodatkowo. Mozesz dać trochę miodu do wody, podobno działa.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
Ja z lakcidem robię tak: wlewam rozpuszczoną ampułkę do dużego jogurtu i co jakiś czas podaję jogurt. Dawka dla ludzi powinna być 2-3x dziennie ampułka.
Daję im zarówno warzywa jak i gerbera. Lecę po ten Lakcid.