moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: ol. »

alken pisze:Czub jakis taki jakby mądrzejszy z twarzy sie zrobił ;)
ciężko i długo na to pracował, chociaż, czy ja wiem ::)
tahtimittari pisze:Miejcie jak najwięcej czasu dla siebie. Jeszcze mam nadzieję doczekać jego trzecich urodzin. W zdrówku.
naprawdę wierzę, że to by było możliwe
ale z guzem ??? właściwie dwoma już
:(
na razie jeszcze mu w niczym nie przeszkadza, ale jak będzie za miesiąc ? to rośnie... boję się zobaczyć któregoś dnia Hermana unieruchomionego, przytłoczonego tworem wielkim jak on sam
jadę w tym tygodniu do dra Czerwińsiego, chociaż podejrzewam co powie :(

i strach decydować się na operację i nic nie robić, dopiero w ostateczności, tylko że wtedy - wszystko będzie jeszcze bardziej ryzykowne :-[
a przede wszystkim przecież nie chcę jego męczyć !
niby oczywista odpowiedź któremu Hermanowi dać priorytet - dzisiejszemu czy nadchodzącemu ?
niby - ale też jakbym go zstawiała na statku, który tonie :'(

Leżałam sobie wieczorem na podłodze naprzeciwko szczupaczych kartonów. Ze środkowego, dokonawszy inspekcji, wyłonił się Herman. Kończył przeżuwać i zadarł kłapiący pyszczek. Kiedy tak zadziera głowę porozumiewawczo i zębiska mu się śmieją -ach !
Tak się na mnie patrzył a ja na niego, aż nam wątek przerwał przebiegający Witalis.
Wit jak zwykle wyprowadzał prowiant z regałowego koszyczka do namiotu. Lubię w szczurach to, że po tym jak przemkną wielkie bose stopy, to wcale nie koniec - dalej sunie jeszcze ogon. U Wita całe zjawisko trwa oczywiście ułamek sekundy, ale z odpowiedniej perspektywy (policzka przy ziemi) ma w sobie coś z realizmu magicznego ^-^
Kiedy pierwszy raz przeleciał tym swoim krokiem ściganego i jeszcze w biegu wzrok ku mnie obrócił malowało się w nim zaskoczenie nowym elementem krajobrazu, które jednak szybko przeszło w obojętną akceptację. Ja natomiast zobaczyłam w Lisie – lisa, wolny byt pochłonięty swoimi sprawami, których mogę być ukradkowym świadkiem, ale których głębokie znaczenie pozostanie przede mną na zawsze ukryte.
Nowy element krajobrazu uległ poruszeniu, ale tylko wewnętrznemu; więc podczas kolejnych rund Witalis już nie zaprzątał sobie nim uwagi, i sunął, sunął...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

ol. pisze: całe zjawisko trwa oczywiście ułamek sekundy, ale z odpowiedniej perspektywy (policzka przy ziemi) ma w sobie coś z realizmu magicznego ^-^
No właśnie, zawsze mi się wydawało niesprawiedliwym pejoratywne znaczenie "przyziemności" ;) :D - mikrokosmos widziany z perspektywy przyziemia oferuje widoki znacznie ciekawsze od tego, co dane oczom gdy stoję i patrzę na wprost! ::) Ten punkt widzenia, dosłowny - :)
Jeszcze w tamtym pokoju często lubiłam lec w dole na boku cieszyć oczy niezwyczajnymi obrazami; teraz brak wystarczającej przestrzeni :P
Wytul ode mnie każdego mieszkańca Szczupakowa, a serdecznie! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ukochać Szczupaki koniecznie !!

A Hermankowi może antybiotyk? Biseptol pewnie, bo enro już miał chyba. Moze pomóc :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

Pod koniec tygodnia jedziemy do weta. Tylko że on nie jest zwolenikiem podawania antybiotyku na guza :-\

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

reszta wciąż w zoologu...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

A czemu nie jest zwolennikiem ? Podał jakies konkretne powody ? Wydaje mi się, ze jesli nie mozna operować, to mozna zadziałać p/zapalnie i na pewno oprócz tego antybiotyk ma jakies działanie, o ktorym nie wiem :D

A łaciate maluszki piękne !!! A reszta co robi w zoologu ?
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

szczupaki

moja odpowiedź poszła gdzieś w eter :-\

wet mówi nie, bo nie widzi związku między guzem nowotworowym a lekiem przeciwbakteryjnym;
niewykluczone, że w braku innych rozwiązań ubiegę się do takiej próby, ale najpierw chcę usłyszeć co powie

co robi reszta ? - marnuje cenne życie :(
ale nie mogę wziąć więcej zanim nie znają się pewne domki;
kapturka już wydaje mi się w ciąży

a jeszcze gdańszczanki ...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

A skąd te kapturzynki masz, bo to mi umknęło...?Z jakiejś akcji?
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

a to te beżowe ptaszynki nie zostają u Ciebie? ::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Temat o "antybiotyku kontra guz" zrobiłem tu : http://szczury.org/viewtopic.php?f=174&t=30330 Można głosno myślec i kombinować.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
unipaks

Szczuraski przepiękne, mam nadzieję, że wszystkie pozostałe zyskają domy i szansę na dobre życie... :)
Jak te dwa zareagowały na przeprowadzkę, zaaklimatyzowały się szybko?
Usciski dla szczupaków - co tam u nich, mam nadzieję, że się trzymają :)
Buziaczki w szczurze i kocie noski :-* , w Hermanowy potrójny całusek od nas! :-* :-* :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Mamy dziś wszyscy pięć latek - TYLE mamy !
Herman skończył właśnie 2 i pół, Witalisowi, jeśli dobrze rachuję, stuknął lub na dniach stuknie roczek, Ulrice do „osiemnastki” brakuje jeszcze miesiąca, ale ponieważ ona sama nie ma, jak widać, co do swojej dojrzałości i starszeństwa żadnych wątpliwości – nic się nie stanie jeśli dla potrzeb jubileuszu tyle jej policzymy :P
Życzę kolejnych jeszcze wielu dla Was i dużo zdrowia dla szczupaków :-* :-* :-*

a to zdjęcie http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C04624.jpg jest po prostu śliczne, piękne w swojej prostocie...
a tu http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... 4979-1.jpg się rozpływam ::)

Nowe szczurki śliczne są. Mam nadzieję, że znajdą dobre domki.
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
ol.

Kolejny dzień "delikatnego" przeszczurzenia: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=30307, ale też sprawy zaczynają iść w pozytywnym kierunku. Dzięki wspaniałym ludziom wszystkie szczurki zostaną uratowane, tak się cieszę !!!
Co prawda to nie koniec całego zamieszania, bo najprawdopodobniej niektóre samiczki są ciężarne, więc jeżeli ktoś z zaglądających tutaj chciałby - mógłby pomóc w niedalekiej przyszłości, będziemy - szczurki, DT i ja - bardzo wdzięczni i szczęśliwi. Szczegóły zdradzę jak już się uda całą akcję pomyślnie przeprowadzić, czyli pewnie w sobotę.

Wiecie jak się cieszę ?! :-*

Szczupaczki zaintrygowane, oczywiście. Wczoraj łapki Urczyka i Witalisa co chwila czułam oparte na mojej łydce i krzątając się przy beżykach musiałam bardzo uważać gdzie stąpam. Herman dziś się wzburzył wielce na zapach samczyka, który ponieważ siedzi samotny, najdłużej dziś polatał po dwóch elementach szczupaczej osiadłości: szafce i skrzyni. Przygładziłam słońcu zmierzwione futerko, zapewniłam, że najpiękniejszy i najkochańszy i przeprosiłam suszonymi owocami.

Niestety dziś dowiedziałam się też, że aż do połowy przyszłego tygodnia nie będzie naszego doktora, a mieliśmy jechać w sobotę :-[
Guzów jest już trzy, co sprawia, że porzuciłam praktycznie myśl o operacji.
Podaję beta-glukan, zastanawiam się nad biseptolem, tulę łazikujące Hermaniątko wzrokiem ...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

W Szczupaczkowym świecie przeciez pojawiły sie jakies nowinki, Szczupaczki muszą wiedzieć !
Ściskamy!!
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

powodzenia :)
szkoda że nie mogę wziąć żadnej ślicznotki, są takie eteryczne, przypominają mi Karmelka
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Jak dobrze, że znalazłaś się w tym zoologicznym wtedy kiedy trzeba... Tyle ogonków będzie szczęśliwych! :)
Łazikującego Hermanka przytul i wygłaszcz od nas, niech mu wiosna sprzyja! :)
Całusy dla całego Szczupakowa! :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”