Maluchy Pchełki :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

Re: Maluchy Pchełki :)

Post autor: L'urine-Boruta »

Asia [macik001] właśnie jest u mnie. ciury ma oddzielnie bo Edi to piszczałka. Próbuje ich połączyć, ale to nie kończy się pozytywnie i nadal są osobno... W planach ma[my] wykastrowanie Ediego. Może to go uspokoi. :)

U mnie rozkwitła miłość:) Dziewuchy ciągle ze sobą śpią itd..;)
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
L'urine ur. 5.10.2010r. - 1.02.2013r.
Gandzia: ur. 14.01.2011r. - 4.04.2013r.
Awatar użytkownika
ania2832

Post autor: ania2832 »

A ja właśnie przyłączałam do stadka, małego fuzzika. Przyznam iż chłopcy mnie zadziwili, gdyz nie wykazywali większego Halo, na widok malucha. Z kolei fuzzik, próbował ich przewrócić na pleci :D To się uśmiałam, bo to takie bysiooryyy są na takiego maluszka ;p U mnie jest spokój, wszystko dobrze jak na razie ;) Kefir i Wirus pozdrawiają rodzeństwo ! :-*
, Cyna, Soda Nafta [*]
Awatar użytkownika
ania2832

L'urine-Boruta pisze:ania2832 jak ty je rozróżniasz? ;DD
Po paskach na plecach, po za tym Wirus jest bardziej kuulisty ;D
, Cyna, Soda Nafta [*]
macik001

Post autor: macik001 »

ania nawet nie wiesz jak ci zazdroszę 3 ogonka :) Ja mam kiepską sprawę. Jak już lurine napisała, nie mogę ich za cholerę połączyć. Jutro spróbuje ich puścić na dłuugo bez dostepu do mnie i może w tym czasie posprzątam im klatki. Jak żyją na dwie klatki to mi ise nie chce tego za często sprzątać- leniwiec jestem P:)

Jeśli po umieszczeniu chłopaków za jakiś czas w jednej klatce zachowanie młodego się nie zmieni, ucinam jaja bo to pewnie wina jego nie wiem..hormonów?
Awatar użytkownika
ania2832

Ale jaki masz problem ze swoimi maluchami ? .. bo ja jestem niedofirormowana ! ;)

Ale ci powiem, że u mnie na przykład Kefir strasznie piszczy przy zabawie z innymi, zdarzy mu się też że się wydze gdy ja go dotknę. Także nie wiem czym to jest spowodowane, ale nie mam z tym większych kłopotów to nie zwracam na to uwagi ;)
O ! I nawet mam filmik z łączenia, jest tem też urywek jak Zgredek próbuje zdominować starszych kolegów, którzy z kolei mają go gdzieś.. :P Zaraz go dodam ^^
http://www.youtube.com/watch?v=ADL-6FO1_Kw

_____
A jeszcze dopowiem że ja połączyłam moje szczury,w.. jeden dzień. Z rana, około 12 z wielkim stresem wpuściłam je do kabiny, potem na chwile na łóżko gdzie wszystkie szczury już biegały, a gdy zauważyłam ze jakoś się trawią, wpuściłam na chwilę razem do klatki w której dotychczasowo mieszkał Zgredek (to tak aby się upewnić czy w 4 ścianach sobie nic nie zrobią), a jak widziałam ze wszyscy trzej śpią se na hamaczku, to je tak zostawiłam. Nie wiem, na jakąś godzinkę, dwie.. góra trzy :D Potem postanowiłam wpuścić do tej stałej klatki, i nic, zachowują się jak dawniej. No to aż się ucieszyłam ze tak gładko mi poszło, ale pewnie to dlatego że oni są jeszcze młodziudzcy ^^ Ale no, jakby co śpię obok klatki ze spryskiwaczem, bo nie wiadomo co im się do główki wbije :P
... A teraz, to śpią sobie w domku ^^
, Cyna, Soda Nafta [*]
macik001

Ogonka od anety próbuje połączyć z Tago. Byli razem w klatce 3 tygodnie, ale edi zaczął tak piszczeć(jeszcze gorzej jak na początku) i miał cały ogon poharatany i dupkę "dziurawą". Dopóki nie zobaczyłam nadgryzionego zadka nie reagowałam.Widziałam, że Tago nie chce mu tego specjalnie zrobić. Próbował wejść do hamaka w któym był edi, gdy udało mu się już tyłek wpakować, to edi tak darł się wniebogłosy, latał po klatce itd. Więc ich rozłączyłam. Było już spotkanie w wannie: piski, prawie biegunka, znieruchomienie i pyszczek otwarty jak do dziaba. Siedzieli razem na gąbce. Biegają razem po łóżku, tzn. mijają się. Klatki stoja obok siebe, często słysze fukania. Zobacze jak jutro. ...
Jestem już trochę zmęczona ta sytuacją.
Awatar użytkownika
ania2832

Ajj, to jakieś masz kłopotliwe te samce.. :-\ To życzę powodzenia, w łączeniu ich.
A może spróbuj tak że daj ich dwuch do transporterka, i postaw koło głośnika (tylko cicho puszczaj tą muzykę, bo wiadomo, czuły słuch) i puśc im jakiegoś rocka. Gdzieś tu na forum wyczytałam ze jakaś dziewczyna tak zrobiła, i szczurki nie mieli nikogo innego i musieli się sami wspierać.. nie wiem może ty też tak spróbuj ? ???
, Cyna, Soda Nafta [*]
macik001

Robiłam tak za pierwszym razem, wczoraj położyłam ich obok telewizora i niby działało...na początku. teraz to już nawet w transporterku sie tłukli.
Nie chce zapeszać, ale w transporterku tago wtulił isę w dupke ediego.
Awatar użytkownika
ania2832

No to ja nie wiem ??? Moze odczekaj tydzień, i znowu połącz ?
, Cyna, Soda Nafta [*]
Awatar użytkownika
L'urine-Boruta

Post autor: L'urine-Boruta »

ania2832 strasznie zazdroszczę Tobie FUZZA!! skąd go masz i po ile?! bo wątpię szczerze, że ktoś ODDAŁ łysinę!! ojaaa!!!

macik001 któregoś weekandu przyjedziesz do mnie i spróbujemy je połączyć tutaj.... nie znają ani zapachów, alni miejsca, może spękają... :)
Obrazek
Sheepiee 23.12.2011
L'urine ur. 5.10.2010r. - 1.02.2013r.
Gandzia: ur. 14.01.2011r. - 4.04.2013r.
Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

Łysolek sterroryzował takich wielkoludów ale wstyd hahah :D
ajj też zazdroszczę łysolka :(
Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
Awatar użytkownika
ania2832

Mama jest nieugięta, nie chce powiedzieć pochodzenie łysola :( Nie wiem, nie chce już się pytać bo mi go jeszcze zabierze ::)
A tak po za tym, on ma włoski, normalnie zaczyna porastać gąszczem ! Będzie miał coś z reksika, bo ma wąski poodkrrrręcone, kolorek to mi się wydaje taki bialutki, a na pleckach ma taki lekko kremowy paseczek. Po za tym wszystkie szczury rosną jak na drożdżach, nie ma żadnych bujek, czasami tylko piski.. ale to zaawsze Kefir się drze bo mu ktoś usiadł na głowę czy przyszczypał ogonek ;p To mój taki mały paranoik ^^
, Cyna, Soda Nafta [*]
macik001

zaawsze Kefir się drze bo mu ktoś usiadł na głowę
Tez bym się darła O0
Awatar użytkownika
ania2832

Hah, rozwaliło mnie to :D
, Cyna, Soda Nafta [*]
macik001

Jestem ciekawa twojej trójki :d Daj nam zdjecia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”