Smegowych kłębuszków siedem

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Licho

Re: Zanaleźliśmy dzikusa?-Co zrobić???

Post autor: Licho »

Biedne maleństwo. Cały czas trzyma za was kciuki.

Smeg, może spróbuj masować łapki Baśkowi. Nie wiem dokładnie co masz na myśli, ze sie nie zginają.
Myślę, że jedynie czas pokarze jak wielką siłę przetrwania ma malec.
Obrazek
Awatar użytkownika
Szeliza

Post autor: Szeliza »

Nie wiedziałam że to aż tak, rana wygląda okropnie. :'( Niech wcina tak więcej i niech zacznie pić.
Niech rośnie i zdrowieje ;)
A on nadal się Basia nazywa ? :D
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Licho pisze:Smeg, może spróbuj masować łapki Baśkowi. Nie wiem dokładnie co masz na myśli, ze sie nie zginają.
Myślę, że jedynie czas pokarze jak wielką siłę przetrwania ma malec.
Nie zginają mu się jakby w udkach, ma je cały czas takie rozprostowane. Nawet gdy siada, jest taki uniesiony, bo nie może dobrze na nich przysiąść. Często się przez to przewraca, robiąc takiego słupka np. żeby umyć pysia. Teraz śpi sobie w takiej pozycji: http://i55.tinypic.com/1z2m645.jpg, z tylnymi łapkami wyciągniętymi, zwłaszcza tą lewą.

Nadal Basia ;) Baś, Basior, Basiek ;D
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

nasze biedactwo :(. oby maluszek wyzdrowiał..!
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Trzymam kciuki za bidulkę...
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

o jejku, jaka ona biedna :(

trzymam kciuki :*
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

hello hello to jest chłopczyk :P :)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

no tak, dopiero doczytałam parę ostatnich stron bo miałam braki ;D
może z tymi nóżkami przez leki mu sie tak zrobiło (?), bo martwica swoją drogą, ale tylko na jednej nóżce jest...ale nie wygląda to źle, widziałam gorsze martwice.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Agatow

Re: Smegowe kłębuszki - Chrupka, Benia, Luna i Krówka

Post autor: Agatow »

No jak się cieszę, że w końcu łączenia się powiodło i Krówka może w końcu spokojnie zając miejsce w stadku :) Okres dojrzewania jest ciężki ale szybko mija ;)
Czyli jednak się nie przeprowadziłaś, tylko szczurki. Wiesz co, moje szczurki inaczej reagują na mnie a inaczej na Michała więc taka zmiana może być dla nich ciekawa, a skoro i tak spędzasz z nimi sporo czasu to nie powinno być problemu :)
Co do donosu to rzeczywiście ciekawa sprawa i wygląda na to że czasami logika zawodzi.. wszystko wskazywało na współlokatorkę. Może kiedyś będziesz miała okazję się dowiedzieć kto to zrobił. Skoro współlokatorce nie przeszkadzają to może będą mogły wrócić do akademika? Czas pokaże :p

Pozdrawiam Twoje piękności a szczególnie Krówkę, która miała mocno stresujący miesiąc. Wymiziaj chorowitą Basię, trzymam za nią kciuki!
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
pray

Post autor: pray »

Co tam u Basia? ;)
Awatar użytkownika
Zuzolka
Kontakt:

Post autor: Zuzolka »

O kurczę, ale historia... Bardzo się cieszę, że maleństwo znalazło dobry domek i opiekę :)
Niech szybciutko wraca do zdrówka. Biedactwo się męczy z tymi łapkami, z tym bólem. On jest taki słodki :D
Będę obserwować jego dalsze ( mam nadzieję, że pomyślne ) losy.

Trzymam kciuki za zdrówko Basi/a ;)
w mam Zuzię Uszka Tosię Bilkusia Lusię Fredzię Pusię Tusię Mali Alaskę Doriana i Rubi.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Basiek jest chyba trochę silniejszy, bp zauważyłam, że jest bardziej ruchliwy :) dupka dalej nie wygląda za ciekawie, ale nie paskudzi się bardziej. Baś dostał dziś nutramigen rano i wieczorem, a po południu siemię lniane z gerberem + witamina B, witamina K i beta-glukan. Biedaczek, ma całe futerko tłuste od tego smarowania ran. Ale nie zauważyłam, żeby miał problemy z oddychaniem, oprócz pokichiwania :)

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Przed chwilą na tych swoich koślawych łapeczkach wspiął się po mojej dłoni aż na ramię :D

Awatar użytkownika
Szeliza

Post autor: Szeliza »

;)
Aż mi się wierzyć nie chce, że ma tyle siły. Trzymam kciuki ;)
Po raz setny życzymy zdrówka ;D
Awatar użytkownika
pray

Post autor: pray »

Cieszę się ,że Basiek odzyskuje siły :D A filmik mi się strasznie podobał , miło znów widzieć jak Basiek je ;) Mam nadzieję ,że nowe wieści będą coraz lepsze i lepsze ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”