Smegowych kłębuszków siedem
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Zanaleźliśmy dzikusa?-Co zrobić???
BASIEK. o mamo, nie mogę. 

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Rany, biedaczyna
Trzymam kciuki, niech urocza kruszyna nabiera sił i szybciutko wracała do zdrowia 

Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Byliśmy dziś na kontroli u dra Debisa. Po raz kolejny nie wziął żadnych pieniędzy
Powiedział, że martwica ładnie się goi, zwłaszcza z prawej strony, gdzie była mała ranka - tam już prawie całkiem się zagoiło, a Basiek zgina normalnie prawą łapkę. Z lewej jest trochę ropy, ale wet powiedział, że nie gromadzi się ona w środku, tylko jest wypychana na zewnątrz i to dobrze. Kazał przyjść w przyszłym tygodniu, wtedy być może będzie można już wyciąć kawałek martwej tkanki.
Od 22 kwietnia do 2 maja niestety będę za granicą, ale Baśkiem zgodzili się zająć Paul_Julian i Magamaga

Od 22 kwietnia do 2 maja niestety będę za granicą, ale Baśkiem zgodzili się zająć Paul_Julian i Magamaga

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Nareszcie dobra wiadomość
Trzymam kciuki, oby tak dalej 

w ♥ mam Zuzię Uszka Tosię Bilkusia Lusię Fredzię Pusię Tusię Mali Alaskę Doriana i Rubi.
Dziękujemy za wszystkie kciuki
Basiek skubnął dziś trochę suchej karmy ^^

Co tam słychać u Baśka ? 

w ♥ mam Zuzię Uszka Tosię Bilkusia Lusię Fredzię Pusię Tusię Mali Alaskę Doriana i Rubi.
piękna historia
czekam na dalsze wieści o Baśku ^^

tak czytam o nim i taki slodziak...
mozna jakos wspomoc finansowo ?
albo cos mu kupic ? co by sie przydalo ?
mozna jakos wspomoc finansowo ?

Na razie wsparcie nie jest potrzebne, bo wszystkie leki już kupiłam z pomocą forumowiczów
Ale być może przyda się w dalszym leczeniu, dam znać
Basiek robi się coraz bardziej ruchliwy, rwie na kawałki papierowe ręczniki i mości sobie gniazdka
Po świętach chyba przeniosę go do małej klatki, bo faunabox robi się dla niego za ciasny. Chyba trochę urósł 
Jutro rano jadę z nim na kontrolę do weterynarza, a po południu przekazuję go Paul_Julianowi
Przez święta to jego i Magę będziecie mogli męczyć o newsy z życia Baśka
Ja w piątek wyjeżdżam za granicę, więc raczej nie będzie ze mną kontaktu, ale ufam, że będzie pod dobrą opieką 

Jutro rano jadę z nim na kontrolę do weterynarza, a po południu przekazuję go Paul_Julianowi

- StasiMalgosia
Och smeg przygotuj się na zniszczenia dzikusy (z naszego doświadczenia) mają bardziej rozwinięty szczurzy instynkt destrukcji 

Dopiero dziś odkryłam ten temat, chociaż wcześniej czytałam u smeg o chorej Basi. Niesamowita historia, przeczytałam wszystko z wypiekami na twarzy. Pray wspaniale, że przygarnęłaś malca... jest szansa, że szczurek przeżyje to wszystko dzięki tej wspólnej akcji. Z filmu widać, że Basiek to twardziel i walczy. Trzymam kciuki, żeby doszedł do dobrej formy, ma najlepszą opiekę więc jestem dobrej myśli
Biedaczysko!

za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
- Paul_Julian
- Kontakt:
Basiek jest już u mnie. Martwica jest sucha, zaczyna "odłazić" na brzegach. Co mnie martwi, to ropa z ucha. Wyczyściłem ucho delikatnie patyczkiem (było zaczopowane , a uszki śmiesznie przylegają). Ale jak przycisnąłem pod uszkiem, to wylazło jeszcze trochę ropy 
We wtorek podjadę z Baśkiem do dr Debisa.
Mam wrażenie , ze ten kajtuś nalezy do tych szczurków, co to nigdy nie śpią. Malutki (taki jak ze sklepu), stopy i ogon czarne i takie smieszne koralikowe ślepka. Podjadł troszke gerberka, poskubał suszonej marchewki, potem jakis patyczek ( jakaś warzywna łodyżka) i zabrał się za to, co szcury lubią najbardziej-dewastację papierków.

We wtorek podjadę z Baśkiem do dr Debisa.
Mam wrażenie , ze ten kajtuś nalezy do tych szczurków, co to nigdy nie śpią. Malutki (taki jak ze sklepu), stopy i ogon czarne i takie smieszne koralikowe ślepka. Podjadł troszke gerberka, poskubał suszonej marchewki, potem jakis patyczek ( jakaś warzywna łodyżka) i zabrał się za to, co szcury lubią najbardziej-dewastację papierków.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Re: Znaleźliśmy dzikusa?-Co zrobić???
Ropa z ucha? Jejku, nigdy jej nie zauważyłam. Chociaż rzeczywiście widziałam, że uszka mu jakoś dziwnie przylegają. Ale od niedawna zaczęły już trochę bardziej odstawać. Dobrze czasem, kiedy spojrzy na niego jakieś świeże oko, przynajmniej żadna dolegliwość nie zostanie przeoczona