Smegowych kłębuszków siedem

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Kameliowa

Re: Zanaleźliśmy dzikusa?-Co zrobić???

Post autor: Kameliowa »

BASIEK. o mamo, nie mogę. :D
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

A jak dziś sie malutek czuje??
Obrazek
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Rany, biedaczyna :'( Trzymam kciuki, niech urocza kruszyna nabiera sił i szybciutko wracała do zdrowia :-*
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Byliśmy dziś na kontroli u dra Debisa. Po raz kolejny nie wziął żadnych pieniędzy :) Powiedział, że martwica ładnie się goi, zwłaszcza z prawej strony, gdzie była mała ranka - tam już prawie całkiem się zagoiło, a Basiek zgina normalnie prawą łapkę. Z lewej jest trochę ropy, ale wet powiedział, że nie gromadzi się ona w środku, tylko jest wypychana na zewnątrz i to dobrze. Kazał przyjść w przyszłym tygodniu, wtedy być może będzie można już wyciąć kawałek martwej tkanki.
Od 22 kwietnia do 2 maja niestety będę za granicą, ale Baśkiem zgodzili się zająć Paul_Julian i Magamaga :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
Zuzolka
Kontakt:

Post autor: Zuzolka »

Nareszcie dobra wiadomość :) Trzymam kciuki, oby tak dalej ;)
w mam Zuzię Uszka Tosię Bilkusia Lusię Fredzię Pusię Tusię Mali Alaskę Doriana i Rubi.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Dziękujemy za wszystkie kciuki :) Basiek skubnął dziś trochę suchej karmy ^^

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
pray

Post autor: pray »

:D :D nareszcie! A wodę pije? ;)
Awatar użytkownika
Zuzolka
Kontakt:

Post autor: Zuzolka »

Co tam słychać u Baśka ? :)
w mam Zuzię Uszka Tosię Bilkusia Lusię Fredzię Pusię Tusię Mali Alaskę Doriana i Rubi.
iku

Post autor: iku »

piękna historia :) czekam na dalsze wieści o Baśku ^^
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

tak czytam o nim i taki slodziak...

mozna jakos wspomoc finansowo ? :) albo cos mu kupic ? co by sie przydalo ?
Obrazek
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Na razie wsparcie nie jest potrzebne, bo wszystkie leki już kupiłam z pomocą forumowiczów :) Ale być może przyda się w dalszym leczeniu, dam znać ;) Basiek robi się coraz bardziej ruchliwy, rwie na kawałki papierowe ręczniki i mości sobie gniazdka :D Po świętach chyba przeniosę go do małej klatki, bo faunabox robi się dla niego za ciasny. Chyba trochę urósł :)
Jutro rano jadę z nim na kontrolę do weterynarza, a po południu przekazuję go Paul_Julianowi :) Przez święta to jego i Magę będziecie mogli męczyć o newsy z życia Baśka ;D Ja w piątek wyjeżdżam za granicę, więc raczej nie będzie ze mną kontaktu, ale ufam, że będzie pod dobrą opieką :)

Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Och smeg przygotuj się na zniszczenia dzikusy (z naszego doświadczenia) mają bardziej rozwinięty szczurzy instynkt destrukcji ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

Dopiero dziś odkryłam ten temat, chociaż wcześniej czytałam u smeg o chorej Basi. Niesamowita historia, przeczytałam wszystko z wypiekami na twarzy. Pray wspaniale, że przygarnęłaś malca... jest szansa, że szczurek przeżyje to wszystko dzięki tej wspólnej akcji. Z filmu widać, że Basiek to twardziel i walczy. Trzymam kciuki, żeby doszedł do dobrej formy, ma najlepszą opiekę więc jestem dobrej myśli :) Biedaczysko!
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Basiek jest już u mnie. Martwica jest sucha, zaczyna "odłazić" na brzegach. Co mnie martwi, to ropa z ucha. Wyczyściłem ucho delikatnie patyczkiem (było zaczopowane , a uszki śmiesznie przylegają). Ale jak przycisnąłem pod uszkiem, to wylazło jeszcze trochę ropy :(
We wtorek podjadę z Baśkiem do dr Debisa.
Mam wrażenie , ze ten kajtuś nalezy do tych szczurków, co to nigdy nie śpią. Malutki (taki jak ze sklepu), stopy i ogon czarne i takie smieszne koralikowe ślepka. Podjadł troszke gerberka, poskubał suszonej marchewki, potem jakis patyczek ( jakaś warzywna łodyżka) i zabrał się za to, co szcury lubią najbardziej-dewastację papierków.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: Znaleźliśmy dzikusa?-Co zrobić???

Ropa z ucha? Jejku, nigdy jej nie zauważyłam. Chociaż rzeczywiście widziałam, że uszka mu jakoś dziwnie przylegają. Ale od niedawna zaczęły już trochę bardziej odstawać. Dobrze czasem, kiedy spojrzy na niego jakieś świeże oko, przynajmniej żadna dolegliwość nie zostanie przeoczona ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”