moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: ol. »

maluszki mają 4 i pół doby :) a niechże się marszczą ! niechże pakują ! lepiej w tym wieku, niż potem, prawda ? ;)

Vlad jest z tego samego przytuliska co Gudrun, i tak naprawdę to ogromnie niedopieszczoy kot: łasząc się niemal się wije - nie daj Boże lekko go musnąć w głowę przy jedzeniu, robi wtedy taki wężowy skręt i podążając za oddalającą się ręką ląduje w talerzu z jedzeniem ::)
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Maluszki cudownie tłuste :D ! Ale się młoda mama dobrze sprawuje, zuch dziewczyna!
Vlad mnie zachwyca, mam słabość do czarnych kotów ::) . A już dla takich polegujących i lubiących mizianie to mogłabym głowę stracić!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Gratuluję maluszków! Są cudowne, słodziutkie. :) A jak ładnie rosną! Trzymam kciuki za dobre domki. :)
http://i889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05821.jpg Już od dawna marzy mi się zrobić makro takim kruszynkom, ale jeszcze nie miałam okazji... może kiedyś się uda. Takie skrzywienie fotograficzne. ;)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

mocno trzymamy kciuki za domki :-* podziwiamy kluseczki :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ol.

Za kilka godzin minie siódma doba maluchów !
Mają coraz mniej zmarszczek, wyraźne białe pazurki, zaczynają aksamitnieć i wszystkie razem na ręku mieszczą się już ledwo ledwo :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A jeszcze: dziś, kiedy leżały we wnętrzu dłoni, maluchy nawiedziła zbiorowa czkawka - małe podrygujące czkacze :-*

Asche niestety trochę się opuszcza w obowiązkach młodej mamy :-\ Przestała siedzieć z ćwirkami. Idzie na krótko, na karmienie, pewnie jakieś zabiegi pielęgnacyjne, a przez resztę czasu siedzi na półeczce z nosem przy drzwiczkach, albo idzie do swojego upatrzonego kącika. Poje i wraca na stanowisko. Nie wiem czy to tak powinno wyglądać, niby ćwirki się rozwijają, ale ..
Świnia jestem, ale zabrałam jej tę półkę ::)
A wszystko od kiedy zaczęła wychodzić na wybiegi, jakby tylko to jej było w głowie, a ćwirki zło konieczne :-\
Niech szybciej ten czas mija, żebym już o nie była spokojniejsza !

Czarne się powoli integrują:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Vlad dostaje antybiotyk, bo beta-glukan jak zwykle nie pomógł, a Vladko smarka na żółto.
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Jejusiuuuu, ile tu się dzieje!!! :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Piękne kluseczki! I jakie dostojne koty!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Małe foczki ;D
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05829.jpg zakochałam się! :-*

Dla nowego kociska gorące życzenia zdrówka :-*
ol.

Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Piękne kluchy :-* :-* ciężko się w nich nie zakochać ::)

Całą siódemkę oddajesz? Nie zostawiasz sobie malucha?

Gratuluję nowego lokatora, dużo zdrówka życzę :)

Całuski dla całego szczupakowa i dużo mizianka przesyłam :-* :-*
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

No i po cóż ja polazłam w ten adopcyjny temat, tylko klawiaturę obśliniłam :P :D I dech mi zaparło na widok tych wyciągniętych do tyłu łapulek... :-* Nie martw się, ich mamusia na pewno maluszków nie zaniedba! :)
Niech kruszyny dobrze trafią z domkami! :)
Uściski dla szczupaków i kocic; słoneczne buziaczki zwłaszcza dla Hermana, niech wiosenne ciepło dodaje mu sił :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

unipaks pisze:No i po cóż ja polazłam w ten adopcyjny temat, tylko klawiaturę obśliniłam :P :D
o, to wytrzyj klawiaturę i użyj jej do napisania prośby o rezerwację dwóch beżynek dla Unipaks ;D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ol.

Zocha, :-\ ^-^ ;D :-\ ??? ;D ::)
... tyle powiem :P
(marzy mi się zostawienie chłopców, ale jest też wewnętrzny sprzeciw wobec wszelkich nie-niezbędnych zabiegów chirurgicznych... zobaczymy … może ktoś mnie postawi przed faktem dokonanym)

Alken, obie jesteście na samej górze moich wymarzonych domków ;)
no przecież nie oddam w obce ręce ...

Unipaks, Hermaniu dziękuje :)

Asche, ładnie się zrehabilitowała wobec ćwirków, przez dwa dni kiedy nie miała półeczki.
Ale widziałam, że jakiś azyl jest jej potrzebny, więc od wczoraj na powrót tam „łapie oddech”.
W końcu to macierzyństwo a nie galery. Zresztą takim widokiem

Obrazek Obrazek

usta mi zamknęła całkowicie :)

Ćwirki zaksamitniały przepięknie ! Tak im światło na -, poprzez -, i w głębi - króciutkiego futerka gra, że tylko patrzyć i się dziwować ! Fascynacja bliska tej, kiedy będąc dzieckiem obracało się w rękach pocztówki, próbując pojąć magię trójwymiaru.

Wszystkie urokliwce będą beżowe, poza jednym samczykiem husky. Jak ja ich będę rozróżniać ? :-\
Między powiekami jest już wyraźna linia - mają już przecież 10 dni ! Jeszcze chwila i 14 małych paciorków zacznie oceniać świat. Już strugam Asche marchewki, coby pozytywnie oceniły ;)

Herman. Jakby na drugim biegunie cudu narodzin. Cud bycia sobą przez cały otrzymany czas.

Prawie codziennie przez krótką chwilę ich nasłuchuje: Obrazek

i to jest takie ... szczególne

kilka dni i szkraby go przegonią :(
Ale choć Hermana nożyny słabeńkie, służą czubatej głowie jak potrafią: po pochylniach, które powoli urastają do rangi Mount Everestu, niosą go hej ! na samą górę klatki; bądź na dół - do świątyni dumania.
Jeśli smakołyk czczo na półeczce leży, biedne chybotki podwoją wysiłki, by pokazać jak koniecznym jest, by ów smakołyk trafił do potrzebującego. I choć żeby schrupać Maniątko musi się już położyć, a zdobycz tylko jedną ręką ułapi (druga podpierać musi boczek, który guz ciągnie :( ), to oczy mówią – „he, daliśmy radę, co ?”.
Daliśmy, dajesz, miły mój :)

Obrazek

Obrazek Obrazek

Herman i kompania:

Obrazek Obrazek

ten drugi widok ciśnie na myśl
jak żal, że nie ma już tej innej - siwej głowy, teraz chyba jak nigdy byliby sobie oparciem i równi potrzebami
Misiaczku :(

Grenadyna to inny twór. Taki ktosik, który na jednej półce klatki, położy się płasko jak zbity pies, a na drugiej - chwilę później - chapnie ::) Skąd to się bierze, że takie stwory najbardziej fascynujące są ?

Obrazek

Asche ma obecnie też dwa oblicza:
- słodko dziecięce, kiedy gania za szczupakami lub robi a kuku Obrazek :)
- i dojrzałe-matczyne Obrazek

jeszcze dwa beżynek, z czasu kiedy Asche była w ciąży
Obrazek - to ona na pierwszym planie, a dalej
Obrazek

i Witalis niecodziennie, bo na wysokości i na otwartej przestrzeni Obrazek
ale jego czujność nie śpi nigdy Obrazek Obrazek

i jeden ćwirek Obrazek
czy to ten, którego chwilę wcześniej przyłapałam na drapaniu się tylną nogą za uszkiem ? :-*
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ol. pisze: Alken, obie jesteście na samej górze moich wymarzonych domków ;)
ech, nawet nie wiesz jak bym chciała :'( ale nie mogę...
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Śliczne te foteczki i każde z historią ! Az cięzko uznać, które fajniejsze. Bo i Ćwirek , i Cwirki z mamą , i Herman z dziurawym uchem ( ;D ) iWitalis pilnujący :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”