Napisałam "proszę przeczytaj" , zadałam pytanie: "A potrafisz zaopiekować się wszystkimi ? Dać im dobry dom i nakarmić ? " z wyjaśnieniem o co mi chodzi i napisałam że wg mnie jest to racjonalne i odpowiedzialne wyjście

Moderator: Junior Moderator
chyba najpierw wypadałoby dokładnie wyjaśnić dlaczego poleca się w obecnych okolicznościach taką opcję. a właścicielka i tak ma prawo zrobić co bedzie uważała za stosowne. tylko musi się liczyć z tym, że bedzie trudno znaleźć domy i maluchy moga zostać u niej już na zawsze. z czym się musi liczyć także każdy dt biorący szczury z poznania, z chodzieży, od terrarystów i tak dalej.klauduska pisze:jeżeli jesteś z warszawy, to idź do weta i uśpij małe jak najszybciej.
noovaa pisze:W takim razie koniecznie poczytaj o rozpoznawaniu płci, karmieniu mamy karmiącej, wieku kiedy powinno się rozdzielić maluchy i o wszystkim na temat odchowania miotów ... Bo jeśli mają żyć, to muszą być zdrowe .. Ja tego nie popieram .... w głowie mi się kręci jak czytam kolejne tematy o szczurkach do oddania ... Ale wybór jest Twój.
Temat adopcyjny załóż wcześniej, wrzucaj fotki mamy i klusek .. To pomaga. I dobrze przepytaj wszystkie chętne osoby, bo zdarza się, że wpadają tu terraryści próbując wyłudzić darmową karmę, albo że ktoś nic sobie nie robi z warunków w jakim trzyma swoje szczury ... Dlatego warto wypytać.