No i zaczęło się..

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: No i zaczęło się..

Post autor: Ogoniasta »

Bardzo mi przykro :(

..ale tak jak dziewczyny pisały wyżej, też nie uważam, że sałata była powodem. :/ Proponuję zmienić weta... :(
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Za późno zobaczyłam... :(
Myślę, że jeśli od sałaty (szczególnie jeśli wilgotna była) i spuchnięty brzuszek,to mogło chodzić o wzdęcie. Jeśli by się przytruła, to musiałaby być bardzo spryskana czymś ta sałata.
Ale już jej to nie pomoże, przykro mi :-[
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Jak przestała oddychać, to wyleciała jej z pyszczka taka żółta śmierdząca wydzielina. Może to jakiś trop?

To wszystko stało się zdecydowanie zbyt nagle. Problem w tym, że nie wiem co teraz zrobić z Bubą. Buba ma dwa lata i nie wiem czy dołączenie jakiegoś młodego szczurka byłoby wskazane. A samej jej będzie smutno...
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
nausicaa

Post autor: nausicaa »

ojej, przykro mi[*]

może przygarnij od razu dwa młodsze? kiedy Buba odejdzie, młodsze nie zostaną same i będą mogły się wybiegać razem:) szczurów teraz do wyboru do koloru, adopcje są teraz bardzo bardzo wskazane.
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

dolby_surround pisze:J wyleciała jej z pyszczka taka żółta śmierdząca wydzielina.
tahti, czyli wątroba siadła? więc możliwe, że to zatrucie.. :(
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Ogoniasta - możliwe, że ta wydzielina to żółć, to by była sprawa wątroby.
Ale to nie musiało być zatrucie, może to nie było nic związanego z sałatą, a po prostu wątroba była uszkodzona w skutek procesu chorobowego.
Tylko sekcja to może wyjaśnić.
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

To mało prawdopodobne, że jej stan wziął się od sałaty... możliwe, ale mało prawdopodobne. Mogła mieć jakiekolwiek inne problemy z organami wewnętrznymi: problemy z wątrobą, trzustką, jelitami, od zapalenia po guzy.... tak naprawdę tylko sekcja mogłaby dać pewność....

Jeśli chcesz mieć nadal szczurki, to chyba najlepiej adoptować dwa młode i dołączyć do tej, która została...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”