Oddam szczurka, Ruda Śląska

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

sjero

Oddam szczurka, Ruda Śląska

Post autor: sjero »

Witam

Mam do oddania 3 letniego szczurka, samca. PILNE.

Obrazek
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: Oddam szczurka, Ruda Śląska

Post autor: smeg »

Jesteś pewien, że jest 3-letni? Szczury rzadko dożywają takiego wieku. Ale jeśli tak, to już staruszek, któremu niestety pozostało może kilka miesięcy, więc szkoda byłoby go stresować zmianą domu i właściciela. Dlaczego musisz go oddać?
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
sjero

Nie jestem pewna, takie mam informacje. Szczur jest pozostałością po poprzednim lokatorze mieszkania, nas on zbytnio nie interesuje, jeden z naszych psów chce go zjeść, więc szczur jest w łazience, bo tam psy nie wchodzą. Szczerze mówiąc, żal mi go trochę, dlatego myślałam, że lepiej będzie, jak znajdzie nowy dom. Ale jeśli mówisz, że już jest staruszkiem, to chyba najlepszym wyjściem będzie po prostu go uśpić. I proszę powstrzymać ewentualne komentarze, jak już mówiłam, nas takie zwierzę nie interesuje, ale ogólnie jest mi go żal.
Awatar użytkownika
nausicaa

Post autor: nausicaa »

weterynarz nie ma prawa uśpić zwierzęcia, które jest zdrowe, to jest karalne. chyba, że "na czarno", to owszem, ale wtedy nie nazwałabym kogoś weterynarzem.

poczekaj trochę, niech trochę osób przeczyta ogłoszenie. ktoś mógłby mu dać dt chociaż?
gdybym nie miała samiczek, to bym go wzięła. popytam ludzi i zobaczymy.
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
sjero

ok
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Na zdjęciu nie wygląda na takiego starego, a z tego co teraz napisałaś domyślam się, że jest aktualne ;) Być może wcale nie ma tych 3 lat. W ogóle co to za pomysł, wyprowadzać się z mieszkania i zostawiać zwierzę :/
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
sjero

z tego co udało mi się dziś dowiedzieć, został kupiony w grudniu 2008 roku. Nie wiem, ile miał w momencie kupna.

Ogólnie dość fajny z niego zwierzak, aczkolwiek, jak już pisałam, nie wzbudza we mnie wielkiego zainteresowania. Preferuję bardziej kontaktowe zwierzęta, z którymi można coś porobić. Szczura mi żal, bo siedzi w łazience, widując człowieka tylko wtedy, gdy ktoś tam wchodzi. Do innego pomieszczenia wolę go nie dawać, bo raz, że śmieci niemiłosiernie, a dwa, że wolę nie ryzykować, że jeden z psów się do niego dobierze - a dodam, że gdy go widzi, to dostaje furii, bo śmiał ją kiedyś ugryźć w nos jak sprawdzała, co to jest za zwierz - a niestety ona uważa, że jak coś śmiało ją ugryźć, to trzeba oddać.
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Post autor: zuzka-buzka »

Jeżeli szczurek znajdzie dom, to może u mnie poczekać na transport, o ile znajdę jakąś klatkę..
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Chyba, że masz do oddania klatkę, to wtedy jestem w stanie go przygarnąć da DT.
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
cavunia

Post autor: cavunia »

Hej, ja go mogę wziąć, tylko czy on ma jakąś klatkę czy ten człowiek go luzem puszczał? Bo u mnie są wolne tylko malutkie klatki... tak czy siak mogłabym go jutro odebrać bo dziś już nie wsiądę do samochodu- wypiłam piwo :/

nie wiem czemu moje pmki nie dochodzą do sjero :/
Obrazek
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

może ich jeszcze nie odczytała?
cavunia

w ogóle nie wychodzą... tak jakby usunięto konto. Mam nadzieję że wszystko ok z tym szczurkiem...
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

To dziwne, bo ode mnie do sjero wychodzą normalnie.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

może sa nieprzeczytane i dlatego, z kontem wszystko ok.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
cavunia

teraz wyszło normalnie, chyba to u mnie coś było nie tak z kompem.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”