Jesteś pewien, że jest 3-letni? Szczury rzadko dożywają takiego wieku. Ale jeśli tak, to już staruszek, któremu niestety pozostało może kilka miesięcy, więc szkoda byłoby go stresować zmianą domu i właściciela. Dlaczego musisz go oddać?
Nie jestem pewna, takie mam informacje. Szczur jest pozostałością po poprzednim lokatorze mieszkania, nas on zbytnio nie interesuje, jeden z naszych psów chce go zjeść, więc szczur jest w łazience, bo tam psy nie wchodzą. Szczerze mówiąc, żal mi go trochę, dlatego myślałam, że lepiej będzie, jak znajdzie nowy dom. Ale jeśli mówisz, że już jest staruszkiem, to chyba najlepszym wyjściem będzie po prostu go uśpić. I proszę powstrzymać ewentualne komentarze, jak już mówiłam, nas takie zwierzę nie interesuje, ale ogólnie jest mi go żal.
weterynarz nie ma prawa uśpić zwierzęcia, które jest zdrowe, to jest karalne. chyba, że "na czarno", to owszem, ale wtedy nie nazwałabym kogoś weterynarzem.
poczekaj trochę, niech trochę osób przeczyta ogłoszenie. ktoś mógłby mu dać dt chociaż?
gdybym nie miała samiczek, to bym go wzięła. popytam ludzi i zobaczymy.
Na zdjęciu nie wygląda na takiego starego, a z tego co teraz napisałaś domyślam się, że jest aktualne Być może wcale nie ma tych 3 lat. W ogóle co to za pomysł, wyprowadzać się z mieszkania i zostawiać zwierzę :/
z tego co udało mi się dziś dowiedzieć, został kupiony w grudniu 2008 roku. Nie wiem, ile miał w momencie kupna.
Ogólnie dość fajny z niego zwierzak, aczkolwiek, jak już pisałam, nie wzbudza we mnie wielkiego zainteresowania. Preferuję bardziej kontaktowe zwierzęta, z którymi można coś porobić. Szczura mi żal, bo siedzi w łazience, widując człowieka tylko wtedy, gdy ktoś tam wchodzi. Do innego pomieszczenia wolę go nie dawać, bo raz, że śmieci niemiłosiernie, a dwa, że wolę nie ryzykować, że jeden z psów się do niego dobierze - a dodam, że gdy go widzi, to dostaje furii, bo śmiał ją kiedyś ugryźć w nos jak sprawdzała, co to jest za zwierz - a niestety ona uważa, że jak coś śmiało ją ugryźć, to trzeba oddać.
Jeżeli szczurek znajdzie dom, to może u mnie poczekać na transport, o ile znajdę jakąś klatkę..
Alex[*][/color][/b] i Marty[*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldood 11.11.10Belusia[*][/color][/b] od 08.04.11Jinxxod 24.05.12Sykes i Dannyod 25.09.12
Chyba, że masz do oddania klatkę, to wtedy jestem w stanie go przygarnąć da DT.
Alex[*][/color][/b] i Marty[*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldood 11.11.10Belusia[*][/color][/b] od 08.04.11Jinxxod 24.05.12Sykes i Dannyod 25.09.12
Hej, ja go mogę wziąć, tylko czy on ma jakąś klatkę czy ten człowiek go luzem puszczał? Bo u mnie są wolne tylko malutkie klatki... tak czy siak mogłabym go jutro odebrać bo dziś już nie wsiądę do samochodu- wypiłam piwo :/
To dziwne, bo ode mnie do sjero wychodzą normalnie.