NO to tak muszę wam sie pochwalić że dziś w nocy moja samiczka "Bogdan" urodziła maluszki !
Jestem bardzo szczęśliwa !:) tylko pytanie ile może ich być ? bo nie widać ich za bardzo jak na razie wypatrzyłam tylko jednego
spokojnie. jeśli ma marne gniazdo to możesz jej dać np ręczniki papierowe czy chusteczki albo papier ale bezzapachowe. jeśli samiczka jest bardzo oswojona to powinna dać ci zajrzeć do gniazda. może najpierw natrzyj dłoń jakąś szmatką z klatki aby nie pachnieć zbyt intensywnie \. opisz jak doszło do tego że zostałaś babcią? szczurki rozdzielone?
Chusteczek i papieru toaletowego bym nie dawała, bo są cienkie i mogą przylepiać się do mokrych maluchów. Ewentualnie ręczniki papierowe, bo są grubsze. Poczytaj o karmieniu samiczek po porodzie, np. tutaj: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=30&t=29163. Po 4 i pół tygodnia oddziel samczyki od mamy i sióstr, bo mogą już ją wtedy zapłodnić. Samiczki można oddawać do nowych domów po 5 tygodniach. Jeśli chcesz je oddać, rób im zdjęcia już teraz i jak będą rosły Załóż temat adopcyjny w dziale Zwierzaki->Oddam/Sprzedam. Ale koniecznie zostaw przynajmniej jedną samiczkę do towarzystwa dla mamusi
KITEgirl pisze:opisz jak doszło do tego że zostałaś babcią? szczurki rozdzielone?
to jest ta sama szczurka z wątku o krwawieniu z pochwy w którym się udzielałaś
jak mozna tam przeczytać szczurka jest z z zoologa i tam została zapłodniona