Jestem bardzo szczęśliwa !:) tylko pytanie ile może ich być ? bo nie widać ich za bardzo jak na razie wypatrzyłam tylko jednego
Maluszki nie przeżyły :(
Moderator: Junior Moderator
Narodziny maluszków :D
NO to tak muszę wam sie pochwalić że dziś w nocy moja samiczka "Bogdan" urodziła maluszki ! 
Jestem bardzo szczęśliwa !:) tylko pytanie ile może ich być ? bo nie widać ich za bardzo jak na razie wypatrzyłam tylko jednego
Zołza, Lusia <3 Daniusia [']Wojtek[']

Re: Narodziny maluszków :D
spokojnie. jeśli ma marne gniazdo to możesz jej dać np ręczniki papierowe czy chusteczki albo papier ale bezzapachowe. jeśli samiczka jest bardzo oswojona to powinna dać ci zajrzeć do gniazda. może najpierw natrzyj dłoń jakąś szmatką z klatki aby nie pachnieć zbyt intensywnie \. opisz jak doszło do tego że zostałaś babcią? szczurki rozdzielone?
Chusteczek i papieru toaletowego bym nie dawała, bo są cienkie i mogą przylepiać się do mokrych maluchów. Ewentualnie ręczniki papierowe, bo są grubsze. Poczytaj o karmieniu samiczek po porodzie, np. tutaj: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=30&t=29163. Po 4 i pół tygodnia oddziel samczyki od mamy i sióstr, bo mogą już ją wtedy zapłodnić. Samiczki można oddawać do nowych domów po 5 tygodniach. Jeśli chcesz je oddać, rób im zdjęcia już teraz i jak będą rosły
Załóż temat adopcyjny w dziale Zwierzaki->Oddam/Sprzedam. Ale koniecznie zostaw przynajmniej jedną samiczkę do towarzystwa dla mamusi 
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
to jest ta sama szczurka z wątku o krwawieniu z pochwy w którym się udzielałaśKITEgirl pisze:opisz jak doszło do tego że zostałaś babcią? szczurki rozdzielone?
jak mozna tam przeczytać szczurka jest z z zoologa i tam została zapłodniona
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
tak? urodziła? ojej, zamotałam się 
Dałam jej różne rzeczy do robienia gniazdka
od razu mamusia się wzięła do roboty 

Jeden niestety nie żyje ... i pytanie jak mam jej go zabrać bo bardzo go broni...;/

prawdopodobnie samica go zje jeśli serio nie żyje
urodziły się tylko 2 maluchy z czego jeden nie przeżył?
matka może nie produkować mleka jeżeli będzie miała tylko jednego do wykarmienia..
trochę dziwne, że tak mały miot..
matka może nie produkować mleka jeżeli będzie miała tylko jednego do wykarmienia..
trochę dziwne, że tak mały miot..
Zdarzają się małe mioty, jeśli zwierze jest w złych warunkach podczas ciąży albo jest o wiele za młode.
Tego martwego może zjeść, albo powinna chociaż wynieść z gniazda. Na siłę chyba bym nie zabierała póki go broni.
Tego martwego może zjeść, albo powinna chociaż wynieść z gniazda. Na siłę chyba bym nie zabierała póki go broni.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Maluszki nie przeżyły :(
Niestety maluszki nie przeżyły ...;/ ani jeden ani drugi 
Gniazdo które zrobiła posprzątać czy zostawić jej ?
Gniazdo które zrobiła posprzątać czy zostawić jej ?

Re: Maluszki nie przeżyły :(
koniecznie posprzątaj klatke i dokładnie wyszoruj
ze mną: leszek, kendrick