Więc pomagania w tym sensie, pomagania z naszej strony.
Jak prosiłam - bez nerwów

Moderator: Junior Moderator
pierwsze dwa kupiłFlaumel pisze:Czytanie ze zrozumieniem - zaadoptował. Nie kupił![]()
klauduska Jedną (Basię) wziąłem od pewnej Pani ze zgłoszenia, albinosa (Lolę) zaadoptowałem z zoologi w ZOO Natura, a czarną (Jolę) wziąłem z Tesco z opłakanych warunków.
Ciągle twierdzę, że zaadoptował.smeg Chyba wyraźnie jest napisane, że zaadoptowałem
kiedy chwilę wcześniej rozmawialiśmy o tym i tłumaczyłam, dlaczego nie kupujemy zwierząt w zoologach.Wątek jakby już nieaktualny. Jestem w posiadaniu dwóch szczurzyc, jedna odmiany "dumbo", druga zwykła, łaciata. Franka i Lesia, tak mają na imię. Wybaczcie, ale podjąłem zbyt pochopną decyzję i zaadoptowałem, to znaczy kupiłem z zoologi szczurki.
Nie oddzieliłeś jeszcze samca od samicy? Na 100% jest w kolejnej ciąży i za miesiąc będziesz miał świeżą dostawę chomików. Gryzonie rozmnażają się jak szalone, u szczurów już w dniu porodu samica może zajść w kolejną ciążę, założę się że u chomików jest podobnie. Powinieneś oddzielić samca PRZED porodem. Najlepiej zrób to jak najszybciejTooru pisze:Co do chomików to inna sprawa. Dostaliśmy parkę, nie prosiłem się o rozmnażanie. Okazało się, że chomiczka jest w ciąży i urodziła. Panika. Muszę coś zrobić z tymi chomikami by się nie rozmnażały. Szkoda mi samca, bo niestety kot zaatakował i ma rany na grzbiecie, muszę się nim zajmować. Może rozdzielę samiczkę od samca jak już uchowa młode.