[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
macik001

Re: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: macik001 »

Aniu jak czysto w klatce <3 I Maszka jaki bąbel mały :)
Awatar użytkownika
Libellee

Post autor: Libellee »

Czysto, bo specjalnie posprzątałam przed wrzucaniem zdjęć ;D No tak, Maszka albo coś mi strasznie wolno rośnie, albo już zawsze będzie drobniutka.
Awatar użytkownika
altaj89

Post autor: altaj89 »

Łał, klatka Libellee bardzo mi sie podoba. Urządzona ze smakiem. Taka pogodna kolorystyka a wnętrze bardzo przestrzenne i ergonomiczne :) Ja też mam pykówke, ale zniszczyła sie. Pręty jakos pordzewiały i są oblepione takim czymś, półki już chyba z dziesięc razy malowałam emalia bo szczury na nie sikaja i wciąż te półki smierdza, a z wszelkich mebli typu groty zrezygnowałam bo moje sczury wszytsko zaszczywają i te materiałowe meble strasznie smierdza, musialabym je prać co tydzień. Wy nie macie z tym problemu?
ze mną: Fifka, Stokrotka, Jagoda, Szarusia
za TM: Dżuma, Trufla, Krówka, Kleo, Cyrylka
Obrazek
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

altaj89 pisze: a z wszelkich mebli typu groty zrezygnowałam bo moje sczury wszytsko zaszczywają i te materiałowe meble strasznie smierdza, musialabym je prać co tydzień. Wy nie macie z tym problemu?
Po prostu je pierzemy ;) Ja piorę najczęściej używane hamaki nawet codziennie, inne co kilka dni. Są z polaru, więc pierze się je błyskawicznie i schną też bardzo szybko, często wykręcam je w ręcznik i wieszam z powrotem w klatce już tylko odrobinę wilgotne. Czasem kiedy mam lenia wymieniam hamaki na zapasowe, a uzbieraną kupkę zasikanych piorę w pralce :P Nie wyobrażam sobie rezygnować z "materiałowych mebli" w klatce, bo szczury je uwielbiają :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

To u mnie dziewczyny wolą koszyczki (nawet sputnika ostatnio olewają). Wykładam je ściereczkami, które muszę prać codziennie, czasem co drugi dzień. Na hamaczkach nie śpią, więc te rzadziej idą do prania :)
Awatar użytkownika
Libellee

Łał, klatka Libellee bardzo mi sie podoba. Urządzona ze smakiem. Taka pogodna kolorystyka a wnętrze bardzo przestrzenne i ergonomiczne
Bardzo dziękuję, starałam się, żeby było ładnie ;) W końcu klatka jest taka duża, że wchodząc do pokoju, to ona pierwsza rzuca się w oczy :D

Też te wszystkie materiałowe elementy po prostu piorę. Do tej czerwonej kosmetyczki i do tunelu wkładam szmatki, które wymieniam nawet codziennie. Tunele mam dwa, więc mogę je wymieniać, a kosmetyczka jest w środku z takiego gumowatego materiału, wystarczy, że ją na mokro przetrę ;)

altaj89, starą, ocynkowaną klatkę można zanieść do malowania proszkowego. Włożą tą klatkę w jakąś substancję żrącą, żeby pozbyć się rdzy, a potem pomalują ją tak, że szczurom naprawdę ciężko będzie pozbyć się tej farby ;) Ja mam zamiar zanieść na takie malowanie moją klatkę, kiedy ocynk zciemnieje tak, że będzie to brzydko wyglądać.
A półki można wymienić na koszyki albo plastikowe deski do krojenia (są tanie i łatwe w utrzymaniu) albo tak jak ja poprzycinać na wymiar klatki panele (opcja dla estetów :D ) też łatwo je utrzymać w czystości, no i ładnie wyglądają ;)
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

Libellee pisze:Ja mam zamiar zanieść na takie malowanie moją klatkę
powodzenia ;)
nie wiem czy dobrze pocięłam ^-^
Awatar użytkownika
Libellee

KITEgirl, chodzi Ci o to, że klatka jest wielka/ciężka, tak?
Klatka jest składana, można ją wpakować do zamochodu i zawieźć do zakładu malarskiego, nie wiem czy o to Ci chodziło... ;)
Awatar użytkownika
altaj89

ja o takiej opcji nie słyszalam ale jak takie coś jest to bardzo fajnie. Mojej klatce by sie przydało bo wygląda opłakanie choc ma dopiero pół roku ;) A co to za zaklad malarski? taki malujący samochody czy jak?
Obrazek
Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Post autor: KITEgirl »

Libellee ja przy zdjęciu góry, odstawieniu na bok i uprzątnięciu kuwety mam zadyszkę jaka mi się po rolkach nigdy nie zdarza ;) to dziadostwo ciężkie! jeszcze jak kuweta z trotami to pół bidy ale jak żwirek na całości to ja dziękuję. jak tak dalej pójdzie to będę odkurzaczem ją sprzątać ::)
Awatar użytkownika
Libellee

KITEgirl, ja swoją już sprzątam odkurzaczem :D Jest cholernie ciężka, fakt. Sama druciana część bez wyposażenia waży 10kg (miałam podane na paczce). Ale takie zawiezienie do zakładu malarskiego to jednorazowy wypad, jakoś dam radę ;)

altaj89, wpisz w google "malowanie proszkowe+nazwa miasta w którym mieszkasz" jak znajdziesz dane jakiegoś zakładu to juz konkretnie od osób pracujących dowiaduj się jak to u nich wygląda i ile zapłacisz za pomalowanie swojej klatki.
Awatar użytkownika
altaj89

Hm, ja zdecydowałam ze zrobie remont klatki :) na malowanie proszkowe zawioze w wakacje, naszczescie jest w moim miejsce jakis zaklad.
Libellee, jesli moge wiedziec - gdzie zakupilas ten wiszacy mebel wygladajacy jak kosmetyczka? czy moze zrobilas sama?
Obrazek
Awatar użytkownika
Libellee

Ten wiszący mebel wyglądaający jak kosmetyczka, to kosmetyczka :D Wygrzebana z dna szafy, bardzo stara ;)
Awatar użytkownika
sasza&masza
Numer GG: 9176574

Post autor: sasza&masza »

Obrazek

Zmniejszylam fureta o połowe;p Ale po remoncie z powrotem zrobie wielką kalcioche dziewczynom, a co ! niech sie nie marnuje;p
Tylko to sprzątanie ::) nieznosze tego :-X
Dog&cat: Vega i Zuza
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
Paola

Post autor: Paola »

Powiedzcie mi co sądzicie o tym. Klatka samoróbka, wymiary po wewnętrznej stronie 35x50x100cm (trąchę za płytka wyszła >:( ).
Przeznaczona dla dwóch dziewczynek.
Zaraz po zmontowaniu, jeszcze świeża i pachnąca.
Obrazek
Dół:kuweta ze sciółką, domek z pojemnika na zabawki z Leroy Merlin, karmidełko, poidełko, gałąź z wiśni .
Obrazek
Półeczki ze starej klatki myszoskoczka podwieszone na sznurku konopnym, jedna półka z płyty(chyba błąd, ale stabilizuje konstrukcję klatki), kryjówka papierowa do szarpania, sznur do wspinaczki, wapienko i drabinki z siatki.
Obrazek
Na tylnej ścianie przypięte koszyczki, górny hamako-leżak, z przodu hamak-łapak z chusty, pod nim mały hamak(tak wyszło na zdjąciu, po naciąggnięciu sznurków już jest z boku pod nim).
Obrazek
Na koniec pucułowata Edytka ;D
Obrazek
Liczę na konstruktywną ocenę ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”