Hugo

najkochańszy chłopczyk, taka ciepła klucha, wszyscy z nim wygrywają zapasy, ale też każdy lubi spać obok niego; najczęściej pierwszy wychodzi z klatki ufnie na rękę; wąsiki ma chyba jaśniejsze niż pyszczek, bo tak ładnie się odcinają

M2

agutek o wywarzonym temperamencie, nie jest ani za bardzo do przodu ani do tyłu; w grupie oczywiście wariat jak reszta, ale trudno mi napisać o jakichś jego indywidualnych cechach
Cyryl

kapturek agutek, dynamizmem ustępujący jedynie bratu (M4), ciekawski, śmiały, lubi się kotłować z rodzeństwem, ale jak śpi to śpi

M4

Pan Agent ! Pan agent lubi podgrzać palce (z zacięciem), lubi wstrzynać burdy, podduszać braci i siostry, lubi się wymykać na samotne zwiedzanie - dziś zlazł po mnie na ziemię

Hajduczek

ta subtelna panienka, lubi spać czasem nawet bardziej niż biegać; w kontaktach z innymi raczej delikatna i podążająca za grupą, ale to na pewno jeszcze nie wszystko z jej charakteru i podobnie jak jej brat M2 jeszcze się do końca nie ujawniła

Zoja

zapowiada się na bardzo fajnego szczura - żywa, ciekawska, odważa, przyjacielska dla człowieka, lubiąca pograndzić z innymi dzieciakami

Harfa

dzięki uprzejmości metiss zostaje u nas

Horpyna

Horpyna to szczur, który ma zawsze na wszystko czas, co bywa irytujące - Horpyś ma czas na wyjście z klatki, wszyscy już szaleją na wybiegu, a ona jeszcze się zastanawia czy wyjść, czy może jeszcze w ściółce sobie pogrzebać, i tak samo z powrotem - zawsze ostatnia daje się ściągać z wybiegu - "wejdę na rękę czy nie wejdę ? - eee, jeszcze nie wejdę

i trochę fotek klatkowych zaspańców:
Harfa

Zoja i Horpyna, w tle Hajduczek

oraz zbliżenie na pełną inteligencji buzię Zoi

słodki Hajduczek

Horpyna

Harfa i Hugo

M4

artystyczny M3

głupio tak, że trójka chłopców nie ma imion, z chęcią bym sama im nadała, ale mam nadzieję, że już szybciej niż dalej zrobią to nowe domki