Opioidowe nałogi

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Opioidowe nałogi

Post autor: Paul_Julian »

Wszystkiego najszczurszego !!!

Obrazek
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Najlepszego, przesyłam mizianko. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Zdrowia! :)
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

Dołączam się do życzeń :)

Sttttoooooooo lat! Stttttttttooooooooo lllaaaattt!!! ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Dziękuję wszystkim serdecznie :-* :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Tahti, co tam u Was nowego? Wojażujesz? :)
Ciekawam nowych wieści i fotek... Pozdrawiamy! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Nie, po prostu sesja w toku ;) Jeszcze dwa egzaminy przede mną i odetchnę.
Z ciekawszych rzeczy, to znalazłam za lodówką skarbnicę - sznurek, skarpeta, kapselki od butelek, kawałki zeschłego chleba. Wszystko sprawka Sekatora ::)
Czejs jest już wielkości Diabła, jedynie bardziej smukły. No i jak jaśnieje.. Mistrzostwo świata po prostu. W dodatku uskutecznia coś, co nazywam letnim, chamskim podrywem. Podbiega, wczepia się z całej siły łapeczkami w wargę i tak liże, że najchętniej to chyba by głowę do ust wsadził i odgryzł język :D
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

No i Fenek - w przeciągu miesiąca istnienie jego jajec było mocno zagrożone - ganiał chlopaków, męczył ich, a w dodatku parokrotnie chapsnął mnie, bez wyraźnego powodu. Tak mu groziłam, groziłam.. I chyba zrozumiał, bo teraz przyłazi regularnie na mizianko, aż ciężko się od niego opędzić, no i pisków z klatki też nie słychać. Tak więc wyrok został odroczony ;)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

tahtimittari pisze:Tak więc wyrok został odroczony
oby już spokój zawsze panował :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

odetchnęłam... za Fenka... :)
Wyczochraj chłopaki i miej za sobą tę sesję! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
ol.

Post autor: ol. »

No popatrz, Stanza takie zabiegi jak Czejs uskutecznia, w życiu bym nie pomyślała, że to ma być podryw :D
Fenku - i na tym już poprzestań, zadymę brzydko robić ;)

Po sesji, albo i w trakcie jej trwania - traktując to jako odskocznię - prosimy opiekunkę o zdjęcia przystojniaków ;)
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

(tahti ma nawet filmik. M.in. z uwiecznioną moją sponewieraną przez Fenka łapą, okazało się, że Fenek bawi się za pomocą zębów... :P)

To Wąglik może spokojnie dołączyć do grupki podrywaczy. Jego szczurzy świat zaczyna i kończy się na ludzkich ustach ::)
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Chyba jeszcze nigdy nasz temat tak długiej przerwy nie miał.
Wspin, dłuższy wyjazd, ostatnio trochę zajęć. I tak jak zaglądałam to tylko do tematu Uni ;)

Teraz właściwie piszę,bo sporo się stało.
Podrzuciłam szczury mamie gdy jechałam w Bieszczady. Wróciłam - spasione do granic możliwości. Gdyby ktoś mi serwował takie dania i w takiej ilości, jak mama szczurom to sama nie mieściłabym się w drzwiach.
Apogeum jednak nadeszło, gdy już wróciłam.
Ja do zwierzątek w sklepie nie podchodzę, mama tez nie. Coś ją podkusiło.
I tak - przywiozła mi maleńkiego szczurka - nie wiem ile może mieć, z 2 tygodnie może. Siedział z takimi sporo większymi, one hasały, on biedny, chudziutki w kąciku zwinięty. No to jak tu zostawić, wszak on zdechnie.
Obejrzałam go i się okazało - biedactwo od mamy zabrane zostało dużo za wcześnie. Znacznie odwodniony, a zobaczyłam, że nie pije z poidełka, z miseczki. Z palca zlizywał jak oszalały.
To samo z jedzeniem. W sklepie miał miseczkę z karmą, jednak co z tego? Chudzinka nie była zainteresowana żadnym jedzeniem, dopóki mu nie podałam na palcu. A z palca zaczął jeść, jak oszalały. Teraz jesteśmy na takim etapie, że już sam je z miseczki. Nie umie jeszcze gryźć. Dałam mu kawałeczek melona, tylko go lizał, dopiero rozgniecionego pochłonął, jak należy.

I oto on:
Obrazek Obrazek

tutaj już w stanie wydaje mi się, że znacznie lepszym:

Obrazek Obrazek

Zdecydowałam się pokazać go wpierw Sekatorowi, gdyż to misiek i uznałam, że jak ktoś może być dla niego opiekunem i tatusiem to właśnie on. I nie myliłam się - wylizany, wyiskany (a maluszek szukał u niego sutków, by móc ssać :-[ ). I co najlepsze - gdy już z całym stadkiem łaziły po wersalce, to Sekator małego chował za poduszkami i gdy tylko on próbował wyjśc to Tatuś wybiegał za nim, chwytał go za skórę i zaciągał z powrotem do kryjówki. :D
Awatar użytkownika
unipaks

Mój Boże, jaki okruszek... W tych zoologach to już całkiem rozumu ani serca nie mają... toż to taka dziecinka jeszcze.... :( Dobrze, że Twoją mamę coś tam pchnęło; mam nadzieję, że szczurzątko szybko nabierze ciałka i będzie zdrowe. Całuski dla niego, a dla Sekatora potrójne, kochany jest! :-* :-*
Tahti, dzięki za pomoc! :)
ol.

Post autor: ol. »

Szczęście dla maluszka, że go mama wypatrzyła, takie maleństwo ... wygląda na 3,5-4 tyg, tylko wychudzony taki :-[
Dobrze, że apetyt mu dopisuje i nadrabia zaległości :) Nie ma wyjścia teraz - pod opieką Sekatora, dokarmiany przez mamę (tu niech się wykazuje ;) ) i wychuchany przez Ciebie - musi wyrosnąć na zdrowego, szczęśliwego szczura !
Wszystkiego dobrego mu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”