Przygody z moimi samiczkami
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Przygody z moimi samiczkami
Kładłam je sama to uciekały na podłogę. Potem kładłam z klatką to wychodziły z klatki, potem na klatkę, potem na ziemie jak zauważyły, że ja jestem i się ruszyłam to zwiały.

to może spróbuj z nimi siedzieć np jak oglądasz tv albo czytasz, kładziesz klatkę otwarta na łóżku, możesz jeszcze dodatkowo dać im jakieś kartony i porobić domki z poduszek żeby mogły się pochować i jak będą chciały to wyjdą, jak będa spacerować to mozesz im podtykać smakołyki np suszone banany, pestki dyni, dropsy itp.

ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Wczoraj je wypościłam w moim pokoju. Wszystko pozasłaniałam kable i te pe. Na początku nie chciały wyjść z klatki, a potem wyszła tylko jedna. Strasznie przerażona była i się chowała i wciskała w ciemne zakamarki. Zachowywała się jak dziki szczur i bardzo szybko uciekała z taka panika, że wpadała aż na ścianę. Nie rozumiem tego.   

A inna sprawa. One zaczęły mi się bzykać wzajemnie. 

Tak buszują po całej klatce i się bzykają, że aż się cała klatka trzęsie i żwirek się wysypuje. Pod koniec czerwca osiągnął 4 miesiące.
   Pod koniec czerwca osiągnął 4 miesiące.  

A inna sprawa. One zaczęły mi się bzykać wzajemnie.

Tak buszują po całej klatce i się bzykają, że aż się cała klatka trzęsie i żwirek się wysypuje.
to całkiem normalne że samiczki w czasie rujki się kryją 
do wychodzenia jak do wszystkiego innego muszą się przyzwyczaić

do wychodzenia jak do wszystkiego innego muszą się przyzwyczaić

Zaobserwowałam u mojej jednej samiczki ( zwie się Złośnica )  to, że jej pysk siwieje. Nie wiem czy to ze stresu, bo Złośnica bardzo się ciągle boi, a jej siostra ( Milutka ) już nie tak bardzo. Jak  podnoszę Złośnicę to straszliwie skrzeczy i sika, a jej Milutka sama mi wskakuje na ręce.
Pokaże zdjecia pyszczka najpierw Milutkiej, a potem Złośnicy.
Milutka. Pyszczek normalny.

I Złośnica której pyszczek siwieje z dnia na dzień.

Pokaże zdjecia pyszczka najpierw Milutkiej, a potem Złośnicy.
Milutka. Pyszczek normalny.

I Złośnica której pyszczek siwieje z dnia na dzień.

bardziej mi to wygląda na łysienie niż siwienie...może tylko zmienia sierść, albo siostra ją skubie

Ale ona w tych miejscach ma futerko, tylko na zdjęciach wygląda jak by miała łysinę. Ok zobaczymy jak będzie się to rozwijało dalej.

no ma, ale jakby tylko podsierstek bez tych dłuższych włosków, przynajmniej tak to wyglada na zdjęciach.

- 
				Cyklotymia
Może sobie zbyt intensywnie buzię myje  (btw, one tak słodko fukają jak do noska dochodzą). Wymiziaj ogonki ode mnie
 (btw, one tak słodko fukają jak do noska dochodzą). Wymiziaj ogonki ode mnie 

Dzisiaj Złośnica jeszcze bardziej biała heh ciekawe co z nią będzie   

Złośnica nie da się wymiziać, a Milutka tez nie w najlepszym humorze. Się wyrywają i nie chcą siedzieć u panci na rękach tylko chcą biegnąc w stronę szczurków Smeg 

Oj była by wojna ;p

Złośnica nie da się wymiziać, a Milutka tez nie w najlepszym humorze. Się wyrywają i nie chcą siedzieć u panci na rękach tylko chcą biegnąc w stronę szczurków Smeg

Oj była by wojna ;p
co za piękne Panny  no,no,no! głaski przesyłamy :*
 no,no,no! głaski przesyłamy :*

no,no,no! głaski przesyłamy :*
 no,no,no! głaski przesyłamy :*http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/

."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Jakie ładne te dziewczynki. Złośnica pewnie sama sobie wyciera pyszczydło, może zbyt intensywnie się myje.

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie... 
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]

Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Właśnie otrzymałam dwie samiczki dumbo od Asi z tego tematu :
http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=31417
Teraz jestem na etapie łączenia i nie jest zbyt łatwo.
Umieściłam dwie dumbo w małej klatce i jedną z moich szczurzyć ( łagodna ) tez w tej klatce.
Złośnica idzie do mojego męża bo jest zbyt agresywna, a mąż tez ma stado szczurów w innym domu.
Jak na razie cały czas się na siebie rzucają i przewracają na plecy, słychać piski i wrzaski, ale nie widzę ran. Nie wiem czy robią sobie krzywdę, ale jak się zaczynają bić to jestem w pobliżu i im przerywam te walkę.
A o to zdjecia 3 szczurów pod czas łączenia.
http://oi53.tinypic.com/5cy9oy.jpg
http://oi54.tinypic.com/124ef5t.jpg
Zdjęcia robione na szybko z komórki, bo nie było czasu iść po cyfrówkę, ale potem jak szczury już się pogodzą i trafią do większej klatki to zrobię lepsze zdjecia. No i nie martwcie się o Złośnice, ona zna tamte szczury i bardzo dobrze się czuje w ich towarzystwie.

http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=31417
Teraz jestem na etapie łączenia i nie jest zbyt łatwo.
Umieściłam dwie dumbo w małej klatce i jedną z moich szczurzyć ( łagodna ) tez w tej klatce.
Złośnica idzie do mojego męża bo jest zbyt agresywna, a mąż tez ma stado szczurów w innym domu.
Jak na razie cały czas się na siebie rzucają i przewracają na plecy, słychać piski i wrzaski, ale nie widzę ran. Nie wiem czy robią sobie krzywdę, ale jak się zaczynają bić to jestem w pobliżu i im przerywam te walkę.
A o to zdjecia 3 szczurów pod czas łączenia.
http://oi53.tinypic.com/5cy9oy.jpg
http://oi54.tinypic.com/124ef5t.jpg
Zdjęcia robione na szybko z komórki, bo nie było czasu iść po cyfrówkę, ale potem jak szczury już się pogodzą i trafią do większej klatki to zrobię lepsze zdjecia. No i nie martwcie się o Złośnice, ona zna tamte szczury i bardzo dobrze się czuje w ich towarzystwie.

Przerywając te ich "bitwy" możesz przeszkadzać im w ustaleniu hierarchii, nie ma się co bać tylko bacznie obserwować. Jeśli się pojawi krew to na pewno zauważysz  

Trzymam kciuki za łączenie Piękne panienki
 Piękne panienki 

Trzymam kciuki za łączenie
 Piękne panienki
 Piękne panienki 
Już jest dobrze. Nie przeszkadzałam im w walkach bo właśnie sobie pomyślałam, że muszą ustalić kto tu rządzi. No i wyszło tak, że moja szczurzyca leżała na pleckach a dwie dumbo na niej siedziały i przytrzymywały łapkami. No i potem przestały już walczyć. Czasami jakieś piski jeszcze usłyszę, ale nie dzieje się nic złego. Już wszystkie przeniosłam no dużej klatki i potem zrobię filmik i pokaże jak to wygląda.