Dzięki Hajduczkowi będzie stado z dłuugimi ogonami
Moderator: Junior Moderator
Z noska. Kurczę, teraz mnie zmartwiłaś.. Pozostaje mieć nadzieję, że antybiotyk da efekt. Nie wiem jaki, dostałam w strzykawce i z tego wszystkiego nawet nie zapytałamxxx pisze:Zastanawiam się często nad sensem robienia posiewu u szczuraz nosa jej robicie? jeszcze nigdy na posiewie z nosa/gardła u szczura, nie wyszły mi te same bakerie co w posiewie pośmiertnym z płuc :/ po czasie dałam sobie spokój z posiewami u tak małych zwierząt... często też reakcje na antybiotyki poza org. były inne niż w samym org.;/ i tabela nijak miała się do sukcesywności leczenia. U dwóch labków z gardła wyszedł gronkowiec złocisty i w domu miałam mały lab. z dezynfekcją ... u jednego z nich, po śmierci zrobiłam posiew, wyszło pare bakterii...ale nie gronkowiec, na którego to mój wet. zrobił autoszczepionkę...oczywiście nie pomogło ;/
Ona się czasem tak leży na którymś boku lub przekłada z boku na bok i czasem są to jedyne ruchy jakie wykonuje przez część wybieguxxx pisze:Doti na tym ost. zdjęciu nie chce wiać ?