dziwna agresorka.. pomocy!

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

monyshia

Re: dziwna agresorka.. pomocy!

Post autor: monyshia »

Flaumel pisze:Tak jak mówiłam :) Wsadź ją sobie pod bluzkę i chodź z nią, albo dwie wsadź, żeby im było raźniej. Niech zacznie kojarzyć Twoj zapach z ciepłem i bezpieczeństwem :)

spróbuje tak za godzine, czy dwie. Na razie jedna i druga spi a nie chce ich budzić.. zreszta chyba nie wypadało by tak ;) ;) Ale juz mysle ze bd dobrze bo moja kolezanka nie dawno u mnie była i co sie stalo? Emi dała sie głaskać.. sciągnela cała gore klatki i zostawiła sam dół na którym siedziały. Ale nie atakowała ani nic, koleżanka głaskała ją za uszkami i wygladało jakby sie jej to podobało zamkneła oczka i wgl :) Jestem dobrej myśli.. ; )
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Właśnie to, że śpią można wykorzystać. Zaspany szczur ma nieco opóźnione reakcję. Do tego będzie bardziej prawdopodobne, że w takiej sytuacji zasną Ci pod bluzą, a nie będą chciały uciekać. Nawet jeśli - to możesz je pod bluzą trochę na silę przetrzymać ;)
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
monyshia

mini pisze:Właśnie to, że śpią można wykorzystać. Zaspany szczur ma nieco opóźnione reakcję. Do tego będzie bardziej prawdopodobne, że w takiej sytuacji zasną Ci pod bluzą, a nie będą chciały uciekać. Nawet jeśli - to możesz je pod bluzą trochę na silę przetrzymać ;)

Ester się nie boje bo jeszcze mnie nie ugryzła, ale do Emi mam duzy dystans...
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Im bardziej będziesz się bała - tym większa szansa, że ugryzie :) Więc uszy do góry, będzie dobrze. Przyzwyczai się, skojarzy, że nie niesiesz zagrożenia. Zaspana szczurka jest fajniejsza w obsłudze, ponieważ pewnie pójdzie spać pod bluzą :) A nie szukać drogi ucieczki.
Obrazek
monyshia

Flaumel pisze:Im bardziej będziesz się bała - tym większa szansa, że ugryzie :) Więc uszy do góry, będzie dobrze. Przyzwyczai się, skojarzy, że nie niesiesz zagrożenia. Zaspana szczurka jest fajniejsza w obsłudze, ponieważ pewnie pójdzie spać pod bluzą :) A nie szukać drogi ucieczki.

tylko Wiesz własnie one nie chcą wchodzić pod bluze.. próbowałam juz dzisiaj i nic.. Czy sama mam je wsadzac ?;>
Awatar użytkownika
mini

Oczywiście, że sama.
Przecież ciągle piszemy "włóż, wsadź"...
->Mini pociechy<-
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Wsadź i najlepiej jeszcze się przewiąż np paskiem od szlafroka, żeby Ci dołem nie wyłaziły i żebyś się nie denerwowała.

Ps. Ostrzegam! Łaskoczą! :D
Obrazek
monyshia

mini pisze:Oczywiście, że sama.
Przecież ciągle piszemy "włóż, wsadź"...

Mhm.. no dobrze ;) teraz tak ciągle będe robić. ::)
monyshia

ja już nie mam sił. nie wiem dlaczego ona jest taka agresywna w klatce a po za nią nie.. ; ( dzisiaj znowu mnie ugryzła do krwi.. nie moge im nawet pic i jesc dać bo sie rzuca jak szalona i chla... ; ((( ehh pomocyyyyyy !!!!!! ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Awatar użytkownika
mini

To raczej normalne zachowanie. Wiele osób ma szczura w stadzie, który broni klatki. W takim wypadku lepiej unikać takich sytuacji i robić wszystko przy klatce, kiedy jest pusta.
->Mini pociechy<-
monyshia

mini pisze:To raczej normalne zachowanie. Wiele osób ma szczura w stadzie, który broni klatki. W takim wypadku lepiej unikać takich sytuacji i robić wszystko przy klatce, kiedy jest pusta.

a jest taka opcja ze moze kiedyś tam przestanie tak robic ? bo to jest troche uciązajace...
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Raczej nie... Jak zmieniasz klatke to sciagnij gore, postaw ja na podlodze i tam daj ogona. I masz problem z glowy, komplikowanie sobie i szczurowi zycia jest tu zbedne ;)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
monyshia

Chyba mam problem.. moja szczurka strasznie przytyła wielki ma brzuch i podejrzewam że jest w ciązy ; ( dlatego bo jak ją przyniosłam strasznie byla drobna i chuda jak mlody szczur a teraz strasznie sie jej brzuch powiększyyył ; (

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

A czym ja karmilas? Tluczacymi produktami? Moze przytyla... Jaki ma brzuszek, miekki w dotyku czy raczej twardy? Moze byc takze chora, albo w ciazy. Warto isc do weta :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
monyshia

Kluska123 pisze:A czym ja karmilas? Tluczacymi produktami? Moze przytyla... Jaki ma brzuszek, miekki w dotyku czy raczej twardy? Moze byc takze chora, albo w ciazy. Warto isc do weta :)
chyba raczej twardy.. cos tam glaskałam ale nie da sie poglaskać tak bo na rekach ucieka... wlasnie pojde z nia do weta :(
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”