Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: Paul_Julian »

hehe, to zalozy czego chcesz użyć :D
Jak chcesz użyć delikatnego mydła , to potrzebujesz szczoteczki i ta szczoteczką szorujesz wzdluż łusek. No i na bieząco łapiesz szczura , który z tym namydlonym ogonem jest wszędzie.
Jak myłem tym żelem carexu, to on sie nie pieni. Dajesz takie 2 dawki ( to ma taki wyciskacz) i w dloni delikatnie "rolkujesz" ogon ( wiesz jak makaron z plasteliny). Z ludzkich rąk tego nie spłukujesz i zaraz wysycha.
A z ogona to po tym rolkowaniu brałem suchą albo wilgotną chusteczkę i pocierałem nią po ogonie (wzdłuż łusek). I brud sobie odpadał :D jak użyjesz tych chusteczek dla niemowlaków , to one w połaczeniu z moczem ( a glwonie mocz i brud jest na ogonie) , zamieniają brud w takie śliskie ...coś ..... i bardziej rozmazują niż czyszczą.
No a na końcu można splukac ogon mokrą chusteczką. Mimo, że to ma alkohol to nie wysusza , tylko na pewno sie nie nadaje do stosowania za często, bo to w końcu chemia.

I sama końcówka ogona może się szybko zaczerwienić po jakis dzialaniach z ogonem , to się nie martw , bo to przejdzie po chwili :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

Post autor: ol. »

hmm, to brzmi dosyć prosto, musze się chyba rozejrzeć za takim żelem...
ogon Urczyka zwłaszcza prezentuje się niczym siedlisko zarazy wszelakiej, ale ponieważ dziewczę stresuje się łatwo i na czerwono, każde wielkie pucu-pucu przy niej odpada - to natomiast ...
:)

dzięki
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Kropusiowy ogon już obrasta brudem, więc wszystko wraca do normy O0
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

stanowczo domagam się apdejtu !
::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

*rozgląda się *
Wiem, ale mi sie nie chce nic pisać. U nas nic nowego, nooo .... W środę przyjeżdżają na kilka dni szczurki od Szarucha. Od Szarej dostałem Pati i tak jakoś kontakt nam się trzyma powolutku.

Nic ciekawego się nie dzieje, to nie bombardziaki :D Moje to leniwce , i w zasadzie zmian nie ma. No poza tym, ze któreś znalazło nowe miejsce na sikanie - pod poidelkiem.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ol.

to ta pogoda siada na psychikę i motorykę ::)
za to kiedy przyjedzie ekipa gości na pewno wywoła poruszenie i zapał szczuractwa trzeba będzie wręcz tonować ;)

liczymy na relację
ol.

a ja tymczasem wstawię niedługo przepis jak rozruszać Sorana ;)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Ol. , ekipa bedzie w osobnej klatce , nie zamierzam ich łączyc , bo będa tylko kilka dni, a po co dodatkowy stres.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ale zapachy bedą ! a to sprawi że Twoja ekipa wrzuci 3 bieg :D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Już to widzę :D szczególnie leniuszek Kropek :D

A wiecie, ze Kropek i Kredka pod koniec wrzesnia kończą 2 lata ? Wcale po nich nie widać , Kredka szczuplutka, tylko odrobinka brzuszka, Kropek już rudzieje ( ale cicho ;p) . Właśnie radośnie nasikał pod siebie zamiast przejśc kilka kroków do kibelka ::)
Soran jest już u mnie rok :)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Właśnie radośnie nasikał pod siebie zamiast przejśc kilka kroków do kibelka
Ot, zbędna fatyga :D
Zresztą nie od dziś wiadomo, że przecież sikanie pod siebie bądź na siebie ( w szczurzym wydaniu oczywiście ;) jest najfajniejsze!

Miziaństwa dla Loży Seniorów ;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Od dziś do niedzieli sa u mnie 2 ogonki :) Dwa biało -agutkowe kapturki :) Jutro wrzucę fotkę , bo toto lata wszędzie.
I faktycznie moja gromadka się zaciekawiła co to za goście.

A jeden z gości przed chwila zaczął konsumpcję ćmy. Zobaczyłem ćmę na ścianie i zanim obeszłem biurko ( klatka jest na biurku) to patrzę - ćmy nie ma , a jeden z gości coś wcina ... Coś dziwnego, bo sie ciągnelo jak toffi.. Spojrzałem bliżej, bo myslałem , że sie zakrztusiła i zjada to co wypluła, ale trzymała to dzielnie łapkami.
No i rozpoznalem ćmę. Zabrałem ku wielkiej pretensji i jeszcze żywe wywaliłem za okno. Ćmę znaczy.

Goście - brzdące są śmieszne, mają bardzo delikatne futerko i wesołe oczka i chyba mają nie więcej niż rok.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

No nie, takiego chipsa wyrzucić za okno! ;D
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Gzies ktos pisał, ze ćmy mogą zaszkodzić .
Poza tym jedzonko w misce jest :D
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Paul_Julian pisze:Gzies ktos pisał, ze ćmy mogą zaszkodzić .
:D ;D :D
No to Twoje ogonki ożywiły się trochę ( a jednak! :D ) Wyczochraj ode mnie ogoniastych domowników oraz gości, niech im czas dobrze i miło upływa :-*
Jak ten czas gna naprzód... ::) :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”