Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Duecik Bez Siostrzyczek: 2- gie urodziny Fini
Sto lat! Przesyłam mizianko. 

9 duszyczek za TM [*]
Stówki!

Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Zdjęcia rzeczywiście śliczne, http://img855.imageshack.us/img855/7695/mg4684.jpg po prostu uroczo
i te łapki http://img691.imageshack.us/img691/6633/mg4686.jpg
Wszystkiego dobrego, przede wszystkim dużo zdrówka dla Finlandii
Trzymam kciuki.

i te łapki http://img691.imageshack.us/img691/6633/mg4686.jpg

Wszystkiego dobrego, przede wszystkim dużo zdrówka dla Finlandii

Trzymam kciuki.
Sto lat sto lat! W zdrowiu i spokoju 
Zdjęcia śliczne, ja byłabym tak samo oburzona, gdyby ktoś mi takie słodkości usiłował zabierać
Wymiziać!

Zdjęcia śliczne, ja byłabym tak samo oburzona, gdyby ktoś mi takie słodkości usiłował zabierać

Wymiziać!
Najlepsze życzenia dla Czcigodnej Jubilatki
Trzymamy kciuki za całość szwów.

SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Sto lat dla kochanej Fini, która zapewnia nam tyle uśmiechu! Trzymamy kciuki za rekonwalescencję i dalsze zdrówko oraz by sił opiekunom nie zabrakło.
Czekamy na wieści!
Czekamy na wieści!
Zdrowia w pierwszej kolejności ! I żeby Fini zachciała dzielić się z nami swoją radością i czerpaniem z życia długo długo jeszcze !
Mam nadzieję, że gojenie się przebiega bez zakłuceń i wkrótce ujrzymy znów Czekoladkę doceniającą jak tylko ona potrafi - dary lata
Mam nadzieję, że gojenie się przebiega bez zakłuceń i wkrótce ujrzymy znów Czekoladkę doceniającą jak tylko ona potrafi - dary lata

* zakłóceń (
)

Fini dziękuje wszystkim za życzenia
Przed chwilką głaskałam ją palcem pod bródką, ona zaś wyciągała w górę półotwarty z błogości pyszczek, a łapkę oparła mi na palcu i była jak rozanielony pieszczotami kotek
Za nami dwie doby czuwania, jak dotąd szwy Fini w całości, choć cieszą się niebywałym zainteresowaniem czekoladki. Czasem wyraźnie widać, że rana sprawia jej ból, niełatwo jej zasnąć; staram się bidulkę ugłaskać i niekiedy na dłuższą chwilę się uspokaja

Roznosi ją gniew za uwięzienie w chorobówce, ostatnio poszarpała w strzępy podkład niemowlęcy, który wyściela dno klateczki, ryła w nim później wściekle i obsypana na mordce białym pyłem z rozerwanej zawartości, wyglądała jak reksik. Dodać trzeba, smutny reksik.

Jest szczęśliwa, mogąc pobyć chwilę na łóżku, z kolan schodzi natychmiast, więc pozwalam jej rozprostować członki choćby na stole.

Kiedy jest przygnębiona, to w tym przygnębieniu śpi z podwiniętą pod siebie główką; nigdy nasze szczurki tak nie śpią, gdy są zdrowe i szczęśliwe, tak też drzemała po operacji Dżumka.
Te przedwczorajsze urodziny grubaski były podszyte niepewnością, słodko - gorzkie z powodu jednoczesnej operacji i nasuwających się z konieczności wspomnień o siostrzyczkach. Gdyby żyły, miałyby 2 lata i 7 miesięcy...
Od czasu do czasu daję do Finlandii na chwilkę niebieściaka, żeby się obwąchały i wyiskały, co tak bardzo jest potrzebne grubasce. Ale choć nadstawia się przymilnie i prosząco jak tylko można, niebieściak nie przykłada się zupełnie, zestresowany szpitalnymi zapachami i ciasnym odosobnieniem; iskanie z jej strony jest pobieżne, nieuważne i trąci bylejakością...Na dodatek bezczelnie zjadła zachomikowany w rogu kawałeczek serka.
Jej też pewnie smutno, mniej mam dlań czasu, mniej pieszczot, więc sama po nie przychodzi i jest wtedy taka szczęśliwa, że aż się wije na rękach u mnie, aż mam wyrzuty sumienia. Kiedy nikt się nią nie zajmuje, niebieściak unicestwia listwy i kartony, a przywoływany do porządku, serwuje tę swoją niewinnną minkę: Kto, ja? Ależ skąd!?

Za nami dwie doby czuwania, jak dotąd szwy Fini w całości, choć cieszą się niebywałym zainteresowaniem czekoladki. Czasem wyraźnie widać, że rana sprawia jej ból, niełatwo jej zasnąć; staram się bidulkę ugłaskać i niekiedy na dłuższą chwilę się uspokaja

Roznosi ją gniew za uwięzienie w chorobówce, ostatnio poszarpała w strzępy podkład niemowlęcy, który wyściela dno klateczki, ryła w nim później wściekle i obsypana na mordce białym pyłem z rozerwanej zawartości, wyglądała jak reksik. Dodać trzeba, smutny reksik.

Jest szczęśliwa, mogąc pobyć chwilę na łóżku, z kolan schodzi natychmiast, więc pozwalam jej rozprostować członki choćby na stole.

Kiedy jest przygnębiona, to w tym przygnębieniu śpi z podwiniętą pod siebie główką; nigdy nasze szczurki tak nie śpią, gdy są zdrowe i szczęśliwe, tak też drzemała po operacji Dżumka.

Te przedwczorajsze urodziny grubaski były podszyte niepewnością, słodko - gorzkie z powodu jednoczesnej operacji i nasuwających się z konieczności wspomnień o siostrzyczkach. Gdyby żyły, miałyby 2 lata i 7 miesięcy...
Od czasu do czasu daję do Finlandii na chwilkę niebieściaka, żeby się obwąchały i wyiskały, co tak bardzo jest potrzebne grubasce. Ale choć nadstawia się przymilnie i prosząco jak tylko można, niebieściak nie przykłada się zupełnie, zestresowany szpitalnymi zapachami i ciasnym odosobnieniem; iskanie z jej strony jest pobieżne, nieuważne i trąci bylejakością...Na dodatek bezczelnie zjadła zachomikowany w rogu kawałeczek serka.

Jej też pewnie smutno, mniej mam dlań czasu, mniej pieszczot, więc sama po nie przychodzi i jest wtedy taka szczęśliwa, że aż się wije na rękach u mnie, aż mam wyrzuty sumienia. Kiedy nikt się nią nie zajmuje, niebieściak unicestwia listwy i kartony, a przywoływany do porządku, serwuje tę swoją niewinnną minkę: Kto, ja? Ależ skąd!?

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
http://imageshack.us/photo /my-images/217/img4039a.jpg/ booooskie
taka delikatna ksieżniczka

Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik

Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Heh, u nas to samo, spragniony pieszczot Białosz podjeżdża mordką pod kolorowe, a one nagle mają coś ważnego do zrobienia w innym kącieunipaks pisze: Od czasu do czasu daję do Finlandii na chwilkę niebieściaka, żeby się obwąchały i wyiskały, co tak bardzo jest potrzebne grubasce. Ale choć nadstawia się przymilnie i prosząco jak tylko można, niebieściak nie przykłada się zupełnie, zestresowany szpitalnymi zapachami i ciasnym odosobnieniem; iskanie z jej strony jest pobieżne, nieuważne i trąci bylejakością...Na dodatek bezczelnie zjadła zachomikowany w rogu kawałeczek serka.![]()
![]()

Z całych sił trzymamy kciuki za zdrówko Fini, dobre wyniki i brak nawrotów!
A niebieściaczka proszę dodatkowo wymiziać i wycałować coby się taki samotny nie czuł!
Wycałowane obie!
Fini jednak udało się spruć nieco fastrygi, po trzech dobach czuwania wykorzystała moment, kiedy na nią nie patrzyłam; ranka nieco się rozeszła, ale nie to mnie martwi, lecz dziwny wygląd tkanki, jakby lekko ropiejący...
Może to i dobrze, że ciachnęła trochę te szwy i widać..?
Przemywam jej co jakiś czas Rivanolem, przykładam Oktenisept i mam nadzieję, że nie przypałęta się nic niedobrego. Zobaczymy, co usłyszę u weta.
Na pocieszenie dałam wczoraj na troszkę obie dziewczyny do klatki; wyiskały się, przytuliły i tak spały, a ja bałam się głośniej oddychać, żeby nie zakłócić idyllicznego obrazka
Teraz są znów osobno, czekoladowa rekonwalescentka przysypia
Parę fotek:
żarłoczek konsumuje jedzonko z porcją leków
Czyżby przepustka..?

Nie ma to jak się przytulić do drugiego szczurzego ciałka po uprzednim koleżeńskim wyiskaniu!

I już po spaniu, znowuż niedobre ząbki szukają szwów...

Fini jednak udało się spruć nieco fastrygi, po trzech dobach czuwania wykorzystała moment, kiedy na nią nie patrzyłam; ranka nieco się rozeszła, ale nie to mnie martwi, lecz dziwny wygląd tkanki, jakby lekko ropiejący...

Może to i dobrze, że ciachnęła trochę te szwy i widać..?

Przemywam jej co jakiś czas Rivanolem, przykładam Oktenisept i mam nadzieję, że nie przypałęta się nic niedobrego. Zobaczymy, co usłyszę u weta.
Na pocieszenie dałam wczoraj na troszkę obie dziewczyny do klatki; wyiskały się, przytuliły i tak spały, a ja bałam się głośniej oddychać, żeby nie zakłócić idyllicznego obrazka

Teraz są znów osobno, czekoladowa rekonwalescentka przysypia
Parę fotek:

Czyżby przepustka..?

Nie ma to jak się przytulić do drugiego szczurzego ciałka po uprzednim koleżeńskim wyiskaniu!

I już po spaniu, znowuż niedobre ząbki szukają szwów...

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Co za rozkoszny klimat: http://imageshack.us/photo/my-images/194/img4725e.jpg/! Kto by nie chciał tak dochodzic do siebie po zabiegu!
Trzymamy kciuki za to by rana okazałą się dobrze gojąca! Czasem wygląda znacznie gorzej niż faktycznie jest i niech tak będzie i tym razem! A octenisept w moim doświadczeniu bywa substancją cudotwórczą, więc jakby co pewnie da radę problemom!
Miziaki dla obu ślicznotek!
Trzymamy kciuki za to by rana okazałą się dobrze gojąca! Czasem wygląda znacznie gorzej niż faktycznie jest i niech tak będzie i tym razem! A octenisept w moim doświadczeniu bywa substancją cudotwórczą, więc jakby co pewnie da radę problemom!
Miziaki dla obu ślicznotek!
- tahtimittari
- Kontakt:
No nie, spodziewałam się wakacyjnych zdjęć, zabawnych historyjek,a tu guz
(co do ranki to po wycięciu nowotworu niestety często ropieją rany i mogą być problemy z gojeniem).
Dla Fini spóźnione sto lat. I niech to się okaże łagodne..

(co do ranki to po wycięciu nowotworu niestety często ropieją rany i mogą być problemy z gojeniem).
Dla Fini spóźnione sto lat. I niech to się okaże łagodne..

Ja też lubię, kiedy historyjki są wesołe.
Z niedawnego raczenia się zupką: doradzam oglądać w powiększeniu z uwagi na miny
Staramy się nie chlapać
... nie mlaskać...
... nie wchodzić w jedzenie z nogami...
... i nie wynosić go poza miskę...
Jemy, bardzo dbając o oczy...
- Za ciasny ten spodek!!!
Ja do Finlandii: - Fini, już dosyć..!
Martini hiena: - Hehe słyszało się? Się kończy i spada!
- Proooszę, jeszcze tylko troszeczkę...
Martini: - Spadaj mówię! Bo już mnie ręka świerzbi..!
- Naprawdę już kończę ..! ( niebieściak: - Lepiej się pośpiesz! )
- No przecież już nie jem...
- - Jeszcze tylko pożegnalny liz..!
... i modlitwa dziękczynna
... - No i posprzątać po sobie wypada...
- Nareszcie sama!
- Hihi myj się tam myj, a ja się jeszcze podelektuję...
... a ty sobie możesz popatrzeć, ot co!
- Co jest?! Miałam przecież przed chwilą taki smakowity kawałek..!
- Nie ma to na odchodnym jak złodziejski kąsek na osłodę..!
I na koniec - sjesta sytych panien:

Staramy się nie chlapać

... nie wchodzić w jedzenie z nogami...

Jemy, bardzo dbając o oczy...

Ja do Finlandii: - Fini, już dosyć..!
Martini hiena: - Hehe słyszało się? Się kończy i spada!

Martini: - Spadaj mówię! Bo już mnie ręka świerzbi..!

- No przecież już nie jem...

... i modlitwa dziękczynna

- Nareszcie sama!

- Hihi myj się tam myj, a ja się jeszcze podelektuję...

- Co jest?! Miałam przecież przed chwilą taki smakowity kawałek..!

I na koniec - sjesta sytych panien: