Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Afera

Re: Duecik Bez Siostrzyczek: 2- gie urodziny Fini

Post autor: Afera »

Sto lat! Przesyłam mizianko. :-*
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Stówki! :D :-*
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Zdjęcia rzeczywiście śliczne, http://img855.imageshack.us/img855/7695/mg4684.jpg po prostu uroczo :)
i te łapki http://img691.imageshack.us/img691/6633/mg4686.jpg ::)

Wszystkiego dobrego, przede wszystkim dużo zdrówka dla Finlandii :-* :-*

Trzymam kciuki.
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Sto lat sto lat! W zdrowiu i spokoju :)
Zdjęcia śliczne, ja byłabym tak samo oburzona, gdyby ktoś mi takie słodkości usiłował zabierać :)

Wymiziać!
Obrazek
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

Najlepsze życzenia dla Czcigodnej Jubilatki :-* Trzymamy kciuki za całość szwów.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Sto lat dla kochanej Fini, która zapewnia nam tyle uśmiechu! Trzymamy kciuki za rekonwalescencję i dalsze zdrówko oraz by sił opiekunom nie zabrakło.
Czekamy na wieści!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
ol.

Post autor: ol. »

Zdrowia w pierwszej kolejności ! I żeby Fini zachciała dzielić się z nami swoją radością i czerpaniem z życia długo długo jeszcze !

Mam nadzieję, że gojenie się przebiega bez zakłuceń i wkrótce ujrzymy znów Czekoladkę doceniającą jak tylko ona potrafi - dary lata :)
ol.

Post autor: ol. »

* zakłóceń ( ::) )
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Fini dziękuje wszystkim za życzenia :-* Przed chwilką głaskałam ją palcem pod bródką, ona zaś wyciągała w górę półotwarty z błogości pyszczek, a łapkę oparła mi na palcu i była jak rozanielony pieszczotami kotek :)
Za nami dwie doby czuwania, jak dotąd szwy Fini w całości, choć cieszą się niebywałym zainteresowaniem czekoladki. Czasem wyraźnie widać, że rana sprawia jej ból, niełatwo jej zasnąć; staram się bidulkę ugłaskać i niekiedy na dłuższą chwilę się uspokaja

Obrazek Obrazek Obrazek

Roznosi ją gniew za uwięzienie w chorobówce, ostatnio poszarpała w strzępy podkład niemowlęcy, który wyściela dno klateczki, ryła w nim później wściekle i obsypana na mordce białym pyłem z rozerwanej zawartości, wyglądała jak reksik. Dodać trzeba, smutny reksik. :-\

Obrazek

Jest szczęśliwa, mogąc pobyć chwilę na łóżku, z kolan schodzi natychmiast, więc pozwalam jej rozprostować członki choćby na stole. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kiedy jest przygnębiona, to w tym przygnębieniu śpi z podwiniętą pod siebie główką; nigdy nasze szczurki tak nie śpią, gdy są zdrowe i szczęśliwe, tak też drzemała po operacji Dżumka. :-\
Te przedwczorajsze urodziny grubaski były podszyte niepewnością, słodko - gorzkie z powodu jednoczesnej operacji i nasuwających się z konieczności wspomnień o siostrzyczkach. Gdyby żyły, miałyby 2 lata i 7 miesięcy...

Od czasu do czasu daję do Finlandii na chwilkę niebieściaka, żeby się obwąchały i wyiskały, co tak bardzo jest potrzebne grubasce. Ale choć nadstawia się przymilnie i prosząco jak tylko można, niebieściak nie przykłada się zupełnie, zestresowany szpitalnymi zapachami i ciasnym odosobnieniem; iskanie z jej strony jest pobieżne, nieuważne i trąci bylejakością...Na dodatek bezczelnie zjadła zachomikowany w rogu kawałeczek serka. :P ::)
Jej też pewnie smutno, mniej mam dlań czasu, mniej pieszczot, więc sama po nie przychodzi i jest wtedy taka szczęśliwa, że aż się wije na rękach u mnie, aż mam wyrzuty sumienia. Kiedy nikt się nią nie zajmuje, niebieściak unicestwia listwy i kartony, a przywoływany do porządku, serwuje tę swoją niewinnną minkę: Kto, ja? Ależ skąd!? :D :P

Obrazek Obrazek
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

http://imageshack.us/photo /my-images/217/img4039a.jpg/ booooskie :D taka delikatna ksieżniczka
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
manianera

unipaks pisze: Od czasu do czasu daję do Finlandii na chwilkę niebieściaka, żeby się obwąchały i wyiskały, co tak bardzo jest potrzebne grubasce. Ale choć nadstawia się przymilnie i prosząco jak tylko można, niebieściak nie przykłada się zupełnie, zestresowany szpitalnymi zapachami i ciasnym odosobnieniem; iskanie z jej strony jest pobieżne, nieuważne i trąci bylejakością...Na dodatek bezczelnie zjadła zachomikowany w rogu kawałeczek serka. :P ::)
Heh, u nas to samo, spragniony pieszczot Białosz podjeżdża mordką pod kolorowe, a one nagle mają coś ważnego do zrobienia w innym kącie ::) . A że podjadła - cóż, jak gościna, to gościna, dziw, że kawki nie było ;) !

Z całych sił trzymamy kciuki za zdrówko Fini, dobre wyniki i brak nawrotów!
A niebieściaczka proszę dodatkowo wymiziać i wycałować coby się taki samotny nie czuł!
Słodziaki
Awatar użytkownika
unipaks

Wycałowane obie! :D

Fini jednak udało się spruć nieco fastrygi, po trzech dobach czuwania wykorzystała moment, kiedy na nią nie patrzyłam; ranka nieco się rozeszła, ale nie to mnie martwi, lecz dziwny wygląd tkanki, jakby lekko ropiejący... :-\
Może to i dobrze, że ciachnęła trochę te szwy i widać..? ::)
Przemywam jej co jakiś czas Rivanolem, przykładam Oktenisept i mam nadzieję, że nie przypałęta się nic niedobrego. Zobaczymy, co usłyszę u weta.
Na pocieszenie dałam wczoraj na troszkę obie dziewczyny do klatki; wyiskały się, przytuliły i tak spały, a ja bałam się głośniej oddychać, żeby nie zakłócić idyllicznego obrazka :P :D
Teraz są znów osobno, czekoladowa rekonwalescentka przysypia

Parę fotek:

Obrazek żarłoczek konsumuje jedzonko z porcją leków :)

Czyżby przepustka..? :D Obrazek Obrazek

Nie ma to jak się przytulić do drugiego szczurzego ciałka po uprzednim koleżeńskim wyiskaniu! :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I już po spaniu, znowuż niedobre ząbki szukają szwów... :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
manianera

Co za rozkoszny klimat: http://imageshack.us/photo/my-images/194/img4725e.jpg/! Kto by nie chciał tak dochodzic do siebie po zabiegu!
Trzymamy kciuki za to by rana okazałą się dobrze gojąca! Czasem wygląda znacznie gorzej niż faktycznie jest i niech tak będzie i tym razem! A octenisept w moim doświadczeniu bywa substancją cudotwórczą, więc jakby co pewnie da radę problemom!

Miziaki dla obu ślicznotek!
Słodziaki
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

No nie, spodziewałam się wakacyjnych zdjęć, zabawnych historyjek,a tu guz :-X
(co do ranki to po wycięciu nowotworu niestety często ropieją rany i mogą być problemy z gojeniem).

Dla Fini spóźnione sto lat. I niech to się okaże łagodne.. ::)
Awatar użytkownika
unipaks

Ja też lubię, kiedy historyjki są wesołe. :) Z niedawnego raczenia się zupką: doradzam oglądać w powiększeniu z uwagi na miny ;D

Staramy się nie chlapać Obrazek

Obrazek ... nie mlaskać... ::)

... nie wchodzić w jedzenie z nogami... Obrazek

Obrazek ... i nie wynosić go poza miskę... :P

Jemy, bardzo dbając o oczy... Obrazek

Obrazek - Za ciasny ten spodek!!!

Ja do Finlandii: - Fini, już dosyć..!

Martini hiena: - Hehe słyszało się? Się kończy i spada! Obrazek

Obrazek - Proooszę, jeszcze tylko troszeczkę...

Martini: - Spadaj mówię! Bo już mnie ręka świerzbi..! Obrazek

Obrazek - Naprawdę już kończę ..! ( niebieściak: - Lepiej się pośpiesz! )

- No przecież już nie jem... Obrazek

Obrazek - - Jeszcze tylko pożegnalny liz..!

... i modlitwa dziękczynna Obrazek

Obrazek Obrazek ... - No i posprzątać po sobie wypada...

- Nareszcie sama! Obrazek

- Hihi myj się tam myj, a ja się jeszcze podelektuję... Obrazek

Obrazek ... a ty sobie możesz popatrzeć, ot co!

- Co jest?! Miałam przecież przed chwilą taki smakowity kawałek..! ??? Obrazek

Obrazek - Nie ma to na odchodnym jak złodziejski kąsek na osłodę..! ;D

I na koniec - sjesta sytych panien:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”