tuczącymi produktami wlasnie nie bardzo..monyshia pisze:chyba raczej twardy.. cos tam glaskałam ale nie da sie poglaskać tak bo na rekach ucieka... wlasnie pojde z nia do wetaKluska123 pisze:A czym ja karmilas? Tluczacymi produktami? Moze przytyla... Jaki ma brzuszek, miekki w dotyku czy raczej twardy? Moze byc takze chora, albo w ciazy. Warto isc do weta
dziwna agresorka.. pomocy!
Moderator: Junior Moderator
Re: dziwna agresorka.. pomocy!
Dobrze, ze idziesz z nia do weta. Lepiej nie czekac. Daj znac co i jak 

Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Dziewczyny to jest jej jako takie zdj... strasznie się martwie.. bo boje sie ze wet poda mi zła diagnozee ;/
http://i51.tinypic.com/oa4pwz.jpg
Ona ma naprawde taki zaaokrąglony brzuszek i wgl. Teraz zaczełam ja obserwować to zaczeła sie mniej ruszać.. Leży tylko ciągle
A wolałabym się przygotować do tego
Ester - jej siostra chociaz ma tyle samo co ona jest o wiele mniejsza od niej, wczoraj nawet to sprawdzałam jak brałam na reece

http://i51.tinypic.com/oa4pwz.jpg
Ona ma naprawde taki zaaokrąglony brzuszek i wgl. Teraz zaczełam ja obserwować to zaczeła sie mniej ruszać.. Leży tylko ciągle

Ester - jej siostra chociaz ma tyle samo co ona jest o wiele mniejsza od niej, wczoraj nawet to sprawdzałam jak brałam na reece

Bylas u weta, czy jeszcze nie? Na podstawie zdjecia trudno jest cokolwiek powiedziec. Dla mnie wyglada normalnie 

Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Kluska123 pisze:Bylas u weta, czy jeszcze nie? Na podstawie zdjecia trudno jest cokolwiek powiedziec. Dla mnie wyglada normalnie
bo na zdjęciu tak dobrze nie widać.. byłam przed chwila u weta się spytać tak mniej więcej, powiedział mi że w zalezy w jakim stadium jest ciązy bo jezeli niedlugo ma już rodzic to taka wizyta moze zaskodzić...

A ile mniej więcej nie wiesz ile by taka wizyta z ogonkiem by kosztowała?
Szczerze mowiac nie wiem, wszystko zalezy od weta. Wydaje mi sie, ze w 30-40zl spokojnie sie powinnas zmiescic 

całkiem mozliwe że jest w ciąży, agresja i nne objawy mogą na to wskazywać, ale może tak być że po prostu jest dzika a brzuszek ma okrągły od przejedzenia
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
nie sądze ze z przejedzenia bo nic takiego nie daje moim szczurom co moglo by je aż tak utuczyć ; ) zobaczymy co się wydarzy na razie siostry oddzielilam do innej klatki...alken pisze:całkiem mozliwe że jest w ciąży, agresja i nne objawy mogą na to wskazywać, ale może tak być że po prostu jest dzika a brzuszek ma okrągły od przejedzenia
monyshia oj uwierz mi, nie trzeba dawac cos tuczacego. Moj Julek ostatnio strasznie przytyl, pomimo tego, ze dostaje tylko sucha karme i owoce i warzywa - jak reszta stada. Przyczyna przytycia moze tkwic w samym szczurku (tendencja do otylosci, nadmierny apetyt) badz w chorobie (choc z tym nie mialam jeszcze do czynienia, wiec sie nie wypowiadam, jedynie kiedys wyczytalam). Miejmy nadzieje, ze Twoja dziewucha nie jest w ciazy, bo niedlugo zobaczysz spora ilosc kluch
Ale prosze Cie, idz w koncu do tego weterynarza, nie ma co zwlekac.

Ale prosze Cie, idz w koncu do tego weterynarza, nie ma co zwlekac.
Byłam dzisiaj z Ogonkiem moim i jest w ciąży... w tym tygodniu już może urodzić !
boje się strasznie...

Ojoj
Tez bym sie obawiala, ale nie martw sie, poczytaj na Forum jak karmic i zajmowac sie mamusia i dzieciaczkami, a na pewno dasz rade, zobaczysz
Trzymam kciuki!

dziekiKluska123 pisze:OjojTez bym sie obawiala, ale nie martw sie, poczytaj na Forum jak karmic i zajmowac sie mamusia i dzieciaczkami, a na pewno dasz rade, zobaczysz
Trzymam kciuki!

ojoj, w tej sytuacji życzę zdrowych maluchów i dobrych dla nich domków ;*
Przyjaciółka była w podobnej sytuacji i szczurzyca do dziś gryzie w klatce, a poza klatką jak zupełnie inny zwierz.
Przyjaciółka była w podobnej sytuacji i szczurzyca do dziś gryzie w klatce, a poza klatką jak zupełnie inny zwierz.
Niedługo Małe kluseczki do oddania!!!
Tak więc moja Emi jest w ciąży. Dlatego chce małym znaleźć dobre kochające domy. Oczywiście oddam tylko PARAMI i tez zależy ile ich urodzi ;- )
w linku załączam zdjęcie Emi.
http://i56.tinypic.com/2lia0jn.jpg
Tak nawiasem mowiąć nie planowałam tej ciąży, dostałam ją niestety już zaciążoną..
Jestem dobrej myśli, że znajdą się dla nich jakieś domki
w razie czego można do mnie pisac na GG: 9483427
w linku załączam zdjęcie Emi.
http://i56.tinypic.com/2lia0jn.jpg
Tak nawiasem mowiąć nie planowałam tej ciąży, dostałam ją niestety już zaciążoną..
Jestem dobrej myśli, że znajdą się dla nich jakieś domki
w razie czego można do mnie pisac na GG: 9483427