Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych i Gluś
Hahaha wiedziałam, że tak będzie.
Po prostu po niektórych zajęciach zaczęłam zwracać uwagę na pewne rzeczy... np. teraz nie chodzę do Lidla. Dlaczego? Ponieważ nie ma tam produktów polskich. No i co z tego? To z tego, że kupując produkty zagraniczne napędzamy gospodarkę innego kraju, w tym przypadku Niemiec. Dajemy zarobić zagranicznym firmom, dajemy nowe miejsca pracy... natomiast polskie firmy się zwijają, likwidują miejsca pracy, ograniczają produkcję, nie napędzamy naszej krajowej gospodarki co równa się bezrobociu... dlaczego? Bo zamiast kupić polskie kupujemy zagraniczne. To jeden z wielu, wielu czynników, ale jaki znaczący! Kupując made in china traci na tym Polska (sami sobie zabieramy miejsca pracy i psioczymy na rząd, że jest nieudolny) a zyskują Chiny, które swoimi produktami zalewają cały świat... a dobra, już siedzę cicho.
Choć... wiele jest ciekawostek np. z zakresu "zdrowej żywności", która tak na prawdę nie istnieje.
Może rozwinę ten wątek w temacie o tym co wolno a co nie wolno dawać szczurom... 
9 duszyczek za TM [*]
Przecież prawie wszystko jest "made in China" 

O, byłoby fajnie, bo ja tak naprawdę nie znam się na tym, czyt. gwiżdżę na to, co jest zdrowe a co nie, chociaż nie jem rzeczy wybitnie niezdrowych, ale szczury jedzą lepiej ode mnie i chciałabym im dawać to co najlepszeAferson pisze:Choć... wiele jest ciekawostek np. z zakresu "zdrowej żywności", która tak na prawdę nie istnieje.Może rozwinę ten wątek w temacie o tym co wolno a co nie wolno dawać szczurom...
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
co do tej wody, to zawsze mozna kupić poidełko odpowiednie do ilości szczurów, i będą wypijały wszystko
ja mam 150 ml na 4 dziewczyny, schodzi w trochę więcej niż jeden dzień, do tego mam 300ml jeśli zdarzają się sytuacje że może mnie nie być w domu np cały dzień i całą noc i kawałek następnego dnia, wtedy wolę im zostawić więcej wody na wszelki wypadek.
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Mi na 3 chłopów to "myszkowe" (chyba z 75ml) schodziło w 1 dzień, o ile nie dostali arbuza
No, ale jak dostają arbuza czy coś podobnie mokrego to od razu mniej piją. A to nowe ma 150ml, bo jak pisałam - myślę przyszłościowo 
no to w przyszłości 150 będzie odpowiednio
a teraz to najwyżej możesz zmienić wodę co półtora dnia na przykład i większość wypiją.
ze mną: leszek, kendrick
U mnie nie spijają całej pojemności poidełka, jednak to kapanie również doprowadza mnie do szewskiej pasji...
Tak więc nalewam do pełna, a to co pozostało wylewam... do kwiatków
Tak więc wszyscy zadowoleni - środowisko nie cierpi, szczury mają zawsze świeżą wodę, kwiatki nie usychają, a ja nie muszę jechać na nervosolu z powodu kapiącego poidełka
a do Lidla na zakupy chodzę... Tzn. tylko po jedną rzecz... Po podróbkę Baileysa...
Na oryginalnego niestety mnie nie stać, a tak bardzo lubię ten likier, że z jego powodu zapominam o polskiej gospodarce...
Przepychanki to norma... Przywykniesz, a i Chłopacy powinni z czasem wyluzować
Chociaż co jakiś czas pewnie jakiegoś focha na siebie strzelą... Mój Paradoks np. ostatnio zaczął kąsać Chłopaków przez hamak...
Menda siada na półce pod hamakiem i podgryza przez polar tych, którzy sobie smacznie śpią
Tak więc nalewam do pełna, a to co pozostało wylewam... do kwiatków
Tak więc wszyscy zadowoleni - środowisko nie cierpi, szczury mają zawsze świeżą wodę, kwiatki nie usychają, a ja nie muszę jechać na nervosolu z powodu kapiącego poidełka
a do Lidla na zakupy chodzę... Tzn. tylko po jedną rzecz... Po podróbkę Baileysa...
Na oryginalnego niestety mnie nie stać, a tak bardzo lubię ten likier, że z jego powodu zapominam o polskiej gospodarce...
Przepychanki to norma... Przywykniesz, a i Chłopacy powinni z czasem wyluzować
Chociaż co jakiś czas pewnie jakiegoś focha na siebie strzelą... Mój Paradoks np. ostatnio zaczął kąsać Chłopaków przez hamak...
Menda siada na półce pod hamakiem i podgryza przez polar tych, którzy sobie smacznie śpią
Genialne! Utopię kaktusajakuszewa pisze: Tak więc nalewam do pełna, a to co pozostało wylewam... do kwiatków![]()
Poidełko póki co nie kapie
No, z chłopcami poszłam dziś do weta, na szczęście Hematowet mam po drugiej stronie ulicy praktycznie, więc nawet z moim przedłużającym się inwalidztwem mogłam się jakoś doczłapać. Poszłam, bo zaniepokoił mnie Czmyś, a konkretnie to jego skóra i lekkie nasilenie drapania. Przy okazji cała trójka została zbadana. Kamień mi spadł z serca
Frodo i Gluś w jak najlepszym porządku, najładniejszą skórę i sierść ma oczywiście Gluś, bo to jeszcze dziecko
Aha. Już nigdy więcej nie daję arbuza przed wizytą. Broń biologiczna w postaci obsranego na rzadko transporterka stoi na balkonie, czekając na odważnego czyściciela
A my, już odstresowani, wrzucimy parę wczorajszych fotek
Frodo i Czmych - "My, skłóceni? To jakieś pomówienie chyba..."

Czmyś w pozie zaspanego Sfinksa...

Wybieg, czyli - po co schodzić na podłogę i zwiedzać pokój, skoro najwięcej frajdy daje złożenie koca na pół i robienie w nim sobie tuneli?

No i szał przy pojawieniu się nowych miseczek (przykręcanych do krat). Nie ma co schodzić z półeczki, jak można zanurkować do miski bezpośrednio, nie?

Jakie love
No wygląda, że już teraz będzie się tylko dobrze układać
Szczura? Octem!? niby z wodą, ale octem!?
Już czuję ten zapach 
No wygląda, że już teraz będzie się tylko dobrze układać
Szczura? Octem!? niby z wodą, ale octem!?
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
No wodą z octem, oczywiście w ogromnej przewadze wody... żeby mu skórę trochę "zakwasić".
Ja zapachu octu nie lubię, ale w sumie... trzy samce potrafią nasmrodzić dużo gorzej
Ja zapachu octu nie lubię, ale w sumie... trzy samce potrafią nasmrodzić dużo gorzej
Nie wiem, samców nie miałam ale wierzę na słowo
No to oby ten specyfik pomógł!
No to oby ten specyfik pomógł!
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
http://imageshack.us/photo/my-images/695/002amc.jpg/ mordki słodkie, para najlepszych przyjaciół
http://imageshack.us/photo/my-images/220/009nk.jpg/ jak on tu fajnie łapki trzyma!
Z nieodmienną przyjemnością patrzę zawsze na mordeczki w Twoim podpisie
http://imageshack.us/photo/my-images/220/009nk.jpg/ jak on tu fajnie łapki trzyma!
Z nieodmienną przyjemnością patrzę zawsze na mordeczki w Twoim podpisie
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Tak... para najlepszych przyjaciół, o ile akurat nie wybuchnie wielka kłótnia
Oby już nie wybuchały... bo wtedy w całym domu się czuje to napięcie 
Miło, że mordeczki w podpisie się podobają
Miło, że mordeczki w podpisie się podobają
Mordeczki w podpisie sa genialne! Za kazdym razem sie zachwycam, jak widze Twoje posty
Zdjecia swietne, nie ma to jak tunel z mieciutkiego koca
Mizianko obowiazkowe!
Zdjecia swietne, nie ma to jak tunel z mieciutkiego koca
Mizianko obowiazkowe!
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
Wymiziałam
Zresztą miziam zawsze! 
Dopiero dziś udało się kupić Efaderm (masakra jakaś, dobrze, że niedaleko teściów jest apteka weterynaryjna, czy jak to się tam nazywa, bo byłoby słabo), więc mam nadzieję, że za 2 tygodnie skóra Czmysia ulegnie poprawie.
Porobię dziś wieczorem jakieś fotki, a na razie - udało mi się zważyć panów (byli zaspani i nawet Gluś nie uciekał).
Wszystkim się przytyło... zastanawiam się, czy Frodo i Czmyś to powinni jeszcze tak rosnąć, czy już nie...
Frodo - 494g (+6g)
Czmych - 540g (+12g)
Gluś - 254g (+54g)
Gluś jak widać goni starszych kolegów
Ach, to te piękne czasy, kiedy szczurek w ciągu tygodnia tyle rośnie...
Dopiero dziś udało się kupić Efaderm (masakra jakaś, dobrze, że niedaleko teściów jest apteka weterynaryjna, czy jak to się tam nazywa, bo byłoby słabo), więc mam nadzieję, że za 2 tygodnie skóra Czmysia ulegnie poprawie.
Porobię dziś wieczorem jakieś fotki, a na razie - udało mi się zważyć panów (byli zaspani i nawet Gluś nie uciekał).
Wszystkim się przytyło... zastanawiam się, czy Frodo i Czmyś to powinni jeszcze tak rosnąć, czy już nie...
Frodo - 494g (+6g)
Czmych - 540g (+12g)
Gluś - 254g (+54g)
Gluś jak widać goni starszych kolegów
- sr-ola
valhalla pisze:Aha. Już nigdy więcej nie daję arbuza przed wizytą. Broń biologiczna w postaci obsranego na rzadko transporterka stoi na balkonie, czekając na odważnego czyściciela
Przygotowanie do masażu. Kto chętny? http://imageshack.us/photo/my-images/220/009nk.jpg/
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]