kwarki- szczury niebieskookie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
odmienna

Re: kwarki- szczury niebieskookie

Post autor: odmienna »

Dziękujemy za ciepłe przyjęcie po „wygnaniu” :)
Chciałam Wam jeszcze pokazać filmik, który mi się „zapodział”
film dowodzi po raz: że ogórek, to coś znacznie lepszego, niż arbuz, czy kukurydza – ogórek, wart jest wysiłku, poświęcenia i w ogóle...
Po dwa: że życie jest pełne niebezpieczeństw ( przez upały, żółty brodzik cały czas stał w tym miejscu, dbałam tylko o świeżość wody i zawartości czarnej miseczki. Dopiero ten film, uzmysłowił mi, że, to nie było w 100% bezpieczne. Patrzenie „gołym okiem” nie dawało tego efektu.
http://www.youtube.com/watch?v=i_qz886eUlM

(ps. Łaciaty bohater tego filmu- jak wcześniej przyznawałam, miał przez jakiś czas skłonność do alkoholu; co tu gadać: rozpiłam nieco Arielka: przez jakiś czas, na dźwięk otwieranej puszki z piwem, pojawiał się jak spod ziemi, by choć polizać ??? aż... dałam mu piwska na spodek... nie polecam tej metody, ale....chyba miał kaca gigant, bo od tamtej pory- nie obchodzi go nawet „Dębowe” . Jest mądrzejszy od wielu ludzi... :P )

(teraz idę CZYTAĆczytaćCZYTAĆ....)
ol.

Post autor: ol. »

ojej, jak musiał biedny przebierać nóżkami, wcześniej na krawędzi basenu zresztą też
ale opanował żywioł ;)

nieźleście się tam chłodzili :D
odmienna

Post autor: odmienna »

Opowiem Wam, jak źle jest bez Forum:

Jest nas o Jednego mniej... Agguś, Aggeuszek...
nie bez przyczyny, najmniej pewnie opowiadałam Tu o nim; cóż miałam opowiadać o Stworzeniu, którego obecność była pasmem przyjemności?
Zero problemów.
Tak behawioralnych, jak towarzyskich i zdrowotnych...
Prześliczne Zwierzątko- OmałocoSelficzek... kilka tylko białych kłaczków – cudna, jasna kreseczka na hebanowym brzuszku... i ten charakter: szczur, który właściwie nie powinien trafić do odmiennej. Bo skąd u mnie Istotka tak bezkonfliktowa jak Blessiaczek, odmiennolubna, jak Dar, ufna jak Jędrulka, rozważna jak Sokole Oko.... to był Szczurek Doskonały.
Słodki przytulak, radosny sybaryta, ugodowy wobec reszty szczuractwa....

Zabrało go nam zapalenie mózgu ( albo guz przysadki- co mnie to obchodzi?) – był taki młody. Nie dawno obchodziliśmy półtora roczku... a potem 10 strasznych dni; TYLKO 10 DNI....
O pierwszej w nocy 28 października, przbudziłam się i jeszcze próbowałam go karmić- jakoś dziwnie charczało mu w nosku. Od 24 godzin jadł z największym trudem, więc bałam się, że nutridrnk może zaklejać mu nosek; przemyłam pycholek i...gdzieś ok 2-giej- przysnęłam. O 3:15 już nie oddychał....
Kiedy umierał, śniłam bardzo piękny sen.... jak to możliwe?
Aggueusz, Agguś, Uś, Uszek... to Ten, który na hasło: „w Krakowie ktoś tęskni za szczurkiem”- sam spakował się do drogi w pudełko przygotowane na transport do mnie....
Myszku Mój – wybacz!!!
Zabrałeś należny Ci kawałek serca...i coś jeszcze.

Tak źle walczyć bez Forum.... ja Wam powiem, że gdyby nie świadomość, że I TAK TU JESTEŚCIE....chyba nie znalazłabym siły, by patrzeć na ogłupiającą tęsknotę Booza. Oszalałabym na myśl, że zawiodę Ariela... a Kitunek?

Ps. Przy „okazji” choroby Aggeuszka, poznałam w Lecznicy Kobitkę- moją, o kilka bloków Sąsiadkę, która w tej chwili, ma 12 przygarniętych Króliczych Bid.... (a miała i wywalone na mróz szczury)
ol.

Czarny Robaczku, nie dano Ci łatwej walki ...
leć wolny [^]

tak strasznie przykro, odmienna - za Aggeuszka, Booza, za Was

ale wiedz, że nawet jeśli milczy, Kwarkowo jest na tym forum zawsze obecne, zawsze w myślach
wszyscy wiemy, że jest czas który konsumuje się w ciszy, chcielibyśmy tylko, żeby ta cisza była dobra,
bezpieczna dla naszych przyjaciół :(
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

:(
dla Aggeuszka[*]
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Śpij dobrze, Szczurze Idealny ...<'>
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

[*] za dużo Wspaniałych Szczurów ostatnio odchodzi...
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

(*) :'(
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

:(
[*] dla Aggeuszka
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
IHime

Post autor: IHime »

[*] :'(

My tu myślami z Kwarkowem. :-*
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

..nie jest dobrze czytać.. że kawałek serca trzeba spakować do szuflady i... zamknąć ją. Oczy same robią się wilgotne i za każdym razem mam odczucie że to .. niesprawiedliwe. Mam wrażenie że Mojry ostatnio przecinają te najwspanialsze nici..
Leć ..
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
ol.

Zaglądam do Kwarkowa w świąteczny czas żeby przekazać życzenia zdrowia, szczęścia i spokoju
ogoniastym przyjaciołom i Tobie odmienna :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Tak by się chciało wieści z Kwarkowa... :) Mam nadzieję, że u Was spokojnie; pozdrawiamy jeszcze świątecznie :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

ech, Niebieskoocy - tęskno za Wami...

sprawiłam sobie przyjemność i obejrzałam ponownie fotki "krnąbrnutkiego w garści" z poprzedniej strony :-*
i taka mnie chęć nieodparta wzięła wymizać, choćby wirtualnie, Booziaka ...

więc pozdrowienia przesyłam jemu i jego kapturzastym braciom
może namówią odmienną na przekazanie garści wiosennych wieści ?
:)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Jako powracająca z wygnania pozaforumowego, przyłączam się do próśb o niebieskooki wielki powrót !!!!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”