Bianka, Nastka, Maszka & Porzeczka!
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- dolby_surround
Re: Bianka, Nastka i Maszka
Bardzo dobrze, że zostaje Porzeczka, bo to ładne i oryginalne imię. A "Sonia" to mi się zawsze kojarzy z psem, na dodatek małym i grubym xD
Hahh, mi w sumie też "Sonia" kojarzyło się z "Sunią" czyli psemdolby_surround pisze:Bardzo dobrze, że zostaje Porzeczka, bo to ładne i oryginalne imię. A "Sonia" to mi się zawsze kojarzy z psem, na dodatek małym i grubym xD

Na ostatnim zjdęciu jak wygląda kto stoi za oknem
Ciekawe, gyby zwrócili uwagę na cos co się rusza w oknie i wygląda jak szczur jaka byłaby ich reakcja

Ciekawe, gyby zwrócili uwagę na cos co się rusza w oknie i wygląda jak szczur jaka byłaby ich reakcja

macik001 pisze:Na ostatnim zjdęciu jak wygląda kto stoi za oknem![]()
No jak dawno, dawno temu mój kot tak siedział na parapecie, to się studenci gapili

- dolby_surround
Kolory Porzeczki są wprost idealnie dopasowane do kolorystyki twojego pokoju 

No nie?dolby_surround pisze:Kolory Porzeczki są wprost idealnie dopasowane do kolorystyki twojego pokoju

Wgl ta Porzeczka jakaś taka 'moja' jest

Chciałam się przywitać, szczególnie, że jesteśmy z jednego miasta
Miło poznać Ciebie i Twoje szczurki, są urocze! A Porzeczką jestem zupełnie oczarowana, też nigdy nie widziałam rudego szczurka.
Mizianko dla całego stadka i powodzenia z upartą tymczasowiczką

za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Generalnie piękna scenieria tych zdjęć
Lalki, bibeloty.. Niezły musisz mieć pokój 

Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Witaj!Agatow pisze:Chciałam się przywitać, szczególnie, że jesteśmy z jednego miastaMiło poznać Ciebie i Twoje szczurki, są urocze! A Porzeczką jestem zupełnie oczarowana, też nigdy nie widziałam rudego szczurka.

mini pisze:Generalnie piękna scenieria tych zdjęćLalki, bibeloty.. Niezły musisz mieć pokój
Ah! Dziękuję

Opiszę jak mniej więcej przebiegało łączenie. W relacjach:
Bianka->Porzeczka - wszystko było ok, ale Porzeczka usiłowała kopulować z Bianką, co Biance się nie podobało
Nastka->Porzeczka - tu też bez większych spięć, ale Nastka przy każdej okazji obwąchiwała Porzeczkę
Maszka->Porzeczka - no i tu była jazda.. i czasami nadal jest. Maszka to bardzo temperamentny szczurek, małe ADHD, bomba na nakręcanych nóżkach, skoczek z motorkiem w tyłku. Maszka ganiała po całej klatce za biedną Porzeczką, a ta piszczała jak niewiem co. Porzeczka nie mogła spokojnie wejść na wyższe partie klatki bo mała paskuda ją wyganiała na dół..
Zanim włożyłam Porzeczkę do klatki, to łączyłam je metodą 'transporterkową'. Porzeczka wyglądała tak, że moja mama była przekonana o tym, że mała dostała zawału serca

W transporterku po upłynięciu jakiegoś czasu (wkładałam je tam kilka razy) wszystko było ok, ale jak wkładałam do klatki -zaczynało się ganianie.
Porzeczka zamieszkała w kartonowej tubie zawieszonej nad kuwetą. Bidulka miała przez chwilę porfirynkę pod oczkami z tego stresu.

Ale pewnego razu zauważyłam, że Porzeczka pije z poidełka, a Maszka spokojnie siedzi obok.
Po zrobieniu ostatniego zdjęcia Maszka zgoniła Porzeczkę na dół
Ale coraz częściej miały miejsce sytuacje, gdy Maszka była w pobliżu Porzeczki i jej nie zaczepia.
Teraz Porzeczka nie mieszka już w tubie, nie jest zestresowana i smutna i zrobiła się jeszcze piękniejsza
Maszka czasem ją zaczepi, ale nie jest źle
I bonus zdjęciowy, ostatnie zdjęcie najlepsze, haha!

Bianka->Porzeczka - wszystko było ok, ale Porzeczka usiłowała kopulować z Bianką, co Biance się nie podobało

Nastka->Porzeczka - tu też bez większych spięć, ale Nastka przy każdej okazji obwąchiwała Porzeczkę

Maszka->Porzeczka - no i tu była jazda.. i czasami nadal jest. Maszka to bardzo temperamentny szczurek, małe ADHD, bomba na nakręcanych nóżkach, skoczek z motorkiem w tyłku. Maszka ganiała po całej klatce za biedną Porzeczką, a ta piszczała jak niewiem co. Porzeczka nie mogła spokojnie wejść na wyższe partie klatki bo mała paskuda ją wyganiała na dół..
Zanim włożyłam Porzeczkę do klatki, to łączyłam je metodą 'transporterkową'. Porzeczka wyglądała tak, że moja mama była przekonana o tym, że mała dostała zawału serca

W transporterku po upłynięciu jakiegoś czasu (wkładałam je tam kilka razy) wszystko było ok, ale jak wkładałam do klatki -zaczynało się ganianie.
Porzeczka zamieszkała w kartonowej tubie zawieszonej nad kuwetą. Bidulka miała przez chwilę porfirynkę pod oczkami z tego stresu.

Ale pewnego razu zauważyłam, że Porzeczka pije z poidełka, a Maszka spokojnie siedzi obok.

Po zrobieniu ostatniego zdjęcia Maszka zgoniła Porzeczkę na dół

Ale coraz częściej miały miejsce sytuacje, gdy Maszka była w pobliżu Porzeczki i jej nie zaczepia.

Teraz Porzeczka nie mieszka już w tubie, nie jest zestresowana i smutna i zrobiła się jeszcze piękniejsza

I bonus zdjęciowy, ostatnie zdjęcie najlepsze, haha!

Re: Bianka, Nastka, Maszka & Porzeczka!
sliczne stadko 
Juz nie moge sie doczekac az mala od Ciebie do mnie przyjedzie i sama tez bede sie mogla pochwalic fotkami
moja Dziunia bedzie miala swieto lasu chyba, hehe ;-)

Juz nie moge sie doczekac az mala od Ciebie do mnie przyjedzie i sama tez bede sie mogla pochwalic fotkami

Uroczyście ogłaszam, że Porzeczka stała się już w pełni prawnym członkiem mego maziakowego stadka
Tak samo jak reszta ma prawo przepychać się do miski zjedzeniem i uczestniczyć w akcji pt "Pijmy wszystkie na raz z poidełka, tak jest fajniej!"
Jest iskana i sama również może iskać.
Śpi wszędzie tam gdzie reszta, przytula się i jest przytulana
I przybiega już do mnie tak jak reszta. To takie urocze, jak np. myję klatkę i nagle na raz obłażą mnie cztery szczury
Czuję się taaaka dowartościowana wtedy
Jest tylko coś, co mnie niepokoi. Gdy na Porzeczkę tak mocniej naskoczy któraś ze szczur, lub gdy ja albo ktoś inny ją złapie żeby podnieść, to prawie zawsze mała wydaje z siebie króciutki skrzek. "Przebadałam' ją, tykając kciukiem w różne miejsca na brzuszku i boczkach i nic.. Czyli jak to nie z bólu, to myślicie, że zaraz przestanie tak robić? Czy mam zwrócić na coś szczególną uwagę? Czy spotkał się ktoś z czymś takim u swoich ciurów?

Jest tylko coś, co mnie niepokoi. Gdy na Porzeczkę tak mocniej naskoczy któraś ze szczur, lub gdy ja albo ktoś inny ją złapie żeby podnieść, to prawie zawsze mała wydaje z siebie króciutki skrzek. "Przebadałam' ją, tykając kciukiem w różne miejsca na brzuszku i boczkach i nic.. Czyli jak to nie z bólu, to myślicie, że zaraz przestanie tak robić? Czy mam zwrócić na coś szczególną uwagę? Czy spotkał się ktoś z czymś takim u swoich ciurów?
Niektóre szczurki panikują troszkę i krzyczą, jak inny szczur na nie skoczy albo przestraszą się człowieka. Niektórym to przechodzi, innym nie
Mój Gluś był takim piskaczkiem, pierwszy tydzień u nas piszczał non stop, jak którykolwiek z chłopaków do niego podszedł 

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Co za złośnica z Maszki, trochę jak moje Szefowa też z ADHD. Cieszę się, że w końcu Porzeczka znalazła swoje miejsce w stadzie i że nie musi się już tak stresować. Na szczęście okres próbny w stadku wypadł pomyślnie i nie trwał długo. Wiesz co, moje Strzałka też ma dni kiedy piszczy jak podchodzi do niej inna szczurka, czasami przez pomyłkę zapiszczy jak ją podnoszę - ma takie dni ale nie ma na to reguły. Może kiedy Porzeczka bardziej się przyzwyczai nie będzie tak panikowała
Trzymam kciuki za architekturę wnętrz - świetny kierunek
http://imageshack.us/photo/my-images/225/p9270052.jpg/ no kiedy otworzysz klatkę?????
http://imageshack.us/photo/my-images/99/p9260009.jpg/ a tu piękny uśmiech do zdjęcia
Modelka

http://imageshack.us/photo/my-images/225/p9270052.jpg/ no kiedy otworzysz klatkę?????
http://imageshack.us/photo/my-images/99/p9260009.jpg/ a tu piękny uśmiech do zdjęcia

za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)