Krok po kroczku i dojedziemy do celu
 Krok po kroczku i dojedziemy do celu  W sobotę zdjęcia
 W sobotę zdjęcia 
Moderator: Junior Moderator

Krok po kroczku i dojedziemy do celu
 Krok po kroczku i dojedziemy do celu  W sobotę zdjęcia
 W sobotę zdjęcia 

Daj chociaż jedno.
 Daj chociaż jedno. 

I moge go głaskac, piescic, miziać i jest wszystko ok
 I moge go głaskac, piescic, miziać i jest wszystko ok  Ale jak go wziac na rece do góry, to jeszcze sie sprzeciw pojawia i nózki i raczki sie tak rozkraczaja, a potem wystepuje, jak to okreslił Stas od Małgosi, syndrom chomika
 Ale jak go wziac na rece do góry, to jeszcze sie sprzeciw pojawia i nózki i raczki sie tak rozkraczaja, a potem wystepuje, jak to okreslił Stas od Małgosi, syndrom chomika  Ale nie zawsze
 Ale nie zawsze 

I waży 275 gram!
 I waży 275 gram!  Cudne moje kochanie
 Cudne moje kochanie  A Boguszek złapał dziś w swoje kochane łapcie moje wargi, przyblizył sie do nich i porządnie wylizał to, co zostało na nich po grejpfrucie
 A Boguszek złapał dziś w swoje kochane łapcie moje wargi, przyblizył sie do nich i porządnie wylizał to, co zostało na nich po grejpfrucie  Franeczek natomiast załatwiał swoje sprawy i miał nas generalnie w dupce
 Franeczek natomiast załatwiał swoje sprawy i miał nas generalnie w dupce  , no chyba ze wchodziłam do kuchni
, no chyba ze wchodziłam do kuchni  Biegł wtedy za mna i stawał sie moim najlepszym przyjacielem
 Biegł wtedy za mna i stawał sie moim najlepszym przyjacielem  , który dzielnie siedzi mi na ramieniu, az w koncu dostanie pysznego smakołyka
, który dzielnie siedzi mi na ramieniu, az w koncu dostanie pysznego smakołyka 

Boguszek jest juz bardzo dużym chłopcem
 Boguszek jest juz bardzo dużym chłopcem 

Leniuszkowi nie chciało sie wyjsc z klateczki
 Leniuszkowi nie chciało sie wyjsc z klateczki  I jeszcze to jedno zdjęcie, jak spi łapkami do góry
 I jeszcze to jedno zdjęcie, jak spi łapkami do góry  
  Reszta zdjęć to Boguszek
 Reszta zdjęć to Boguszek